A Koránról azt tartják hogy az az utolsó szóig Allah szava, igaz?
Viszont ez esetben hogy hihet bárki is Allahban, amikor nyilvánvaló tudományos pontatlanságoktól hemzseg, amik egy istentől elfogadhatatlanok lennének?
Pl: "Hát hadd nézze az ember, miből teremtetett.
Hát a kiözönlő vízből teremtetett,
Mi az ágyékok s bordák közül tör elő." 86. szúra 5-7.
Aki ilyet ír, az aligha van pontos biológiai, élettani ismeretek birtokában.
követ62
"Nem barátom! A te feltételnélküli hited Istenben az hiányzik. Mert, ha Ő AZT MONDJA AKKOR ÚGY VAN és pont.
Hogy bár nem értem, de elfogadom, mert Ő monta."
A hit nem azt jelenti hogy minden hazugságot el kell hinned. Nem ártana elgondolkodnod ezen. Tudom hogy az egyházad azt mondja ne gondolkozz csak higgy, de ezt szerinted miért is? Mert nem akarják hogy felismerd a hazugságaikat.
"Ne akard már megmagyarázni Isten tetteit, mert akkor csak szimplán lehozod az ember szintjére. "
A teremtett világ nem lehet ellentétes Isten könyvével márpedig a Biblia az.
"Sokan bele kötnek abba, hogy Isten csak a negyedik napont teremtette meg az égitesteket és akkor hogyan lehettek meg a növények, de azt már senki nem veszi figyelembe, hogy az első napon a világosságot teremtette meg amely valószínű belőlle áradt."
És hol van ez a világosság most? Én nem látom.
"A Biblia egy utánna járható, ellenőrízhető irat, ellentétben a Koránnal. "
Ugye csak viccelsz? Pont fordítva. A legrégebbi Biblia Jézus után 4-500 éves. Nem lehet tudni ki és mikor írta. Ráadásul Jézus arámi nyelven beszélt, ez meg görög nyelvű. Nincs is egységes Biblia. Irányzatonként eltérő. A Korán viszont bizonyítottan változatlan 1400 éve.
"És igen a Bibliát a tudomány is igazolja (így elfogadom a tudományt).
De a Koránt vagy elfogadod, vagy nem, de SOHA nem tudod ellenőrízni, mert NEM LEHET!"
Mi van? :)
De tudod mit? Higgy amit akarsz! Ha neked az a lényeg hogy a Koránt isteníthesd még akkor is, ha ilyen egyszerűen bizonyítható hogy csak emberi hamisítás, tedd, a te bajod.
Én inkább keresem az igazságot, te meg maradj fanatikus ha ennyire akarsz! Na pá!
"Tudom hogy az egyházad azt mondja ne gondolkozz csak higgy, de ezt szerinted miért is? Mert nem akarják hogy felismerd a hazugságaikat."
TUDOD? Honnan? Tagja voltál és otthagytad?
"És hol van ez a világosság most? Én nem látom."
Hol a világosság? Inkább hol nincs? De na aggódj nem kezdek el személyeskedni, csak gondolatébresztőnek szántam a kérdést.
"A Biblia egy utánna járható, ellenőrízhető irat, ellentétben a Koránnal."
"Ugye csak viccelsz? Pont fordítva. A legrégebbi Biblia Jézus után 4-500 éves. Nem lehet tudni ki és mikor írta. Ráadásul Jézus arámi nyelven beszélt, ez meg görög nyelvű. Nincs is egységes Biblia. Irányzatonként eltérő."
Csak halkan mondom. Nem kéne ennyire kérkedni a Biblia nem ismerésével!
Akkor nézzük már meg hogyan is lehet valaki muzulmán?
1/ Bele születik.
2/ Csatlakozik. Hogyan? Önként, vagy erőszakkal. Két tanu előtt vallást tesz. Háromszor megkérdezik: Elfogadod? Háromszor kijelenti a delikvens: Efogadom. És ennyi.
/Nálunk felkészülés van, kutatni kell a Bibliát, megismerni és, ha azt el tudja fogadni akkor keresztelkedik meg AKI AKAR. És, ha nem teszi akkor sem lesz közutálat tárgya, de akkor még finom voltam./
Hogy mit fogad el és miért az már mindegy.
Nem kell annak utánna járni, hogy igaz-e vagy sem.
Viszont, ha nem bele született valaki SOHA nem lehet egyenértékű a bele születettel, még akkor sem, ha áttér.
