A Koránról azt tartják hogy az az utolsó szóig Allah szava, igaz?
Viszont ez esetben hogy hihet bárki is Allahban, amikor nyilvánvaló tudományos pontatlanságoktól hemzseg, amik egy istentől elfogadhatatlanok lennének?
Pl: "Hát hadd nézze az ember, miből teremtetett.
Hát a kiözönlő vízből teremtetett,
Mi az ágyékok s bordák közül tör elő." 86. szúra 5-7.
Aki ilyet ír, az aligha van pontos biológiai, élettani ismeretek birtokában.
"az "emberiség" az EMBER feloldása" Nem feloldása, összessége. ""
ÉS akkor mi van, ha összessége? Ezt, hogy "feloldása" érdemes lenne átgondolni, nekem ennek kifejtésére most már nincs időm. De a személyesség a fontos- nem az "arányok és a statisztika.
Egyéni tudatos önvizsgálat -milyen vagyok, ki vagyok - az emberiségen nem tudok változtatni, magamon IGEN. A halál kapujában én állok, én felelek a kérdésre: KI VAGY TE??? Nem lesz ott már "emberiség", csak Isten meg én -
"Ha 7 milliárd emberből mondjuk 3,5 milliárd jó ember van és 3,5 milliárd rossz, az negatívabb arány, mintha mondjuk 4 milliárd jó és 3 milliárd rossz ember lenne. Vagyis az emberiség átlagosan jobb lett."
Nagyszerű. És? ÉN jobb lettem? Én én vagyok, nem egy statisztikai adat... Én lehet, aki ezen a statisztikai adaton ujjong - és közben felfordul a magányos szenvedéstől a szomszédom, mert nem segítek, elfoglal az ujjongás, hogy jobb lett az "emberiség".
csak ezt kell feltenni kérdésnek:
KI VAGYOK ÉN?
"csak a magad dolgával törődj. "
na de kérdező, ha te ezt olvastad ki a feleleteimből, hogy "magam dolgával törődni" akkor azt kell mondjam egy kukkot nem értettél meg belőle - nyilván nem is akarsz, vagy rugaszkodj neki még egyszer, ahogy gondolod, nem írok többet.
Az önismeret nem ezt jelenti, és az hogy én jobb ember akarok lenni, az sem. Sajnálom. Feladom, nem megy. Viszlát.
Akkor magyarázd meg, mi köze van annak hogy ki vagyok én, vagy hogy a halál kapujában csak én leszek ott, ahhoz, hogy az ember próbál-e változtatni, vagy sem!
Mármint nem magán változtatni, másokon, az emberiségen!
Akkor magyarázd meg, mi köze van annak hogy ki vagyok én, vagy hogy a halál kapujában csak én leszek ott, ahhoz, hogy az ember próbál-e változtatni, vagy sem!
Mármint nem magán változtatni, másokon, az emberiségen!
Az embernek önmagával szemben vannak elsősorban kötelezettségei - ezek nem egoista dolgok, hanem hogy legyen jobb ember, ennek társadalmi vonatkozásai is vannak.
Felnőtt embert - személyiségét, tulajdonságait, hitét- nem lehet megváltoztatni- csak ha ő akar változni, lehet segíteni.
De nem magyarázom. Olvasd vissza, ha érdekel, nem írom le még egyszer, szerintem direkt idegesítesz fel mindenkit, ennyire korlátolt ember nincs!
- amíg statisztikázol megdöglik a szomszédod - ezt hogy nem értetted?? amíg itt baromkodunk ezen az álkérdésen - rohad a világ elfele (és áll a munkám).
Végül:
mindenben tökéletesen igazad van, minden úgy van, ahogy TE gondolod, te vagy az emberiség megmentője, jobbá tevője, megváltója, überzsenije
szia.
"Felnőtt embert - személyiségét, tulajdonságait, hitét- nem lehet megváltoztatni- csak ha ő akar változni, lehet segíteni. "
Rá is lehet venni felnőtt embert, hogy felismerje hogy rossz úton jár.
