Mit mondanak az evolúció tagadói és jehova tanúi ezekre a tényekre?
Az intelligens teremtést cáfolja, az evolúció elméletét alátámasztja az elcsökevényesedett, funkció nélküli lábcsontjai a bálnának. Ha valami felesleges, akkor miért lett megteremtve?
Ugyancsak érdekes dolog az állattenyésztőknél a mesterséges szelekció, a tudatos tenyésztés. Ha csak teremtéssel lehet létrehozni megfelelő élőlényt, akkor miként működhet a megfelelő vérvonal létrehozása, fenntartása a kiválasztott egyedek keresztezésével?
Ez maga a felgyorsított evolúció: [link]
Jehovások állításának cáfolására:
- Az eredmény, a változások megfigyelhetőek.
- Ellenőrzött körülmények között ismételhető.
- Megjósolható működésű, az új egyed a kívánt tulajdonságokat örökli.
#302 (Vidiripi)
"Érdekes hogy pl. Cerevisiae sem szimpatizál a hívő emberekkel finoman szólva."
Basszus...
Ez kelepce volt, és én megint belesétáltam.
Barátom, neked férfi létedre van valami nőies is az agytekervényeidben. Ilyen cizellált csapdákat inkább nők tudnak csak kiókumlálni...
:)):
@Vidiripi
Az a válasz a "Hogyan állapították meg a Föld korát" kérdésre érkezett. Persze egy 33 oldalas, legalább két szálon futó beszélgetésnél már nehéz követni...
Vidiripi
"Én? Kérem, én mindig ügyes vagyok… de, de… nagy ritkán van, hogy van aki ügyesebb… természetesen csak egy rövid időre."
Na ezzel pontosan így vagyokén is. :D :D
"Én csak politizálok. A piramidióták soka úgy képzeli, hogy a Nagy Piramis földöntúlian több, mint a többi piramis, és azt állítják, hogy az mindig is ott volt, a többi piramis porfészek meg csak az ügyetlenkedő egyiptomiak silány utánzata."
Na erre a dologra írtam én hogy ott van a piramis építési "láz" világszerte. Meg hogy ez egy "rejtély"! De azt is írtam hogy ezek a kultúrák nem ismerték egymást így hogyan is lehetne az egyik piramis a másik utánzata?
Egyetértek abban hogy amióta az a piramis elkészült azóta az mindig is ott állt! Hogy földöntúli?
Nem hiszem! Szerintem az nem kétséges hogy földlakók építették! Meg az érdekességét az adja a leginkább hogy hogyan építették. S azt egyáltalán nem tartom kizártnak hogy van aki pontosan tudja csak ép üzleti érdekek miatt ez nem kerülhet nyilvánosságra. De erről már korábban is írtam.
"Észrevettem, hogy ha beismerem, hogy magam is csodálom az egyiptomi piramisokat (de mindet!), akkor az inkább csak olaj a piramidióták abnormális mértékű csodálatának csak a Nagy piramisra fókuszáló máglyájára."
Hát akkor talán mond el nekik hogy van pl. a mexicói Nap piramis, (Teotihuacan) ami nagyobb mint az egyiptomi. Na nem magasságra hanem szélességre. (alapterület) Szerintem sokkal impozánsabb látványt nyújt mint az egyiptomi. Sokkal erőteljesebb uralja a környezetét! (de ez az én véleményem) Meg más egyéb eltérések és érdekességek is vannak.
"Gondolkodás nélkül az előbbiekben ábrázolt piramidiótaként kezeltelek, és így minden sorodat ennek képzetében kommentáltam. Hiba volt. Rutinból vezettem, aminél elsikkad a változás észrevétele, és kész is a bummm…"
Fátylat rá. Néha én is beleesek ebbe a hibába. Ez van!
"Exkuzálom"
Ratifikálom!
"„Azzal is te jöttél hogy Danikent felhoztam pedig ez nem igaz.”
Nem hiszem, hogy ezt a te számládra írtam volna bárhol is."
Ez esetben akkor elírtál valamit. Így nem nekem szántad!
De a 240. kommentedben a 234. válaszírónak jelölőd meg írásod címzetjét. A 234. komment az enyém.
