Keresztények, ha Istennek hálát adtok, a Sátánnak miért nem?
Nincs megengedve hogy két úrnak adjunk hálát, csak az egyetlen igaz Istennek.
Amúgy meg nem is lenne logikus dolog a sátánnak hálát adni, ahogy az 1. válaszoló írta.
Szervusz.
Szeretném megkérdezni, mit gondolsz Ádám milyen "vallású" volt?
Ha nem sikerült volna az első embert elcsalni a helyes életúttól akkor most egy igazságos emberi társadalomban élhetne
s ekkor ezek a dolgok mint a "vallás, kereszténység, halál, háború, stb ismeretlenek volnának.
egyebek mellett a "vallások" sokféle tanítását is neki köszönhetjük.
Nincs mit megköszönni.
Dehogynem, csakhogy nem mondanám feltétlen hibásnak.
Ezt a részt ismered?
Ézs 45,7
Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!
De ha elolvasod Jób könyvének elejét:
"Az Úr pedig monda a Sátánnak: Ímé, mindazt, a mije van, kezedbe adom; csak ő magára ne nyujtsd ki kezedet. És kiméne a Sátán az Úr elől. "
Nem hinném, hogy felelős, inkább eszköznek nevezném. Bár természetesen ilyen fajta misztérikus dologban tippelgethetünk, de megérteni szerintem ebben az életben tökéletesen nem fogjuk.
Utolsó,szerintem Ádám semmilyen vallású nem volt.
Te milyen vallású vagy,ha megkérdezhetem?
Isten max. akkor bocsát meg, ha megbánod a bűnöd és törekszel, hogy megváltoztasd a rosszat.
Jónás könyvében például megbocsát.
A kereszténység lényege Jézus tanítása. Az angyalok is keresztények. Sátán nélkül is az voltak.
Jézus nem a halálra született, mert ő maga az élet :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!