A Koránról azt tartják hogy az az utolsó szóig Allah szava, igaz?
Viszont ez esetben hogy hihet bárki is Allahban, amikor nyilvánvaló tudományos pontatlanságoktól hemzseg, amik egy istentől elfogadhatatlanok lennének?
Pl: "Hát hadd nézze az ember, miből teremtetett.
Hát a kiözönlő vízből teremtetett,
Mi az ágyékok s bordák közül tör elő." 86. szúra 5-7.
Aki ilyet ír, az aligha van pontos biológiai, élettani ismeretek birtokában.
"Mi zárja ki hogy az egyik határoló rész benne legyen a másik meg nem?"
Szövegértelmezés. Semmi utalás nincs arra nézve hogy az egyik testtáj csak határol, a másik pedig része a "köztes tájéknak", hanem egyszerű felsorolásként, egyenlőként vannak említve.
Szóval oké, kiindulhatunk abból is hogy egyébként az író tudta miről beszél, de innentől kezdve meg az a kérdés, hogy Allah ne tudna értelmesen fogalmazni?
"Semmi utalás nincs arra nézve hogy az egyik testtáj csak határol, a másik pedig része a "köztes tájéknak", hanem egyszerű felsorolásként, egyenlőként vannak említve."
De arra sincs semmi utalás hogy ez kizárható lenne. Ha pedig nincs kizárva, akkor azt jelenti benne lehet mindkettő határoló, egyik sem vagy a két határoló valamelyike. Nyelvtanilag ez következtethető ki.
"Szóval oké, kiindulhatunk abból is hogy egyébként az író tudta miről beszél, de innentől kezdve meg az a kérdés, hogy Allah ne tudna értelmesen fogalmazni?"
Ez teljesen értelmes fogalmazás csak nem részletes. Ahogy többször is mondtuk, a részleteknek neked kell utána járnod úgy hogy elmélyülsz az anatómiában. Azt elismerem hogy nekem sincs sok ismertem ilyen téren, de kaptál egy jobb választ videóval meg mindennel. A kettő együtt szerintem egyértelművé teszi hogy a Korán vers tudományosan helytálló.
"De arra sincs semmi utalás hogy ez kizárható lenne"
Ha úgy jobban tetszik, gondolkodj a két liget és a földbirtok példájában, de írd le nekem kérlek, hogy közölnéd valakivel hogy az egyik liget része a birtokodnak, a másik pedig határolja a földterületet, de már nem része annak!
Utána hasonlítsd össze a Korán verssel!
"Hol érdekel engem a tudomány bizonyítéka? Ami kihagyja azt Aki a tudományt megalapozta.
Aki bizonyítani akarja az a Bibliából bizonyítsa, hogy egy, egy napot egy, egy korszaknak kell érteni és a 7 nap több milliárd év. Fikció nem ér.
Ehhez persze tudni kell óhéberül. Aki pedig tud az NEM TUDJA bizonyítani, Mert az ott lévő szavak, (vagy ha nézzük az egész Bibliát) sehol nem támasztják alá az év milliókat, vagy milliárdokat."
követ62 bocsi de jobban tennéd ha érdekelne. Te is azok közé tartozol akik szó szerint veszik a Bibliát? Hogy lehetne 7x24 óra a termetes mikor ehhez szükség van égitestekre mint Föld, Nap, meg egyáltalán térre és időre is amik kezdetben nem voltak.
Szerinted Isten megteremti a világot és annak szabályait majd utána leküldi a Bibliát ami ellentétes azzal? Mert a Biblia bizony tele van tudományellenes kijelentésekkel. Nem érzed hogy valami nincs rendben?
Pontosan az a lényeg hogy a Korán versből sem következik amit állítasz, ahogyan a szeretlekből sem következik a nem szeretlek. Egész máshogy kell megfogalmazni, mert mást jelent.
Ajánlanám újra a 193. kommentet, és várom a megfogalmazásod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!