Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Koránról azt tartják hogy...

A Koránról azt tartják hogy az az utolsó szóig Allah szava, igaz?

Figyelt kérdés

Viszont ez esetben hogy hihet bárki is Allahban, amikor nyilvánvaló tudományos pontatlanságoktól hemzseg, amik egy istentől elfogadhatatlanok lennének?

Pl: "Hát hadd nézze az ember, miből teremtetett.

Hát a kiözönlő vízből teremtetett,

Mi az ágyékok s bordák közül tör elő." 86. szúra 5-7.

Aki ilyet ír, az aligha van pontos biológiai, élettani ismeretek birtokában.

2017. máj. 20. 11:30
 321/323 anonim ***** válasza:

"Ahogy mondtam a bünre való hajlam megmaradt Jézus után is szóval nem törölt el semmit."

A bűnös természetünktől csak halálunk után szabadulhatunk meg teljesen, addig ebben kell élnünk harcolva ellene. A bűn elleni harcot mindenkinek meg kell vívnia.

"Sok keresztény ezt állítja. Nem kell tenned semmit csak elfogadnod Jézus megváltását. Ha viszont számítanak a tettek, minek a megváltás?"

Már elmondtam. Mert nincs bűntelen ember, mindenkiben ott lakozik a bűnre való hajlam és mindenki vétkezik. Te mondd meg inkább, hogy ha csak a tettek számítanak, minek az állatáldozat? Ha jótettekel el lehet intézni mindent, akkor minek? Ezek szerint Istennek szüksége van állatáldozatokra, hogy megbocsásson (ha a te logikádat vesszük)? Vagy inkább az embernek van szüksége az állatáldozatokra, hogy Isten megbocsásson?

"Másik kérdésnél megbeszéltük. Három nem egyenlő egyel így amit te követsz az nem egyistenhit."

De, ha a három isteni személy ugyanazt az egyetlen istenséget birtokolja. Nincs három Isten, csak három isteni személy.

"Ha ez nem történik meg az illető életében akkor Isten előtt fogják szembesíteni és ott kell elszámolnia azzal akinek kárt okozott."

Tehát önmegváltás. Bár kíváncsi lennék hogy a halálod után hogyan számolsz el... Kereszténység esetében mindenesetre elég csak őszintén megbánnod a bűnöket és hinned Jézusban, mert az üdvösségünket nem lehet csupán önerőből kiérdemelni. Ez egy végtelenül nagy kegyelmi ajándék.

"És mi van az én kárommal? Tegyük fel a tolvaj ellopta minden vagyonomat. Lehetséges hogy néhány év múlva valóban megbánta de ettől még én nem kapom vissza azt amit ellopott. Jézus eltörli a bűnét, megy a mennyországba, én meg miatt szegénységben kell hogy leéljem az éltem miatta? Szerinted ez igazságos?"

Nem igazságos, de ugyanez a helyzet a Korán esetében is, ha az illető nem akarja jóvátenni a bűnét. A a jelenlegi világunk tele van igazságtalansággal ha nem vetted volna észre. Nap mint nap szenvedünk az embertársaink által elkövetett kissebb-nagyobb bűnök miatt, és ez így is lesz amíg a jelenlegi világ tart.

"Ugyanaz. Lehet őszintén megbánta, de ettől még nem rendezte a dolgot a sértettel. Nem gondolod hogy annak is van beleszólása akinek kárt okozott?"

Nem gondolod, hogy az őszinte bűnbánathoz az is hozzátartozik, hogy ha módjában áll, akkor rendezi a dolgot a sértettel?

"Száz évvel? Szerinted az kis idő? Egyáltalán melyik ez a szövegtöredék?"

Már korábban említettük neked szp72-vel, marhára figyelhettél... A legkorábbi a 125 körül Egyiptomban készült Ryland-papirusz, ami János evangéliumának egy töredékét őrizte meg. Ez pedig pont Jézus kivégzéséről beszél, ezen meg is bukik a Korán.

"Mutass nekem egy Jézus korából származó teljes Bibliát Jézus anyanyelvén. Amig ilyet nem tudsz felmutatni a mai Biblia nem hiteles."

Te mutass nekem egyetlen olyan újszövetségi másolatot a több ezer közül, ami a Koránt támasztja alá! Ha tudsz ilyet mutatni, akkor legalább lesz egy bizonyítékod a Biblia hiteltelenségére, de amíg nem, addig feleslegesen vergődsz. Jézus korából származó Biblia nem létezik, mert az a Biblia amit használnak, nem fog fennmaradni 2000 évig.

2017. júl. 8. 08:55
 322/323 anonim ***** válasza:

Kérdező

"Hihetetlen vagy, de komolyan!

Direkt szótlanul végignéztem a vitátokat, hátha egy nyugodt, összeszedett válaszolóval te is értelmesebben tudsz kommunikálni, erre képes vagy nekiállni megint hazudozni? A frászért kell ezek után még a képébe hazudni itt mindenkinek hogy nem lett elmagyarázva, miközben egyszerűen csak az a helyzet hogy nem tetszik a magyarázat és nem is akarod elhinni? "

Én hazudok? És melyik választ kellene elhinnem? :) Jött 3-4 egymástól eltérő válasz amik önmagukban is ellentmondásosak. Nyctea Alba szerint aki elfogadja Jézust megváltását az tiszta lappal indul és csak bűntől menetesen juthatnak a mennyországba ami képtelenség mert minden keresztény elfogadja ezt a tanítást de mégis követnek el bűnt. követ62 szerint nem kell tenned semmit csak elfogadod Jézust mint megváltót és mész a mennyországba, István viszont azt mondja számítanak a tettek is.