Ezért gondoltam azt hogy nekem szól az amit írtál. de akkor nem így van csak elnézted a címzést.
Jól gondolom?
"Úgy vettem észre, hogy elismered, a kérdés kapcsán rendelkezem egy bizonyos akceptálható ismeretszinttel."
Én azért eklektikusabban gondolkodom még akkor is ha hívő vagyok. Na hidd azt hogy csak úgy elfogadok mindent. Viszont igen elismerem hogy rátudok csodálkozni dolgokra. De az nem jelenti azt hogy akkor bármit "bekajálok" s nem gondolkodom el!
De azt nem hiszem hogy olyan egyszerűek a dolgok mint ahogy egyesek gondolják. Attól hogy fejlett a technológia napjainkban még így is akad kihívás bőven. Hát akkor abban a kórban amikor még a vasat sem használták a minden napi életben akkor micsoda kihívás lehetett egy ilyen építmény. S nem csak Egyiptomban de a világ másik felén is. Mivel nem csak Egyiptomban vannak piramisok s nem csak ott vannak tájolva a piramisok. Csillagászati ismeretekkel sok nép rendelkezett s matematikai tudásukkal is. Szóval nem voltak azok annyira buták csak kevesebb ismerettel rendelkeztek mint napjainkban.
"Amennyiben hülyének se tartasz, akkor azt mivel magyarázod, hogy nekem semmi ilyen nem jut az eszembe? Elvakultság?"
Nem tudom hogy elvakult lennél e. Ha az is vagy nekem még nem tűnt fel. De aszem hogy kevésbé rugaszkodsz el a "talajtól" mint mondjuk én! (szellemi értelemben, hogy mindenki értse)
Hogy miért nem jut eszedbe azért mert nem úgy látod a világot ahogyan én látom. A világot nem a tudósok irányítják. Globális felmelegedés, kezdetek! A tudósok azt mondták hogy hogy van! Aztán egy másik tudós csoport azt mondta hogy nincs. Majd kiderült hogy ezt a másik tudós csoportot az olajvállalatok fizették. Milyen érdekes hogy mind két csapat hivatkozott ilyen olyan adatokra. Aztán az egyik csapat is mondott valamit és a másik is de nem ugyan arra az eredményre jutottak. Pénzel sok minden "elrendezhető"! De ugye mivel ez egy globális dolog nem igazán maradhatott sokáig titokban. Mert ugye méréseket máshol is lehet végezni. Hát ami meg nem globális dolog azt szerintem sokkal könnyebb titokban tartani. Ugyan is van államérdek meg van üzleti érdek és van magán érdek is. S tudós vagy nem tudós. De minden ember elgyengülhet s minden embert lehet befolyásolni sőt akár félrevezetni is. Kinek mi az érdeke.
De itt a legújabb "botrány" a Volkswagen autókkal. Köze van a dolognak a tudományhoz? Nagyon is. Milyen érdek játszott közre? Akik megcsinálták az egészet azok vajon mit kaptak a hallgatásukért? Mert azt nem mondja nekem senki hogy nem tudták hogy nem az igazi adatokat adják meg! A tervezők, programozók stb.
Egy amerikai mérnők megcsinálta a vízzel működtethető autót. Hogy igaz e vagy sem az egy másik kérdés. De megmérgezték ezt az embert.
Tételezzük fel hogy ez igaz és tényleg megcsinálta. Kinek állhatott érdekében hogy megöljék?
De a jobb kérdés az hogy vajon azok a tudósok akik hasonló projekten dolgoztak s értesültek erről azok vajon hogy reagáltak erre? Elképzelhető hogy leálltak a hasonló kutatásukkal hogy ne legyen problémájuk és inkább hallgatnak? Pedig tudják hogy lehetséges sőt az is lehet hogy meg is csinálták csak épp nem mernek vele előrukkolni. Na meg ott van az is hogy lehet hogy azért csak akarnak belőle egy kis pénzt maguknak is de ha teljesen nyilvánosságra hozzák akkor nincs pénz belőle hiszen bárki megcsinálhatja. Ezek találgatások de nagyon is a realitás talaján mozognak.
