Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Koránról azt tartják hogy...

A Koránról azt tartják hogy az az utolsó szóig Allah szava, igaz?

Figyelt kérdés

Viszont ez esetben hogy hihet bárki is Allahban, amikor nyilvánvaló tudományos pontatlanságoktól hemzseg, amik egy istentől elfogadhatatlanok lennének?

Pl: "Hát hadd nézze az ember, miből teremtetett.

Hát a kiözönlő vízből teremtetett,

Mi az ágyékok s bordák közül tör elő." 86. szúra 5-7.

Aki ilyet ír, az aligha van pontos biológiai, élettani ismeretek birtokában.

2017. máj. 20. 11:30
 291/323 A kérdező kommentje:

"Hol írja hogy a herék nyirokcsomóiból bármi is előtörne?"

A Korán még mindig előtörésről ír ;)

Te pedig egy olyan szervet akarsz ebbe belemagyarázni ahonnan semmi nem tör elő. Nem véletlen mondtam pár kommentel korábban, gondold végig mi értelme van ennek az egésznek. De akkor megsúgom: semmi!

2017. jún. 30. 12:12
 292/323 anonim ***** válasza:
100%

"Ez a gyakorlatban nem működik ugye tudod? Minden keresztény elfogadja Jézust mint megváltót, de továbbra is elkövetnek bűnöket, szóval a vonaton nem viselkednek hozzá méltóan ezek szerint. Vagy akkor hogy van ez? Minden nap törlődnek az elkövetett bűnök?"

Attól hogy valaki névleg keresztény, még nem jár automatikusan a megváltás.

Ha valaki továbbra is bűnös életet él, annak nem volt őszinte a megbánása, nem kezdett új életet, tehát az előbbi hasonlattal élve, még nincs a vonaton.

"Csakhogy ezek a töredékek nem az eredeti Bibliából vannak, hanem Jézus után 1-2 száz évvel későbbiek, és így is hiányzik a 99 %-a. "

A Biblia az ihletett könyvek gyűjteménye, Jézus után 1-2 száz évvel ezek még külön-külön léteztek. De a töredékek alapján egyértelmű hogy már akkor is ugyanazon üzenetet, tanításokat tartalmazták mint ma, vagyis nincs okunk kételkedni a Biblia hitelességében.

2017. jún. 30. 15:16
 293/323 anonim ***** válasza:

"Ha valaki továbbra is bűnös életet él, annak nem volt őszinte a megbánása, nem kezdett új életet, tehát az előbbi hasonlattal élve, még nincs a vonaton."

Ebben az esetben az a helyzet hogy az a vonat kong az ürességtől. Olyan ember nincs hogy ne követne el valamilyen bűnt. Amit állítasz képtelenség. Te gondolom elfogadtad Jézust mint megváltót, bizonyára hosszú évek óta. Ez idő alatt nem követtél el egyetlen bűnt sem?

"A Biblia az ihletett könyvek gyűjteménye, Jézus után 1-2 száz évvel ezek még külön-külön léteztek. De a töredékek alapján egyértelmű hogy már akkor is ugyanazon üzenetet, tanításokat tartalmazták mint ma, vagyis nincs okunk kételkedni a Biblia hitelességében."

Mit is jelent az hogy ihlettett? Sokat hallom de nem igazán tiszta szerintem a keresztények sem. Kb 30 evangélium létezik, amiből az egyház kiválasztott négyet saját kedve szerint, a többit meg hiteltelennek nyilvánította. Akármelyik másik is bekerülhetett volna ennyi erővel. Kezdeteben sok keresztény nem is fogadta el Jézus istenségét és az egyes irányzatok más más evangéliumot olvastak.

2017. jún. 30. 15:29
 294/323 anonim ***** válasza:

"Az idióta az, aki saját hülyeségébe őrül bele."

Másik kérdésnél a kérdező azon rugózott hogy az iszlám szerint Isten miért küldött minden néphez prófétát. Szerinte ez teljesen értelmetlen. Hiába magyaráztam, oldalakon keresztül ugyanazt ismételgette. Egyszerűen nem tudja elfogadni az igazságot.

2017. jún. 30. 15:33
 295/323 anonim ***** válasza:
100%

"Ebben az esetben az a helyzet hogy az a vonat kong az ürességtől. Olyan ember nincs hogy ne követne el valamilyen bűnt. Amit állítasz képtelenség. Te gondolom elfogadtad Jézust mint megváltót, bizonyára hosszú évek óta. Ez idő alatt nem követtél el egyetlen bűnt sem?"