Amúgy meg te vagy itt az utolsó aki hazugsággal vádolhatna másokat, mert keresztény létedre ateistának adod ki magad.

2017. júl. 8. 23:15
 323/323 anonim ***** válasza:
60%

Istvan35

"A bűnös természetünktől csak halálunk után szabadulhatunk meg teljesen, addig ebben kell élnünk harcolva ellene. A bűn elleni harcot mindenkinek meg kell vívnia."

Akkor mégsem ezt váltja meg Jézus? Ha nem ezt akkor mit? Továbbra sem kaptam egyenes választ. Amennyiben számítanak a tetteid és azt is mondtad korábban hogy Jézus fog ítélkezni minden ember felett, mi értelme a megváltásnak?

Ha a tetteid alapján ítél meg Jézus értelmetlen a megváltás.

"Már elmondtam. Mert nincs bűntelen ember, mindenkiben ott lakozik a bűnre való hajlam és mindenki vétkezik. Te mondd meg inkább, hogy ha csak a tettek számítanak, minek az állatáldozat? Ha jótettekel el lehet intézni mindent, akkor minek? Ezek szerint Istennek szüksége van állatáldozatokra, hogy megbocsásson (ha a te logikádat vesszük)? Vagy inkább az embernek van szüksége az állatáldozatokra, hogy Isten megbocsásson?"

Az iszlám szerint az állatáldozat egyfajta istenszolgálat, mint az ima vagy a böjt. De ez még nem fogja lenullázni az összes bűnödet. Nem hiszem hogy a zsidók ezért mutatnak be állatáldozatot. Ábrahám története szerepel a Bibliában is. Ennek tanulsága az Istennek való engedelmesség. Nem a bűneinek eltörlésére irányult Ábrahám tette, hanem hogy bizonyítsa engedelmességét. Persze Isten megállította, nem engedte hogy feláldozza fiát. Végül egy kost áldozott fel helyette. Az iszlám szerint az állatáldozat azt is jelenti hogy Istenért lemondunk valamiről ami érték számunkra és jó célra használjuk. Ez esetben az állat húsát a nagyrészt a szegényeknek és ismerősöknek adjuk. Szóval az állat húsára nincs szüksége Istennek.

"De, ha a három isteni személy ugyanazt az egyetlen istenséget birtokolja. Nincs három Isten, csak három isteni személy."

Ha három külön isteni személy van akkor az három külön Isten jelent.

"Tehát önmegváltás. Bár kíváncsi lennék hogy a halálod után hogyan számolsz el.."

Halálod után már nehezen. Ott már a sértett fél jóindulatán múlik ezért még az itteni életünkben fontos hogy mindenkivel rendezzük a nézeteltérésünket, vitánkat, ha ártottunk neki, akkor meg a bocsánatát kérjük.

"Kereszténység esetében mindenesetre elég csak őszintén megbánnod a bűnöket és hinned Jézusban, mert az üdvösségünket nem lehet csupán önerőből kiérdemelni. Ez egy végtelenül nagy kegyelmi ajándék."

Ez inkább végtelenül igazságtalan a sértett féllel szemben. Gondolj bele hogy például valaki neked árt komolyabban. Meglop, bántalmaz, rágalmaz, életedre tört stb. Nagy kárt okoz neked, és teljesen tönkre teszi az itteni életedet. A tettes tegyük fel megbánja de mi van a te jogaiddal? Szerinted úgy igazságos hogy az illető legyilkolja a családodat aztán csak úgy besétál a mennyországba?

"Nem igazságos, de ugyanez a helyzet a Korán esetében is, ha az illető nem akarja jóvátenni a bűnét."

Ha az illető nem akarja jóvá tenni a bűnét itt, akkor az iszlám szerint odaát megkapja a büntetését. Szerinted viszont mehet a mennyországba bármilyen következmény nélkül.

"A a jelenlegi világunk tele van igazságtalansággal ha nem vetted volna észre. Nap mint nap szenvedünk az embertársaink által elkövetett kissebb-nagyobb bűnök miatt, és ez így is lesz amíg a jelenlegi világ tart."

Észre vettem. Szerinted Isten ezeket az igazságtalanságokat szó nélkül hagyja majd? Nyilván nem.

"Nem gondolod, hogy az őszinte bűnbánathoz az is hozzátartozik, hogy ha módjában áll, akkor rendezi a dolgot a sértettel? "

Ezt csak te gondolod így vagy feltétele a keresztényi megváltásnak?

"A legkorábbi a 125 körül Egyiptomban készült Ryland-papirusz, ami János evangéliumának egy töredékét őrizte meg. Ez pedig pont Jézus kivégzéséről beszél, ezen meg is bukik a Korán."

Akkor csak 100 évvel nem tudsz elszámolni :)Ja, és a Biblia 99%-ával :)

"Te mutass nekem egyetlen olyan újszövetségi másolatot a több ezer közül, ami a Koránt támasztja alá!"

Barnabás evangéliumát már említettem.

"Ha tudsz ilyet mutatni, akkor legalább lesz egy bizonyítékod a Biblia hiteltelenségére, de amíg nem, addig feleslegesen vergődsz."

A Korán hitelessége bizonyított mert megmaradt a keletkezésének idejéből, a Biblia esetében viszont szó nincs erről. Szóval én mondhatom hogy a Korán hiteles, te ezt nem mondhatod a Bibliáról.

"Jézus korából származó Biblia nem létezik, mert az a Biblia amit használnak, nem fog fennmaradni 2000 évig."

Ez nem igaz. Találtak 2000 éves írásokat épségben.

2017. júl. 9. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!