Miért vannak olyan keresztények, akik elfogadják az ősrobbanást és az evolúciót?
Ezek alapvetően cáfolják meg az egész kereszténységet, egyszerűen szemben állnak vele.
Szerintük Isten volt az, aki elindította az ősrobbanást, de ha ez így van, akkor mi értelme volt annak a 14 milliárd évnek, amikor nem volt ember a világban? Vagy miért foglalkozna éppen velünk, amikor olyan aprók vagyunk a teljes, létező Univerzumhoz képest? Majd gondolom pont az fogja lesni, hogy Jóska maszturbál-e, amikor ilyen nagy világot teremtett.
Vagy ha tényleg van evolúció, amit lényegében a pusztulás visz előre és a halál táplál, akkor ezt hogy lehet összeegyeztetni a kereszténységgel, ami szerint csak azóta és azért van szenvedés és halál, mert megtörtént a bűnbeesés?
Tévedés az, hogy a tudomány ne tudná igazolni Isten szükségszerű létezését.
A kvantum fizika egyre jobban "rácsodálkozik", hogy lennie kell "teremtőnek", mivel másképpen nem magyarázhatóak a fizika "anyagot meghaladó" törvényei.
Ma már bizonyítható ugyan is, hogy az anyagot minél kisebb részre bontjuk, annál inkább igazolódik, hogy minden rezgés, vagy hullám. És ezek észlelése, vizsgálata megváltoztatja azok tulajdonságait.
Tehát az anyag végső sorban nem a saját törvényszerűségei, hanem az az mögött lévő nem anyagi törvényszerűségek "irányítják".
Persze akiknek averzióik vannak Istennel kapcsolatban, azoknak a tudomány sem fogja tudni bebizonyítani Isten létezését, mert minden szenvedésüknek, kudarcaiknak okát Istenre vetítik ki, ha tehetnék akár keresztre is feszítenék, csak hogy tévedésüket nehogy be keljen látni.
Jöhet a lepontozás, materialista barátaim. :))
Húúú… Ákos13!
Ezért vissza kell jönnöm…:)
Ez igen! Bátor, határozott megnyilvánulás. Egy pillanatig se hagysz kétséget a véleményed felöl. Konzekvensen lezársz minden lehetséges kiskaput a megfogalmazásodban, olyan kiskapukat, amik lehetőséget adnának a későbbi mismásolásra.
Félreértés ne essék! Nem azt ünneplem a megjegyzésedben, hogy a végső igazságot látnám benne, hanem az átgondolást, és a higgadt semlegességet. A témával kapcsolatban tehát azt látom eddig, hogy van (vagy volt?) olyan keresztény ember, aki nem volt képes összeegyeztetni a tudomány eredményeit a keresztény hitelvekkel, ugyanakkor felteszem istenhitét nem vesztette el. Valamint úgy véli, hogy maga a katolikus teológia sem próbálkozott meg azzal, hogy az eredendő bűnbeesés és halál korrelációjának üzenetét szinkronba hozza a tudomány eredményeivel.
Jól értelek?
"Tévedés az, hogy a tudomány ne tudná igazolni Isten szükségszerű létezését."
A tévedés az, hogy te ezzel itt hozakodsz elő. Bebizonyítottad Isten létezést? Remek!
És ez volt itt a kérdés?
„Jöhet a lepontozás, materialista barátaim. :))”
Én nem vagyok materialista, mégis lepontozlak.
Ákos13
Szerintem a református egyház "fő" gerince sem tagadja meg az evolúció elméletet, így ők is tartoznának egy hasonló, legalábbis teoretikus szinkronizálással, de itt emlékeim szerint senki se tudott ilyesmivel előrukkolni (bár senki se fektetett abba nagy energiát, hogy pont a lényeggel foglalkozzon). Én személy szerint nem találtam egyetlen hivatalos oldalon sem erre magyarázatot (bár én se valami nagy elánnal kerestem, mert gondoltam itt valaki tud rá válaszolni - egy két ígéretesnek tűnő magyarázatot mi magunk ötöltünk ki, már azon kevesekről van szó, akik hajlandóak voltak a dolgon elgondolkodni).
Viszont a dolog így kezd igen meglepő fordulatot venni! Mind a katolikusok, mind a protestánsok közül számosan vannak, akik elfogadják pl. az evolúció elmélet állításait is.
Amennyiben a kereszténység egyik oszlopos alapelvét nem tudják és nem is akarják összeegyeztetni a tudomány vélekedésével, akkor mi az az ok, ami miatt ők színtisztán valódi keresztényeknek nevezik magukat???
"A kvantum fizika egyre jobban "rácsodálkozik", hogy lennie kell "teremtőnek"
Na, először is: ez simán csak nem igaz. Értelmes ember még nem mondott ilyet.
"mivel másképpen nem magyarázhatóak a"
Na, ez meg a második hiba: nem értem, tehát egy isten volt?
Ez bizony butaság. Akkor a villám is egy isten műve lehet csak. Ja, hogy azt már értjük? De te még nem.
71-es vagyok:
Hmm,mondasz valamit Ákos13.
"De szerintem az az igazság, hogy ha van Isten, akkor nagyon nem olyan, ahogy elképzelik a keresztények/zsidók/muzulmánok."
Én vallásos zsidó vagyok és mi zsidók -azaz legalábbis én- I-tent úgy képzeljük el ,hogy nincs úgymond "képe".
-szóval nem egy ilyen szakállas embernek gondoljuk :DD-
Mi I-tent -ahogy a kabbala/zsidó misztika tanítja- אין סוף ,azaz végtelenek tartjuk (szó szerint ez a héber név annyit tesz ,hogy: "nincs vége").
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!