Ha pedig nem tér akkor jaj neki.
Ha áttért és nő akkor sem valami rózsás a helyezete. Ha pedig férfi akkor csak egy kicsit jobb.
Ellenben Jézus azt tanította: "Szeresd ellenségedet!"
Mivel a Biblia Istene tiszteletben tartja a SZABADAKARATOT (amiről a muzulmánoknak halvány fogalma sincs mi is jelent) ezért tiszteletben tarja a muzulmánokat is.
Viszont egy muzulmán Allah szavára ezt véletlenül sem teszi, mert nem is tudja mi az. És mindenáron rá akarja eröltetni másokra a muszlim hitet.
Mondván: Aki nem muzulmán az nem tudja, hogy neki a muzulmán hit a jó, de majd megtudja, ha gyakorolja, vagy benne lesz.
És itt nem a szélsőségesekről beszélek a terroristákról, csak az "egyszerű" muzulmánról.
Érdemes megnézni a LÁNYOM NÉLKÜL SOHA című filmet.
Ez nagyon jól példázza, hogyan is viszonyulnak az egyszerű muzulmánok a keresztény társadalomhoz.
Vagy elfogadod, vagy meghasz!
Mohamed saját bevallása szerint AZT SEM TUDTA kitől kapta a kinyilatkoztatást. Akkor miről beszélünk?
A Biblia prófétái legalább 100%-ban tisztában voltak vele, hogy az Élő Isten szólt hozzájuk.
És ugye, ha nemtudja valaki ki szól hozzá, akkor az lehet a Sátán is.
Mutass nekem mégegy olyan istent, mint a Biblia Istene aki a saját életét sem sajnálta, hogy az embert megmentse a bűn világából és az embernek CSAK EL KELL EZT FOGADNI. Vagy is SEMMIT NEM KELL TENNIE az üdvösségéért.
Ezt hívják FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETETNEK! Amiről más isteneknek FOGALMUK SINCS mit jelent.
Minden más istennél "pedálozni" kell, hogy a menybe juthas.
De ugyan, hogyan is érthetné az aki nem ismeri a Bibliát és a Biblia Istenét?
# 233
Ritka nagy agymosott fanatikus lehetsz 42 százalékos, szinte minden kommentedből ez jön le nekem. Na akkor még egyszer, mi özönlik ki ejakulációkor az ágyék és bordák közüli részről? Én úgy tudom, hogy minden az ágyékból jön. Tehát a Korán téved, vagyis nem lehet Istentől.
követ62 nem tudom honnan veszed, de amit írtál köze nincs az iszlámhoz.
"TUDOD? Honnan? Tagja voltál és otthagytad?"
A kérdező aki keresztény egy másik kérdésnél maga mondta hogy neki nem számítanak az észérvek. Csak elhiszi. Általában ez jellemző a keresztények többségére.
"Hol a világosság? Inkább hol nincs? De na aggódj nem kezdek el személyeskedni, csak gondolatébresztőnek szántam a kérdést. "
Ja hogy a te fejedben van a világosság? És a muszlimok a sötétek? :) Mondod ezt úgy hogy semmit nem tudsz az iszlámról.
"Csak halkan mondom. Nem kéne ennyire kérkedni a Biblia nem ismerésével!"
Talán nem igaz? Mutass egy teljes Bibliát Jézus korából!
"Akkor nézzük már meg hogyan is lehet valaki muzulmán?
2/ Csatlakozik. Hogyan? Önként, vagy erőszakkal."
Ez nem igaz. Erőszakkal nem lehet senki muszlim. Ezt a Korán is tiltja. Saját akaratodból, meggyőződés alapján lehetsz muszlim.
"Elfogadod? Háromszor kijelenti a delikvens: Efogadom. És ennyi.
/Nálunk felkészülés van, kutatni kell a Bibliát, megismerni és, ha azt el tudja fogadni akkor keresztelkedik meg AKI AKAR."
Ez sem igaz.Ki mondta hogy ennyi? Ha valakit érdekel az iszlám akkor nem engedik hogy utánanézzen? :) Vagy mi? :)
"Viszont, ha nem bele született valaki SOHA nem lehet egyenértékű a bele születettel, még akkor sem, ha áttér."
Újabb hazugság. Mindegy hogy valaki beleszületett vagy áttért, ugynanugy muszlim.
