A Koránról azt tartják hogy az az utolsó szóig Allah szava, igaz?
Viszont ez esetben hogy hihet bárki is Allahban, amikor nyilvánvaló tudományos pontatlanságoktól hemzseg, amik egy istentől elfogadhatatlanok lennének?
Pl: "Hát hadd nézze az ember, miből teremtetett.
Hát a kiözönlő vízből teremtetett,
Mi az ágyékok s bordák közül tör elő." 86. szúra 5-7.
Aki ilyet ír, az aligha van pontos biológiai, élettani ismeretek birtokában.
Az, hogy nem bántjuk egymás szentiratait a nem keresztényekre is vonatkozik az Újszövetséggel kapcsolatban.
A fentebb -valahol a sokezer közt- kifejtett okok miatt. Meg sem érti, aki nem hiszi, azt a vallást, aminek a szentkönyvét méltatlanul a kezébe veszi. Ha meg nem érti, ne kritizáljon, kérdezzen, ha kíváncsi.
Életfogytiglani golyó általi börtönben letöltendő akasztás jár érte.
"Kifejtettem hogy ez miért nem lehetséges. Ha valaki újra és újra elköveti ugyanazt a bűnt akkor is megy a mennyországba? "
Amíg valaki bűnös életet él, miért menne a mennyországba?
Úgy rémlik leírtam neked hogy Jézus áldozatának elfogadása azzal jár, hogy az ember maga mögött hagyja régi, bűnös életét.
"Én az Újszövetségre gondoltam"
Az is ott van a leírásban.
"Ez már önmagában bizonyítja hogy a Bibliát meghamisították. "
Van néhány deuterokanonikus könyv, amelyek ihletettsége kérdéses, ennyi. De pl. János evangéliuma vagy a Korinthusi levél ugyanaz mindkét olvasatban, hamisításról szó nincs.
"Az, hogy nem bántjuk egymás szentiratait a nem keresztényekre is vonatkozik az Újszövetséggel kapcsolatban."
Az nem bántás ha közlöm a tényeket. Amúgy a Biblia az iszlám szerint Isteni kinyilatkoztatás de sajnos nem a mai változat. Ezt egyértelműen emberek megváltoztatták.
Nyctea Alba
"Amíg valaki bűnös életet él, miért menne a mennyországba?
Úgy rémlik leírtam neked hogy Jézus áldozatának elfogadása azzal jár, hogy az ember maga mögött hagyja régi, bűnös életét."
De akkor senki nem mehet a mennyországba mert minden ember elkövet kisebb nagyobb bűnt. Az a baj hogy ellentmondásosak a válaszaid.
"Van néhány deuterokanonikus könyv, amelyek ihletettsége kérdéses, ennyi. De pl. János evangéliuma vagy a Korinthusi levél ugyanaz mindkét olvasatban, hamisításról szó nincs."
Több könyvről van szó és ha ezek vitatottak akkor a többire sincs garancia. Ha meg tartalmilag nézzük, biztos hogy belehamisítottak.
304 foglalkozz a Szent Koránnal - amit az előírt szabály szerint arabul olvasol nyilván (sokáig nem is engedték lefordítani)....
Ha pedig érdekel Krisztus tanítása, lehetőséged és jogod van ógörögül elolvasni az evangéliumokat, leveleket - sok szentnek, hitvallónak, vértanúnak, művésznek (pl. Bach), és egyszerű névtelen, jóra vágyó léleknek, kereszténynek megfelelt, neked is jó lehet, nem kell mazsolázni, ha egyik nincs benne, akkor a többi se jó, stb felszínes szöveggel, mert nincs értelme, ettől te nem leszel jobb ember és más sem lesz jobb ember.
Szent János evangélista a legkedvesebb tanítványa volt a megtestesült Logosznak - elég, ha egy keresztény őt olvassa, mindent tudhat, és ha akarja követi Jézus Krisztust.
Fölösleges a felszínes bulvárszintű "hitvita". Nem kell itt régészeti és egyéb bizonyítékok után kutatni, ha akarod követed Krisztust, ha nem akkor nem - ilyen rettenetesen és borzalmasan egyszerű.
"Fölösleges a felszínes bulvárszintű "hitvita". Nem kell itt régészeti és egyéb bizonyítékok után kutatni, ha akarod követed Krisztust, ha nem akkor nem - ilyen rettenetesen és borzalmasan egyszerű."
Az a helyzet hogy én egyébként is Jézust követem. Az iszlám szerint Jézus próféta és szerepel a Koránban is.
Még az is kétséges hogy Jézus beszélt ógörögül vagy az apostolok. Szerinted nem valószínűbb hogy saját anyanyelvükön írták le?
Jézus arámiul tanított, de az egész újszövetség leírása ógörögül történt - ez biztos, vallástörténészek egyértelműen kikutatták. Az ógörög a szellemi élet nyelve volt az első évszázadokban - később vette át a latin ezt a szerepet. Akkoriban ez nem volt még olyan különös, hogy valaki tud görögül, latinul és még egy-két nyelvet. Marcus Aurelius császár, hadvezér és filozófus anyanyelve a latin volt, de elmélkedéseit - naplóját- ógörögül írta. A fordítás mindig állásfoglalás, ezt nagyon komolyan vették és sok időt is szántak rá, mert szellemi szempontból egy nagyon magasrendű tevékenység. (Jézus valószínű, hogy tudott óhéberül és talán görögül - viszont arámiul beszélt azokhoz, akik csak azt értették meg. Buddha páli nyelven szólt a tömeg előtt taníva - de a tanítványaival szanszkritül beszélt - és az első leírások is szanszkrit nyelven voltak. Majd fordították pálira, mongolra, kínaira, japánra, koreaira stb. Sok buddhista szöveg már csak mongol fordításban maradt fent.