"De a dolog fordítva is igaz. Ha te valamiben biztos vagy, és nem kívánod sodortatni magad pusztán az emberi benyomásaid alapján (vagyis hogy a személyes benyomásaid alapján lehetetlennek tűnik a piramist megépíteni ókori erőforrásokkal), akkor igényednek kell lennie arra, hogy tények felkutatásával támaszd alá a benyomásaidat. Ha csak a benyomásaidba belenyugodsz, akkor szimplán csak győzködöd magad egy semmivel se alátámasztható összeesküvés elmélettel, illetve elégedetten sodortatod magad a többség hasonló érzetének hullámaival."
Akkor újra leírom. Nem tartom lehetetlennek a piramis építést! Azt tartom lehetetlennek hogy olyan egyszerű a piramis építés egy olyan korban amikor a technikai szint nagyon alacsonyan volt a maihoz képest!
Mert nekem az volt a benyomásom hogy annyira leegyszerűsítették ezt az építés dolgot. Pedig egyáltalán nem az.
Voltam már nem egy építkezésen és alaposan ki is vettem a részem a munkából. Én erre építettem azt a meggyőződésemet hogy egy piramis megépítése még a mai kor technológiájával is kemény diónak bizonyulhat! Hát még 4500 évvel ez előtt! Én nem a tudományos elképzelésekre támaszkodtam hanem a saját fáradtságos tapasztalatomra! S több munkafolyamathoz is volt szerencsém. Az ásástól kezdve a tégla pakoláson keresztül egészen a tetőig!
"Írj le nekem egy életszerű forgatókönyvet az összeesküvés lehetőségére."
Már írtam! Jobban mondva ti írtatok. pontosan már nem is tudom hogy melyikőtök. De volt valami tudós akinek nem engedték hogy további vizsgálatokat végezzen a piramison. A piramist alkotó kövek összetételét vizsgálta vagy mit csinált!
De akkor meg ismétlem. Elképzelhető hogy államérdek vagy üzleti érdek áll a dolog mögött vagy mind kettő. Sőt azt sem én hoztam fel elsőnek de egyet értek vele hogyha teljes egészében kiderülne hogyan is építették a piramisokat. Akkor az vesztene a turista csalogató misztikumából. Ami ugye bevételkiesést okozna. Persze hogy ez valóban így lenne az nem biztos de nem is kizárt! A piramist sokat vizsgálták ez tény. A technika fejlődik. De vajon minden új eljárásmóddal megvizsgálták a piramist? Minden új keletű mérést elvégeztek?
Gondolok itt a nagyobb teljesítményű radarokra vagy inkább szonárokra hogy még alaposabban még aprólékosabban át lehessen vizsgálni a piramist! Lehet hogy nem hozna semmilyen olyan eredményt amit már eddig ne tudtak volna. De mi van akkor ha olyan eredményt hozna ami alapjaiban rengetné meg az eddigi elképzeléseket? Egy szakember hogyan végez el egy ilyen technikai vizsgálatot abban az esetben ha nem kap rá engedélyt a helyi hatóságoktól. Vagy épp a piramist felügyelő főrégésztől? S lehet hogy már végeztek ilyen vizsgálatot csak az eredményt titokban tartják és ezért nem engedélyeznek bizonyos vizsgálatokat mert nem akarják hogy kiderüljön a "nagy titok"!
Viszont én is felhozok valamit! De csak a példa kedvéért! Hányszor lehetett azt hallani anno hogy Iraknak tömegpusztító fegyverei vannak? Felsorolod melyek voltak azok?
- Nukleáris
- Biológiai
- Vegyi
Megjegyzem hogy amit itt összehoztál az nem semmi! Van neked fantáziád! Egyébként tetszenek a fiktív ötleteid! :)
"Miért gondolod, hogy egy új egyiptológus belenyugszik abba, hogy egy két szenzációs felfedezéssel, ami a történelemre való rátekintésünket gyökeresen változtatná, arról mondjon le. Mert ezt tanulta a suliban?"
Két iskola van. Az egyik amiben megtanulsz írni, olvasni, számolni stb. A másik az élet iskolája! Nem biztos hogy le kell mondania. Lehet hogy nem is jön rá.
Meg pl. amíg nem létezett a búvárhajó addig nem vizsgálták nagy mélységben az tengert!
"Boszniai?"