Szó sincs róla. Viszonylag fiatal keresztény vagyok még, és van még egy-két olyan bűnös szokásom amiket hosszú évek megszokása után nehéz elhagyni, de küzdök vele!

Másrészről viszont ismerek olyan újjászületett keresztényeket több gyülekezetből is, akik tényleg példamutató életet élnek Krisztus tanításai szerint. És ugyan az ítélet teljes egészében Jézusnak adatott, de merem állítani, hogy nekik biztosan foglalt helyük van azon a vonaton :)

"Mit is jelent az hogy ihlettett?"

Isteni sugallatra íródott.

Ebben lehet hinni vagy nem hinni, de én úgy vélem ha egyszer hiszek Istenben, hiszem hogy képes is garantálni hogy az üzenete abban a formában fennmaradjon, ahogyan a próféták és apostolok legelőször lejegyezték azt.

2017. jún. 30. 15:46
 296/323 anonim ***** válasza:

Nyctea Alba

"van még egy-két olyan bűnös szokásom amiket hosszú évek megszokása után nehéz elhagyni, de küzdök vele!"

És mi van akkor ha újra és újra elköveted a bűnöket? Akkor is törlődnek?

Ahogy mondtam nincs olyan ember aki ne követne el bűnt, ránézésre meg nem tudhatod hogy az illető mennyire bűnös vagy nem bűnös.

"Isteni sugallatra íródott.

Ebben lehet hinni vagy nem hinni, de én úgy vélem ha egyszer hiszek Istenben, hiszem hogy képes is garantálni hogy az üzenete abban a formában fennmaradjon, ahogyan a próféták és apostolok legelőször lejegyezték azt."

Az eredeti Biblia minden bizonnyal arámi nyelven íródott. Ez volt Jézus és az első követőinek anyanyelve. Ebből semmi nem maradt meg. Egyáltalán melyik Bibliát tekinted hitelesnek?

Láthatod mennyire eltérnek az egyes irányzatok:

[link]

2017. júl. 1. 00:06
 297/323 anonim ***** válasza:
100%
Jobboldalt lelóg a képernyőről a kérdés.
2017. júl. 1. 08:42
 298/323 anonim ***** válasza:
100%

"És mi van akkor ha újra és újra elköveted a bűnöket? Akkor is törlődnek? "

Gondold végig, mit jelent az hogy tiszta lappal indul valaki!

"Az eredeti Biblia minden bizonnyal arámi nyelven íródott. Ez volt Jézus és az első követőinek anyanyelve. "

Nem egészen.

[link]

"Egyáltalán melyik Bibliát tekinted hitelesnek? "

Bármelyiket ami nem bizonyítottan átirat, mint pl az Újvilág fordítás.

Hogy néhány könyv ihletettsége vitatott különböző felekezetek között, az egy más kérdés, de amelyek biztosan azok, azok minden Bibliában megegyeznek.

2017. júl. 1. 08:56
 299/323 anonim ***** válasza:

Nyctea Alba

"Gondold végig, mit jelent az hogy tiszta lappal indul valaki!"

Kifejtettem hogy ez miért nem lehetséges. Ha valaki újra és újra elköveti ugyanazt a bűnt akkor is megy a mennyországba?

"Nem egészen.

[link] "

Én az Újszövetségre gondoltam. Jézus és az első követői anyanyelve arámi volt, így ezen a nyelven írhatták le. Az Ószövetség esetében egyébként még rosszabb a helyzet mert szintén nincs meg az eredeti csak sokkal későbbi másolatok.

"Hogy néhány könyv ihletettsége vitatott különböző felekezetek között, az egy más kérdés, de amelyek biztosan azok, azok minden Bibliában megegyeznek."

Ez már önmagában bizonyítja hogy a Bibliát meghamisították. Ha a katolikus Bibliát tekinted hitelesnek akkor azt jelenti a protestánsok kivettek könyveket, ha viszont a protestáns változat az eredeti akkor a katolikusok írtak hozzá a Bibliához.

2017. júl. 1. 23:05
 300/323 anonim ***** válasza:
100%
Az egész Újszövetség ógörögül - koiné - nyelven íródott. Pont.
2017. júl. 1. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!