Szent Jeromos "(Eusebius Hieronymus, kb. 345–420), a korabeli Európa legismertebb Biblia-tudósa magas színvonalon ismerte a latin, görög és héber nyelveket. Nevéhez fűződik az első hiteles latin Biblia fordítás."
Érdekesek ezek a régi nagy tudású emberek- Jeromos valamilyen bűne miatt vonult félre valahol sivatagos területen -és VEZEKLÉSÜL megtanult óhéberül, és lefordította latinra az Ószövetséget, majd ógörögről a latinra az ÚSZ-et :))
Remélem tudtam érdekeset mondani, szívesen. (bár határon vagyok úgy elhagyjam a gyk-t, ez most most még ment)
Egyébként nem kell túlerőltetni a szöveg olvasását - olvasni kell egyszerre egy kis részt az evangéliumokból, és hagyni, hat magától. Egyszerű, szegény, írástudatlan, dolgos embereknek, halászoknak, szolgálólányoknak, vámosoknak szól, valahol a sok információ és különféle tanulmányok, bonyolult események és feladatok alatt megvan bennünk ez a tiszta lélek, aki hallja a szót.
"nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szóval mondd, és meggyógyul a szolgám/lelkem"
"Boldogok, akik emlékezetükben tartják Vergilius vagy Krisztus néhány szavát, mert ezek fénybe borítják napjaikat." (Jorge Luis Borges)
"Több könyvről van szó és ha ezek vitatottak akkor a többire sincs garancia"
Miért is ne lenne? Pontosan ezt jelenti hogy azok vitatlanul részét képezik a Bibliának.
A többi pedig talán nem lényeges, de ha ismerjük őket, az biztos nem árt. Ilyesmiért aligha jár bünti :)
"De akkor senki nem mehet a mennyországba mert minden ember elkövet kisebb nagyobb bűnt. Az a baj hogy ellentmondásosak a válaszaid."
Ezért van a megváltás és az újjászületés Krisztusban.
Az ellentmondás csak benned van, mégpedig ha jól értem, abból fakad hogy képtelen vagy elképzelni hogy egy őszintén, teljes szívéből megtért ember Krisztus vezetésével képes valóban Istennek tetsző életet élni.
Attól még, hogy nem érti aki sosem tapasztalta, nem a rendszerrel van a baj. Inkább csak az emberek ösztönös értetlenkedésével és félelmével az ismeretlen előtt.
Én őszintén kívánom neked hogy ismerd meg még idejében! Addig viszont hiába is mesélek róla, ez csak rajtad múlik, mit engedsz megtapasztalni saját magadnak!
Isten áldjon addig is! :)
Tequila Sunrise
Annak semmi értelme hogy idegen nyelven írják le a Bibliát. Jézus a zsidókhoz érkezett és az első követői is zsidók voltak. Logikus hogy a saját nyelvükön írják le. Ha ma érkezne Jézus a magyar emberekhez milyen nyelven írnád le amit mondott? Magyarul, nem? Később persze ezt le lehet fordítani más nyelvekre de az eredeti minden bizonnyal saját anyanyelvén íródott.
"Egyszerű, szegény, írástudatlan, dolgos embereknek, halászoknak, szolgálólányoknak, vámosoknak szól,"
Pont ez az.Ők nem tudhattak görögül.
"Remélem tudtam érdekeset mondani, szívesen. (bár határon vagyok úgy elhagyjam a gyk-t, ez most most még ment)"
Tudtál, bár ez nem támasztja alá az állításodat. Egyébként meg nem célom hogy elmenj. Értelmes emberekkel szívesen beszélek. Amit igaznak gondolok azt leírom, mégha másoknak ez nem is tetszik. Ne felejtsük el hogy a túlvilági életünk a tét és Jézus is az igazság keresésére szólított fel a Biblia szerint is.
Nyctea Alba
"Pontosan ezt jelenti hogy azok vitatlanul részét képezik a Bibliának.
A többi pedig talán nem lényeges, de ha ismerjük őket, az biztos nem árt. Ilyesmiért aligha jár bünti :)"
Van még azokon kívül 30 másik evangélium. Annak idején az egyház ezeket választotta ki. Ha másik négyet választ most azokat védenéd. A többi meg nem lényeges? Ha Isten szaváról van szó az utolsó betűig lényeges minden.
"Az ellentmondás csak benned van, mégpedig ha jól értem, abból fakad hogy képtelen vagy elképzelni hogy egy őszintén, teljes szívéből megtért ember Krisztus vezetésével képes valóban Istennek tetsző életet élni."
Nincs olyan ember aki ne követne el bűnt. Te magadis mondtad hogy követsz el bűnöket pedig hiszel Jézus megváltó szerepében. Bárhogy nézzük, akkor is követsz el bűnöket ha elfogadod a megváltást. Hogy képzeljük el? Minden nap lenullázódnak az előző napi bűneid?
"Attól még, hogy nem érti aki sosem tapasztalta, nem a rendszerrel van a baj. Inkább csak az emberek ösztönös értetlenkedésével és félelmével az ismeretlen előtt."
Remélem nem akarsz egy ilyen sablon szöveggel lerázni. Ha belekérdezek valamiért mindig hasonló válaszokat kapok keresztényektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!