Az nem rossz de arról nagyon keveset tudunk még szóval azt egyenlőre hanyagolnám. Viszont rendkívül érdekes. S most hogy így felhoztad majd rákeresek hogy van e új fejlemény.
Írtam már példát. A Nap piramis Mexikóban!
"Szerintem nézz ennek utána hitelesebb helyen… - Állj! Nm, Nm, Neeem! Vedd le a kezed az egérről! Kifúj! Megnyugszik. Átgondol. Mi is az a hitelesebb hely?"
Azért ne lihegd túl a dolgot. Nem kell ennyire parázni. Nyugodjál le mindjárt péntek van! :D :D
"Hopp! Ügyes! Ravasz és váratlan vágás, de a csörténkben a riposztom mégis ülni fog."
Az egyiptomi vallásról nem sokat tudok ezt elismerem. Mivel nem is érdekelt soha! Ha csak nem annyiban hogy megpróbálták azt megcáfolni hogy az ember porból lett és oda is tér vissza.
De azért a múmiák nem éppen abban a klasszikus élő emberi alakban vannak. Építettek az emberek Isteneknek oltárokat. De a piramis az nem az.
"Egyiptomban nagyon erős volt a halotti kultusz, amely úgy képzelte a halál utáni létet, hogy az átmeneten át ka is csak úgy tud átjutni könnyedén, ha a test is „sértetlen”."
Ez azért is érthetetlen mert azért annyi megmaradt hogy a múmiák szerveit külön edényekben tárolták így enyhén szólva nem volt sértetlen a test!
"Az ember közvetíti az igényét."
A Bibliában nem ez a gyakorlat olvasható! Mivel az egyiptomi vallást nem ismerem így csak erre tudtam támaszkodni. De kösz a felvilágosítást a halott kultuszról!
"Szerintem újrapróbálkozhatnál, mert eddig csak azt látom, hogy te vagy szűklátókörű."
Jó majd szélesítem a látókörömet!
"Igen. Pont az lenne a lényeg, hogy megtudjuk tőled, miképpen viszonyulsz az élet abiotikus folyamatok mentén történő kialakulásának hipotéziséhez."
Mindig tanulok valamit! Most pl azt hogy mit jelent az a szó hogy abiotikus!
"Állítsuk le a kutatást? Vagy folytatható? Lehet összeboronálni azt al elképzelést, hogy van Isten is, meg van prebiotikus evolúció is?"
Ha rajtam múlna akkor igen! Az összes olyan kutatást ami ezzel foglalkozik és közpénzből finanszírozzák. Mert szerintem vannak más területek amihez sokkal jobban kellene a pénz!
De hogy hogy a magán szektorban tovább folynának a kutatások abba én nem szólnék bele tegyék nyugodtan. S publikálják az eredményeiket amelyikről úgy gondolják hogy megérett rá!
Ha az össze boronálást úgy érted hogy Isten elindított egy folyamatot amely létre hozta az anyagot majd tovább folytatva ezt a változást létrehozta azokat a feltételek hogy az élet is megjelenhessen az anyagi világban. Akkor tulajdonképpen igen!
Vidiripi
A 316. kommentedben írt dolgokra nem reagálok részletesen. Azt szerettem volna ha az válaszol akinek a kérdéseket feltettem. De annyit megjegyzek hogy a keresés a Google-l biztosan nem hozott volna olyan eredményeket mint amiket te írtál. :D :D
Tuti nem szótáraztál. :D
A kérdések feltevésével nem a válasz volt a lényeg hanem az hogy mit ír az illető. Tehát arra lettem volna kíváncsi hogy hogyan áll a dolgokhoz. Lényegében megtudtam.
"Hatalmasat tévedsz, és kikérem magamnak a... Azonnal cáfolom is a minden alapot nélkülöző kijelentésedet:
Te pl. nekem szimpatikus vagy."
Az jó ha szimpi vagyok.
"Barátom, neked férfi létedre van valami nőies is az agytekervényeidben. Ilyen cizellált csapdákat inkább nők tudnak csak kiókumlálni..."
Vagy szakmai ártalom! Rengeteg nővel dolgozom együtt. Elismerem hogy tanultam tőlük ezt-azt! De azt azért cáfolom továbra is hogy gondolat olvasó lennék vagy hogy teljesen kiismertem a nőket! Szóval én inkább élettapasztalatnak nevezném!
