A Koránról azt tartják hogy az az utolsó szóig Allah szava, igaz?
Viszont ez esetben hogy hihet bárki is Allahban, amikor nyilvánvaló tudományos pontatlanságoktól hemzseg, amik egy istentől elfogadhatatlanok lennének?
Pl: "Hát hadd nézze az ember, miből teremtetett.
Hát a kiözönlő vízből teremtetett,
Mi az ágyékok s bordák közül tör elő." 86. szúra 5-7.
Aki ilyet ír, az aligha van pontos biológiai, élettani ismeretek birtokában.
Követ62, értem én mire gondolsz, csak épp felesleges ezt erőltetni. A 42%os barátunk egy teljesen tipikud ostoba fanatikus, aki a tényeket is letagadja inkább, minthogy beismerje hogy téved, ha pedig végképp sarokba szorítják és egy "érve" sem marad, akkor jön a mellébeszélés és a személyeskedés.
Szóval értelmes komment nem várható tőle, csak egy újabb felesleges vita ahol kiélheti a komplexusait azzal hogy nekiáll hazudozni és gyalázni mindenkit.
Kérdező akkor kifejtenéd hogy a Korán miért a Sátán műve?
"Allah szava?
De vajon ki is az az Allah?
A Biblia alapján azt mondom maga Sátán és akkor azt tudom mondani IGEN a korán az utolsó szóig Allah szava."
követ62
Jézus anyanyelve arámi volt. Tudod hogy van arámi nyelven hogy Isten? Elah. Vagyis gyakorlatilag Jézus Allahnak nevezte Istent.
"Kérdező akkor kifejtenéd hogy a Korán miért a Sátán műve?"
Miért tőlem kérdezed? Állítottam én ilyet?
Én annyit állítok hogy olyan bakik és pontatlanságok találhatóak benne, amelyekrt egy isten nem követhetett volna el, tehát legalább részben emberi hamisítás.
Ezidáig bárhogy próbáltál játszani a szavakkal, legfeljebb egy-egy részigazságot sikerült megfogalmaznod. En bloc a folyamat biológiája még mindig összeegyeztethetetlen a Korán megfogalmazásával.
Sőt, egyelőre a már sokat emlegetett kérdésemet sikerült megválaszolnod, szóval ennyit arról hogy nincs itt hiba :D
Ezidáig bárhogy próbáltál játszani a szavakkal, legfeljebb egy-egy részigazságot sikerült megfogalmaznod. En bloc a folyamat biológiája még mindig összeegyeztethetetlen a Korán megfogalmazásával.
Sőt, egyelőre a már sokat emlegetett kérdésemet sem sikerült megválaszolnod, szóval ennyit arról hogy nincs itt hiba :D
Pl: ha adva van egy szent könyvnek nevezett irat, az a minimum, hogy ellenőrizhető legyen és ne csak arról szóljon, hogy xy isten mondta és azt vagy elfogadod, vagy meghalsz.
Mert a Korán ezt közvetíti.
Na köszönöm én az ilyen istent.
Hol marad a hitelesség, a szabadakarat tiszteletben tartása?
Felettem ilyen isten ne uralkodjon akinek köze sincs a szeretethez és még nem is említettem az ellenség szeretetét. Akkor már jobb a halál.
Elmondtuk neked hogy ha saját feltételeket gyártasz és azokhoz akarod igazítani, pontosabban olyan feltételt gyártasz hogy azt hozd ki, a vers hibás , nincs mit tenni. Az is el lett mondva hogy a Korán nem biológia könyv. Hogy az ilyen versek pontosan mit takarnak az embereknek kell kiderítenie.
Az a vicces hogy te magad is látod hogy a versből következhet az is hogy a határoló szervek is benne vannak de az is hogy nincsenek. A vagy vagy feltétel viszont már a te agyad szüleménye. A Biblia azt írja Isten 7 nap alatt teremtette a világot. Ez jelentheti hogy 7x24 óra ha szó szerint vesszük, vagy 7 időszakot. Ma már a tudomány eljutott arra a szintre, hogy tudjuk ez sok milliárd év volt, tehát 7 időszak a helyes értelmezés. Erre is mondhatnád hogy Isten nem tudja közérthetően és örökérvényű igazságként megfogalmazni amit közölni szeretne, pedig tudja csak neked kell kiderítened a részleteket.
Még mindig nem én gyártottam a feltételeket. Egyszerű nyelvtan hogy ilyen megfogalmazást kétféleképp lehet érteni, de valójában végül mindkétszer pontatlan megfogalmazáshoz jutunk. Egyik esetben olyan szerveket vonunk a megfogalmazásba amiknek semmi szerepe (bordatájék szervei), másik esetben olyan szerveket veszünk ki amik szerepe alapvető (farokcsonti tájék szervei).
Ez logikusan egyszerűen úgy tűnik hogy valaki középkori ismeretek birtokában próbált valami bölcsességet állítani, de hiányos ismeretek birtokában próbált homályosan, kétértelműen fogalmazni, hogy többféleképp is lehessen érteni amit állít. Csak duplán mellélőtt, mert mindegyik értelmezésből látszik hogy az író nem rendelkezett a mai tudásunknak megfelelő anatómiai és élettani ismeretekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!