A Koránról azt tartják hogy az az utolsó szóig Allah szava, igaz?
Viszont ez esetben hogy hihet bárki is Allahban, amikor nyilvánvaló tudományos pontatlanságoktól hemzseg, amik egy istentől elfogadhatatlanok lennének?
Pl: "Hát hadd nézze az ember, miből teremtetett.
Hát a kiözönlő vízből teremtetett,
Mi az ágyékok s bordák közül tör elő." 86. szúra 5-7.
Aki ilyet ír, az aligha van pontos biológiai, élettani ismeretek birtokában.
Istvan35
"Igen? Akkor mi jön olyan helyről, ami nem az ágyékhoz tartozik? De még egyszer leírom: nem a keletkezésről van szó, hanem az ejakuláció pillanatáról. Ez világos az "előtör", "kiözönlik" szavakból."
66%-os válaszolt erre:
Nem fogod érteni, de belinkeltem a videót. 5:05-től kezd nézni, ott lesz egy ábra is. Röviden leírom mit mond.
https://www.youtube.com/watch?v=TvokXM1O110
Korán versben az arab sulb és teraib szavak szerepelnek. Az a terület amiről beszélünk e kettő között található. Sulb jelentése ágyéki csontok aminek a legalja a farokcsont. Ezt bele is rajzolja az ábrába. Tehát ez az egyik határ. Teraib jelentése pedig borda, ami a másik határ. Tehát a bordák nincsenek benne, azoktól lefelé. Közben elmagyarázza az ejakuláció folyamatát amit korábban leírtam. A húgyhólyagot vehetnénk az alsó hashoz is mert odáig felmegy az ondó, de ez még nem indokolná hogy a bordákat adja meg a Korán határnak. Ezután jön a lényegi rész ami tegnap nem volt egészen világos, de kicsit elmélyültem benne és már értem. A here nyirokcsomói nem a lágyékban helyezkednek el, hanem a hasüregben, mert a magzati létben a here itt fejlődik, és innen mennek le a herezacskóba. Valahol a vese vonalában vannak a hasüregben és fontos szerepük van. Annyira hogy ha például betegség miatt el kell távolítani ezeket a nyirokcsomókat akkor az illető nem lesz képes az ejakulációra tehát nem tud előtörni semmi. Így már indokolt hogy a felső határ a bordák alja. Bízom benne hogy ez a válasz elfogadható számodra is.
Kérdező olyan kritériumot állítasz ami nem következik a Korán versből. Azt mondod vagy csak a kettő közötti testtájékról van szó, vagy pedig mindkét határoló szerv is a része. A Korán viszont annyit ír hogy a sulb és teraib közötti terület. Ennyit tudunk meg. Hogy az általad leírtak közül melyik igaz, az emberi test tanulmányozásával tudhatjuk meg. Ezt írtam le az előző válaszomban és ezt láthattad az videóban.
Ha ezt kivetítjük a példádra, lehet hogy mindkét liget bele tartozik a telkedbe, lehet hogy egyik sem, de még az is előfordulhat hogy az egyik bele tartozik másik nem.
"Nem. Azon tanítások szerint is kell élni, amiket hátrahagyott. Persze ez nem azt jelenti, hogy aki vétkezik, az már nem kerülhet a mennyországba, mert mindenki vétkezik. Az számít, hogy mennyire hiszünk, hogy mennyire akarjuk tenni a jót, hogy mennyire akarjuk követni Krisztust. Ő mindenkit igazságosan fog megítélni. Nem lehet kijátszani, mert látja hogy ki mennyire törekszik."
István, ez is bizonyítja hogy mennyire értelmetlen a keresztény megváltás. Mert vagy az következik belőle amit a követ62 is ír, miszerint semmit nem kell tenned a megváltásárt, ami kizárt, ha viszont az van amit te mondasz, felesleges Jézus megváltó halála mert a tettek számítanak.
242 ez brutális. Ha megfigyelnéd, nem erről szól a megváltás. És csak szerinted "fölösleges".
"Az egyetlen mű: a megváltás" (Hamvas)
"Hát miről szó? " mirő szó mirő szó
Hát potenciálisan az ember - mint Isten gyermeke - elérhet, "felnőhet" Istenhez. Most még csak tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre láthatunk.
Nem automatikusan, hanem ezt meg kell valósítani, ezt a potencialitást realizálni kell.
Ehhez hit tartozik, egy vágy a Teljesség felé,
- ahogy a középkori himnusz fejezi ki:
"Mert úgy akarok szállni
hozzád, mint víg pacsirta,
hogy meglássam öledben
a kapcsos bibliát,
és megnyíljék szívemnek
az Ige minden titka,
míg lenn lehullt bilincsként
zörög a vén világ. "
"Kérdező olyan kritériumot állítasz ami nem következik a Korán versből. "
Biztos vagy benne?
Tegyük fel hogy a földterületemen répát termesztek, az egyik ligetben almafák vannak, a másikban meggy.
Szerinted melyikből mi következne, milyen termények vannak nálam?
1. A terményeim a két liget között teremnek.
2. A terményeimet az egyik ligetben és a két liget közti földön termesztem.
Ha gondolod kérdezz meg róla valami nyelvészt vagy nyelvtantanárt vagy bárkit, de szetintem elég egyértelmű hogy az első eset nem tesz különbséget a két liget között, vagy mindkettő egyformán számít, vagy egyik sem.
Ha csak az egyik liget terményei èrdekesek, akkor kell valami a mondatba ami különbséget tesz a kettő között.
Az elég komoly fogalmazási hibábak tűnik ha valaki a másodikra gondol, de az elsőt fogalmazza meg. Te nem így látod?
Tisztáznunk valamit!
Amiben azt gondolom meg egyeztetünk.
Isten: Mindentudó, Mindenható, Tökéletes, Tévedhetetlen, ismeri a kezdetet és a véget.
De itt egy idézet Pascaltól a nagy matematikustól, gondolkodótól.
"Körülöttem különböző ellentétes vallásokat látok. Következés képpen mind hamis, kivéve eggyet amelyik nem az. Mindegyik a maga tekintelyere hivatkozva követeli, hogy higyjek benne és fenyegeti a hitetlent. Ezen az alapon tehát nem hiszek. Mert azt bárki mondhatja, hogy ő próféta. Ellenben a keresztény vallásban beteljesedett proféciákat látok és ezt egyik sem mondhatja el magáról! "
Vagy is. Isten előre meg mondott mindent (utánna kell nézni). Erre EGYETLEN isten sem képes! Ezért BIZTOS, hogy a többi isten NEM LÉTEZIK!
Az úgynevezett szent könyvekben NEM LÉTEZIK profécia és olyan ami beteljesedett végképp NINCS. Ha csak nem plagizálták a Bibliából.
A példa még mindig ugyanaz, csak hozzátettem valami terményt ami onnan származik, hogy könnebben párhuzamba tudd állítani a Korán verssel.
De ott van leírva két konkrét példával hogy a Korán versből miért nem következhet az, amit te próbálsz belemagyarázni. Ez egyszerű szövegértelmezés.
Vagy ha nem értesz egyet, mellébeszélés helyett esetleg megpróbálkozhatnál valami érvvel is!
Jelenleh ugyanis ott tartunk, hogy adott a Korán vers, amiből én biológiailag ée nyelvtanilag is prezentáltam neked hogy miért hibás, te pedig csak tagadsz érvek nélkül. Ezzel is csak engem igazolsz, hogy nem lehet kimagyarázni a Korán tévedését?
Vagy ki lehet? Mert akkor prezentáld végre, kérlek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!