"amíg statisztikázol megdöglik a szomszédod - ezt hogy nem értetted?? "
Öhm, mert hülyeség. Semmilyen korreláció nincs az én gondolkodásom és a szomszédom élete között (átvitt értelemben sem).
"mindenben tökéletesen igazad van, minden úgy van, ahogy TE gondolod, te vagy az emberiség megmentője, jobbá tevője, megváltója, überzsenije "
Na te is mit remélsz attól hogy olyasmiket próbálsz a számba adni, amiket sosem állítottam?
Kérdező, ez már nem normális. Igaza van a többieknek. Csak hajtogatod újra és újra ugyanazt. Azt is írtad hogy képtelenek vagyunk válaszolni, ami nem igaz mert részletes választ kaptál.
Nem kell hogy eláruld ki vagy és miben hiszel. A kérdésed szempontjából nincs jelentősége, de az szemmel látható hogy nem vagy ateista. Azokra nem jellemző ez a se lát se hall megszállottság. Igaza lehet a 42 %-osnak. Csak annyit fűznék hozzá hogy ha ilyen "trükkökre" van szükséged, akkor a hited nem valódi. Bizonytalan vagy benne, bármiben is hiszel. Senki nem kényszerít arra hogy elfogad az iszlámot, ahogy arra sem hogy a keresztény vallást. Ugyis ki fog derülni odaát az igazság. Ezzel a beteges követelőzéssel viszont csak az emberek sajnálatát, szánalmát váltod ki. A szeret nem szeret példád is nagyon rossz. A közéleben sincs annak amiről a Korán versben szó van.
66%-os, olvasd már újra a válaszaim! Azt se sikerült értelmezned, mire szólnak. A "szeret, nem szeret" példám speciel a 42%-os "a más megfogalmazás csak nem részletezés" jellegű agymenésének kifigurázása volt.
És elég konkrétan neki szólt az is hogy mindezidáig képtelen volt egyetlen érdemi választ kipréselnie magából.
Te próbáltál gondolkodó ember módjára kommentelni, felesleges az ilyesmit magadra venni, ha egyszer nem is neked címzik!
(Megjegyzés: Ateista is lehet fanatikus, attól még hogy nem vallásos)
"Szerinted Isten megteremti a világot és annak szabályait majd utána leküldi a Bibliát ami ellentétes azzal? Mert a Biblia bizony tele van tudományellenes kijelentésekkel. Nem érzed hogy valami nincs rendben?"
Nem barátom! A te feltételnélküli hited Istenben az hiányzik. Mert, ha Ő AZT MONDJA AKKOR ÚGY VAN és pont.
Hogy bár nem értem, de elfogadom, mert Ő monta.
Ne akard már megmagyarázni Isten tetteit, mert akkor csak szimplán lehozod az ember szintjére.
Ő pedig ISTEN. Aki bizony tesz olyat amit az ember nem érthet (szerintem oda tehetem, hogy MOST). Mert az örök életben valószínű megértjük.
Sokan bele kötnek abba, hogy Isten csak a negyedik napont teremtette meg az égitesteket és akkor hogyan lehettek meg a növények, de azt már senki nem veszi figyelembe, hogy az első napon a világosságot teremtette meg amely valószínű belőlle áradt.
Erre a Jelenések könyve jó választ ad. Jel.22:5-ben leírja, hogy az új földön még éjszaka sem lesz, sőt nem lesz szükség napra, mert az Úr lesz a világosság.
Ezt sem tudjuk, még most, hogyan lesz, de ne akajuk megmagyarázni, csak fogadjuk el. Ha ott leszünk úgy is megtudunk mindent.
A Biblia egy utánna járható, ellenőrízhető irat, ellentétben a Koránnal.
És igen a Bibliát a tudomány is igazolja (így elfogadom a tudományt).
De a Koránt vagy elfogadod, vagy nem, de SOHA nem tudod ellenőrízni, mert NEM LEHET!
"Itt te vagy az egyetlen fanatikus"
Mondja az, aki egyetlen értelmes érvvel nem volt képes előállni az egész vita alatt, de mindenáron visszajárkálsz hogy kiélhesd a komplecusaidat egy kis személyeskedéssel...
Hiába tereled mádra a saját fanatizmusod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!