"Ha pedig nem tér akkor jaj neki. "
Jaj bizony. Isten előtt kell felelned.
"Mivel a Biblia Istene tiszteletben tartja a SZABADAKARATOT (amiről a muzulmánoknak halvány fogalma sincs mi is jelent) ezért tiszteletben tarja a muzulmánokat is."
Újabb hazugság. Az iszlám garantálja a vallásszabadságot.
"És mindenáron rá akarja eröltetni másokra a muszlim hitet. "
Kurucinfo vagy dzsihádfigyelő a forrásod? :)
"Érdemes megnézni a LÁNYOM NÉLKÜL SOHA című filmet.
Ez nagyon jól példázza, hogyan is viszonyulnak az egyszerű muzulmánok a keresztény társadalomhoz. "
Vagy elfogadod, vagy meghasz! "
Egy hollywood-i film alapján döntesz? :) Gratulálok. Ha az iszlámról akarsz megtudni valamit akkor a hollywood-i filmek a legjobb forrás :)
"Mohamed saját bevallása szerint AZT SEM TUDTA kitől kapta a kinyilatkoztatást. Akkor miről beszélünk? "
Hogyne tudta volna.
"És ugye, ha nemtudja valaki ki szól hozzá, akkor az lehet a Sátán is."
Honnan tudod hogy a Korán a Sátán szava ha sosem olvastad? Honnan tudod hogy a mai Biblia Isten szava ha nincs meg az eredeti Biblia?
"Mutass nekem mégegy olyan istent, mint a Biblia Istene aki a saját életét sem sajnálta, hogy az embert megmentse a bűn világából és az embernek CSAK EL KELL EZT FOGADNI. Vagy is SEMMIT NEM KELL TENNIE az üdvösségéért."
Na pont ez a sátáni csak neked nem tünik fel. Isten mindenható. Ha akar megbocsáthat. Nem kell hogy ehhez emberként megszülessen és öngyilkosságot kövessen el. Mint valami pogány vallásban az emberáldozat.
Amúgy te komolyan azt hiszed hogy semmit nem kell tenned az üdvösségért? :) Nagyot fogsz csalódni. Semmi sincs ingyen. Össze-vissza bűnözöl aztán majd Jézus eltörli neked mi?
"Ezt hívják FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETETNEK! Amiről más isteneknek FOGALMUK SINCS mit jelent.
Minden más istennél "pedálozni" kell, hogy a menybe juthas."
Aha, értem. Szóval neked az a vonzó a keresztény vallásban hogy semmit nem kell tenned és automatikusan a mennyországba jutsz :) :) A lusta ember nem viszi sokra már ebben a világban sem. Az iszlám szerint a jócseleketeid által üdvözülhetsz. Tenned kell érte. Ha semmit nem teszel és még bűnöket is elkövetsz, a "jutalmad" is ennek megfelelő lesz.
Istvan35
"Na akkor még egyszer, mi özönlik ki ejakulációkor az ágyék és bordák közüli részről? Én úgy tudom, hogy minden az ágyékból jön."
Rosszul tudod. Ezen már túl vagyunk :) Ott a válasz, olvasd vissza.
Érdekelne mi a véleményed követ62 nevű keresztény válaszoló nézeteiről. Azt állítja egy kereszténynek semmit sem kell tenni az üdövésségért csak el kell fogadni, és mehetsz is a mennyországba. Kifogásolja hogy az iszlám szerint ezért tenni is kell. Egyet értesz ezzel?
"Én úgy tudom, hogy minden az ágyékból jön."
Rosszul tudod. Ezen már túl vagyunk :) Ott a válasz, olvasd vissza."
Igen? Akkor mi jön olyan helyről, ami nem az ágyékhoz tartozik? De még egyszer leírom: nem a keletkezésről van szó, hanem az ejakuláció pillanatáról. Ez világos az "előtör", "kiözönlik" szavakból.
"Érdekelne mi a véleményed követ62 nevű keresztény válaszoló nézeteiről. Azt állítja egy kereszténynek semmit sem kell tenni az üdövésségért csak el kell fogadni, és mehetsz is a mennyországba. Kifogásolja hogy az iszlám szerint ezért tenni is kell. Egyet értesz ezzel?"
