Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Koránról azt tartják hogy...

A Koránról azt tartják hogy az az utolsó szóig Allah szava, igaz?

Figyelt kérdés

Viszont ez esetben hogy hihet bárki is Allahban, amikor nyilvánvaló tudományos pontatlanságoktól hemzseg, amik egy istentől elfogadhatatlanok lennének?

Pl: "Hát hadd nézze az ember, miből teremtetett.

Hát a kiözönlő vízből teremtetett,

Mi az ágyékok s bordák közül tör elő." 86. szúra 5-7.

Aki ilyet ír, az aligha van pontos biológiai, élettani ismeretek birtokában.

2017. máj. 20. 11:30
 311/323 anonim ***** válasza:
90%

"Van még azokon kívül 30 másik evangélium. Annak idején az egyház ezeket választotta ki. Ha másik négyet választ most azokat védenéd. A többi meg nem lényeges? Ha Isten szaváról van szó az utolsó betűig lényeges minden."

Ha bebizonyítod bármelyik másik evangéliumról hogy az Istentől ihletett, azonnal védeni fogom azt is :)

"Nincs olyan ember aki ne követne el bűnt. Te magadis mondtad hogy követsz el bűnöket pedig hiszel Jézus megváltó szerepében."

Ahogyan azt is írtam, hogy ismerek több olyan embert is akik már eljutottak arra a pontra hogy bűntelenül élik a mindennapjaikat, minden percüket Isten útmutatása szerint.

Csak azt hallod amit hallani akarsz, ami az elképzelésed ellen szól, azt egész egyszerűen szó nélkül hagyod. Így nincs értelme ennek az eszmecserének, ezért is köszönök el!

2017. júl. 5. 20:18
 312/323 anonim ***** válasza:
0%

Nyctea Alba

"Ha bebizonyítod bármelyik másik evangéliumról hogy az Istentől ihletett, azonnal védeni fogom azt is :)"

Van bizonyítékod arra hogy ez a 4 Istentől ihletett? Emberek döntötték el, Jézus után többszáz évvel, hogy ez a 4 evangélium kerüljön a Bibliába.

"Ahogyan azt is írtam, hogy ismerek több olyan embert is akik már eljutottak arra a pontra hogy bűntelenül élik a mindennapjaikat, minden percüket Isten útmutatása szerint."

Bocsi de ezt nem hiszem. Nincs olyan ember aki ne követne el kisebb nagyobb bűnöket.

"Csak azt hallod amit hallani akarsz, ami az elképzelésed ellen szól, azt egész egyszerűen szó nélkül hagyod."

Ez pont rád igaz. Én az eszemre hallgatok, ezért vagyok muszlim.

2017. júl. 6. 09:50
 313/323 anonim ***** válasza:
100%

"Bocsi de ezt nem hiszem"

Tehát már a múltkor rámutattam a problémára.

"Az ellentmondás csak benned van, mégpedig ha jól értem, abból fakad hogy képtelen vagy elképzelni hogy egy őszintén, teljes szívéből megtért ember Krisztus vezetésével képes valóban Istennek tetsző életet élni."

Van még mit tanulnod!

Addig viszont ennek tényleg semmi értelme. Isten veled mostmár tényleg!

2017. júl. 6. 12:46
 314/323 anonim ***** válasza:
49%

Nyctea Alba

Annyi volt a kérés hogy magyarázd el lényegében mit takar a keresztény vallás szerinti üdvözülés. Nem kaptam érthető választ, ahogy korábban Istvántól vagy a kérdezőtől sem. Sajnos azt nem tudom elfogadni hogy az ellentmondás bennem van.

2017. júl. 6. 14:41
 315/323 anonim ***** válasza:
100%

Az üdvözülést ez az ige fejezi ki legszemléletesebben, képszerűen

1Kor13,12.

Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem.

2017. júl. 6. 15:41
 316/323 anonim ***** válasza:
29%
Én most akarok tisztán látni. Mert az "akkor" már késő lesz. A kereszténység szerinti megváltás egy nagy homály, az iszlám szerinti érthető és világos.
2017. júl. 6. 15:45
 317/323 anonim ***** válasza:
100%

Én is most akarok tisztán látni. Vannak is intuitív, ihletet pillanataim, amikor nem duálisan, alanyi-tárgyi dichotómiában látok, ez az ún. unió misztika - nem kell ehhez muszlimnak lenni, olvasni lehet a misztikusokat, vagy a szufikat - és rácsodálkozni, jé ugyanarról írnak!

És szerintem mindenkinek vannak ilyen pillanatai, különben nem értenék meg, miről van szó. Csak nem mindenkit érdekel.

2017. júl. 6. 15:52
 318/323 anonim ***** válasza:
100%

"az iszlám szerinti érthető és világos."

Hát persze, de ha racionálisan érted, még nem vagy ihletett intuitív állapotban, sajnos. De a lényegét nem is lehet kommunikálni.

2017. júl. 6. 15:53
 319/323 anonim ***** válasza:
100%

"Mert az "akkor" már késő lesz"

Igen, "itt és most" tudjuk megvalósítani - a halál pillanatában meg "átlépni" - ott már késő elkezdeni ezzel foglalkozni...

A farizeusok azt kérdezik: „mikor jön el az Isten országa?” Jézus felelete e kérdésre igazában nem válaszol, hanem kiigazítja azt, és mintegy tárgytalanná teszi, mert „az Isten országa nem jön el olyan módon, hogy meg lehessen figyelni (meta paratérészeósz). Nem fogják azt mondani, íme itt van, vagy ott van, az Isten országa ugyanis bennetek van” (Lk 17,21).

[link]

Ott van az potenciálisan minden emberben, csak meg kell valósítani, realizálni kell

2017. júl. 6. 16:15
 320/323 A kérdező kommentje:

"Annyi volt a kérés hogy magyarázd el lényegében mit takar a keresztény vallás szerinti üdvözülés. Nem kaptam érthető választ, ahogy korábban Istvántól vagy a kérdezőtől sem. Sajnos azt nem tudom elfogadni hogy az ellentmondás bennem van."

Hihetetlen vagy, de komolyan!

Direkt szótlanul végignéztem a vitátokat, hátha egy nyugodt, összeszedett válaszolóval te is értelmesebben tudsz kommunikálni, erre képes vagy nekiállni megint hazudozni?

Pontosan el lett magyarázva neked, mit takar az üdvözülés, az egyetlen problémád az volt vele hogy ráfogtad, hogy te ezt nem hiszed el... A frászért kell ezek után még a képébe hazudni itt mindenkinek hogy nem lett elmagyarázva, miközben egyszerűen csak az a helyzet hogy nem tetszik a magyarázat és nem is akarod elhinni?

2017. júl. 6. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!