Nem. Azon tanítások szerint is kell élni, amiket hátrahagyott. Persze ez nem azt jelenti, hogy aki vétkezik, az már nem kerülhet a mennyországba, mert mindenki vétkezik. Az számít, hogy mennyire hiszünk, hogy mennyire akarjuk tenni a jót, hogy mennyire akarjuk követni Krisztust. Ő mindenkit igazságosan fog megítélni. Nem lehet kijátszani, mert látja hogy ki mennyire törekszik.
"Igen? Akkor mi jön olyan helyről, ami nem az ágyékhoz tartozik? De még egyszer leírom: nem a keletkezésről van szó, hanem az ejakuláció pillanatáról. Ez világos az "előtör", "kiözönlik" szavakból. "
István, abban igaza van, hogy a hastájéki szervekből is származnak olyan anyagok amelyek részét képezik az ondónak. A gond nem is ezzel volt, hanem azt nem volt képes felfogni, hogy egyszerűen a Korán megfogalmazásából vagy az következne, hogy az ágyékot kihagyjuk, és csak a hasüregből kéne származnia mindennek, vagy az ágyékot belevesszük, de akkor a mellkasüreget is ugyanúgy bele kell vennünk.
Erre szólt volna az a ligetes példa, amit ha meg mert volna fogalmazni, egyből lebukott volna hogy tényleg máshogy kéne leírni azt amit ő próbál belemagyarázni a versbe. Pedig elég egyértelmű visszaigazolása lett volna a Korán hibás megfogalmazásának, de láthatod is, milyen mellébeszéléses hisztirohamot csapott napokon keresztül, hogy ezt elkerülje.
Szóval, hiába magyarázol neki, ha saját magának fogalmazhatná meg az egyértelmű bizonyítékot, azt is inkább letagadja...
"A kérdező aki keresztény egy másik kérdésnél maga mondta hogy neki nem számítanak az észérvek. Csak elhiszi. Általában ez jellemző a keresztények többségére."
Úgy látom most sem és ezekszerint a régi válaszomból sem jött le neked.
Mert abban biztos vagyok, hogy NEM azt írtam, hogy ahogy az egyházam mondja az fogadom el feltétel nélkül, hanem Isten szavában vagyok ennyire biztos.
Ez pedig óriási külömbség.
Nemtudom te mit gondolsz Istenről, de én úgy gondolom határtalanúl magasabb szitű mint azt mi emberek elképzelhetnénk. És pont erről szól
Ésaiás ígéje 55:8.
"Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti útaitok az én útaim, így szól az Úr!
9.
Mert a mint magasabbak az egek a földnél, akképen magasabbak az én útaim útaitoknál, és gondolataim gondolataitoknál!"
És ez a csodálatos Isten annyira szereti az embert, köztük engem, hogy képes volt meghalni értem.
"Az iszlám garantálja a vallásszabadságot."
Ja! Azért kell titokban tartani a keresztény misszionáriusok személyazonosságát? Mert, ha megtudnák kik ők a legegyszerűbb esetben is börtönbe zárják és sajnos vannak akiket meg is ölnek.
Hiába is mentegetőznél ez tény.
"Érdemes megnézni a LÁNYOM NÉLKÜL SOHA című filmet.
Ez nagyon jól példázza, hogyan is viszonyulnak az egyszerű muzulmánok a keresztény társadalomhoz. "
Vagy elfogadod, vagy meghasz! "
"Egy hollywood-i film alapján döntesz? :) Gratulálok. Ha az iszlámról akarsz megtudni valamit akkor a hollywood-i filmek a legjobb forrás :)"
A történet valóságos esemény alapján került megírásra könyv formában és abból készült a film.
Nemrég a kislány írta meg a maga szemszögéből (már felnőtt ként) amit átélt akkor.
"Honnan tudod hogy a Korán a Sátán szava ha sosem olvastad? Honnan tudod hogy a mai Biblia Isten szava ha nincs meg az eredeti Biblia? "
Mint már írtam a Biblia szól a mohamedán vallás kialakulásáról, uralmáról és gyámságalá helyezéséről. És ott ír arról honnan származik.
Igaz én nem olvastam (nem is áll szándékomban, mert sajnálom rá a drága időm), de szerintem te SEM, mert attól tudom aki viszon olvasta, hogy Mohamed SAJÁT BEVALLÁSA, hogy nem tudja kitől kapta a kinyilatkoztatást. Az viszont biztos, hogy olyantól aki erőszakos, mert azt kényszerített rá amit nemtudott, mivel analfabéta volt és olvasásra kényszerítette.
Na mindegy ettől többe nem akarok és nem is fogok bele menni, mert az egész nem érdekel.
"Mutass nekem mégegy olyan istent, mint a Biblia Istene aki a saját életét sem sajnálta, hogy az embert megmentse a bűn világából és az embernek CSAK EL KELL EZT FOGADNI. Vagy is SEMMIT NEM KELL TENNIE az üdvöségért."
"Na pont ez a sátáni csak neked nem tünik fel. Isten mindenható. Ha akar megbocsáthat. Nem kell hogy ehhez emberként megszülessen és öngyilkosságot kövessen el. Mint valami pogány vallásban az emberáldozat."
Félre ne érts ez nem fenyegetés, hanem a Biblia szava.
Ésaiás.5:20.
Jaj azoknak, a kik a gonoszt jónak mondják és a jót gonosznak; a kik a sötétséget világossággá s a világosságot sötétséggé teszik, és teszik a keserűt édessé, s az édest keserűvé!"
"Amúgy te komolyan azt hiszed hogy semmit nem kell tenned az üdvösségért? :) Nagyot fogsz csalódni. Semmi sincs ingyen."
Bizony, hogy semmi nincs ingyen. Ezért kellett Jézusnak meghalnia. És mivel Ő halt meg már a bűnbánónak nem kell.
Igen. Isten adott törvényeket, de, ha csak azért tartjuk be, hogy bármi hasznunk legyen belőlle az nem fog menni.
Mert Isten a szívünkbe lát és érdekből nem fogadja el a jócselekedeteket. Ha pedig öszintén akarjuk, de valami miatt nem jön össze Ő már úgy veszi, hogy megtettük.
Efézus.2:8.
"Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
9.
Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.
10.
Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén Általa a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, a melyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk."
A helyes viszony Istenhez, hogy ne azért ne kövessünk el bűnöket, mert meg akaruk dolgozni az üdvöségért (amit soha nem tudunk), hanem azért, mert szeretjük Őt és nem akarjuk megbántani bűneinkel.
(Ha pl: a szerelmedet megakarod örvendeztetni, nem azon görcsölsz, hogy mivel ne bátsd meg, hanem lazán teszed azt aminek ő örülne.)
Istennél sincs ez másként, hiszen Ő a mi Édesatyánk, akinek örömet akarunk szerezni.
"Ezt hívják FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETETNEK! Amiről más isteneknek FOGALMUK SINCS mit jelent.
Minden más istennél "pedálozni" kell, hogy a menybe juthas."
Ha te "pedálozni" akarsz az istenednek tegyed. Szíved joga.
Álljon itt néhány ige Isten önvallomásráról, aztán kezdj vele amit akarsz.
1. Ézs 44,6
Így szól az Úr, Izráelnek királya és megváltója, a seregeknek Ura: Én vagyok az első, én az utolsó, és rajtam kivül nincsen Isten.
2. Ézs 45,14
Így szól az Úr: Égyiptom gyűjtött kincse és Kús nyeresége és a nagy termetű Szabeusok hozzád mennek és tieid lesznek, téged követnek, békókban járnak, előtted leborulnak és hozzád könyörögnek: Csak közted van az Isten és nincsen több Isten!
3. Ézs 45,18
Mert így szól az Úr, a ki az egeket teremté; Ő az Isten, a ki alkotá a földet és teremté azt és megerősíté; nem hiába teremté azt, hanem lakásul alkotá: Én vagyok az Úr és több nincsen!
4. Ézs 45,22
Térjetek én hozzám, hogy megtartassatok földnek minden határai, mert én vagyok az Isten, és nincsen több!
5. Ézs 46,9
Emlékezzetek meg a messze régi dolgokról, hogy én vagyok Isten és nincsen több; Isten vagyok, és nincs hozzám hasonlatos.
Te úgy sem fogadod el, hogy egyedül a Biblia Istene létező Isten a többi csak kitalált.
Én pedig akárhogy érvelsz azt nem tudom elfogadni, hogy allah létező isten. Ennyi.
A Biblia szerint az ige igaz gyöngy és azt tanácsolja, hogy ne szórjuk akárki elé, mert csak "megtapossa".
Na ezt nem szeretném és itt be is felyeztem.
Mivel nem akarok neked rosszat kívánni ezért nem mondom, legyen a te hited szerint.
Hanem azt mondom: amikor hamarosan Jézus eljön addigra te jól döts és a jó oldalon állj és légy örökre boldog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!