Nem voltam én mindig hívő ember! S az ember mindig tanul valamit!
#323 (Vidiripi)
Írod a nagy Piramisról:
„Meg az érdekességét az adja a leginkább hogy hogyan építették. S azt egyáltalán nem tartom kizártnak hogy van aki pontosan tudja”
Nem igazán értelek. Egy komplett értekezést erről bemutattunk neked. Szállításról, nagy, kicsi kövek. A kövek technikai lerakása megvan. Rámpamegoldások elemezve. Modellpiramis van. Számos munka a gránit és mészkőfeldolgozásról… Pontosan mi nem elégített ki? Természetesen vannak számomra is homályos részletkérdések, de a dolgot globálisan nézve…
De ha még mindig úgy érzed, hogy titkolni akarnak valamit, akkor azt magyarázd meg, hogy 30 évvel ezelőtt miért tudtunk sokkal kevesebbet a piramis felépítéséről? Pl. nem beszéltem neked még a gördülő kő technikáról se (találtak olyan félkereket vastag fából, melynek az alsó átlólapjának közepéből egy nagy négyszögletes profil volt kivágva – senki se értette mire lehetett jó, míg valakinek eszébe jutott, hogy két ilyen félkereket összeillesztve egy kereket kapunk, aminek a közepében lesz egy nagy négyszögletes lyuk, és ha csinálunk még egy ilyen kereket, akkor a két szembelévő lyukba tengelyként berakható a piramisra felhordandó magkő, és az egész tákolmány guríthatóvá válik – egyszerűen zseniális ötlet!!! – japánok egy rámpán kipróbálták a dolgot, és működött – azután stbstb.). Találtak kis modellpiramist is (igaz a későbbi dinasztiákból). Találtak matematikai munkákat is, többek között gúla kerület és térfogatszámítást is, és nem igaz, hogy nem ismerték a Pi számot, csak nem olyan pontosan, mint mi…stbstb.
Van valaki, aki folyamatosan engedi kiszivárogatni, valami titkosított ütemterv szerint a már régen ismert adatokat?
„Hát akkor talán mond el nekik hogy van pl. a mexicói Nap piramis, (Teotihuacan) ami nagyobb mint az egyiptomi. Na nem magasságra hanem szélességre.”
A 'mond' felszólító módban mondd, vagyis kettő d! Csak már sokadszorra... elnézést.
Hát attól én nem csinálok nagyobb piramist, ha lerakok egy nagyobb alapterületű kősorokból álló négyzetet, mint amivel rendelkezik a Nagy Piramis. Nagyobbnak akkor nevezném, ha nagyobb a térfogata legalább. De erről szó sincs a Nap piramis esetében sem. Megközelítőleg se.
A Nap piramis magassága 71,17 m. Oldalhossz: 223,48m
A Kheopsz piramis magassága most 138,8 méter, régen 146,5m. Oldalhossz: most az oldalak átlagban 228m-esek, régen 230m-esek voltak.
A Nap piramis semmilyen mértékében nem vetekszik a Nagy piramissal. Térfogatban lemarad még a Dahsuri tört piramistól, Vörös és Khafre piramistól is.
Hogy melyik az impozánsabb? Hát, ha láttad volna a Nagy piramist hófehéren, amikor még rajta voltak a borítókövek, tetején a feltehetőleg aranyozott színű csúcsidommal… Hát, aligha láthattál volna felségesebb látványt máshol…
Majd máskor folyt…
#323 (Vidiripi)
„De a 240. kommentedben a 234. válaszírónak jelölőd meg írásod címzetjét. A 234. komment az enyém. Ezért gondoltam azt hogy nekem szól az amit írtál.”
Ezt akkor neked írtam:
„Magyarán, hogy te egy sörösdobozzal, meg egy Daniken könyvvel a kezedben egy kényelmes fotelben semminemű tudással a birtokodban miről állapítod meg, hogy mi lehetetlen, meg mi nem, az nem gondolod, hogy kissé túlzott önhittségre utal?”
Ez semmi olyanra nem utal, hogy te felhoztad volna Danikent. A sörös dobozt se hoztad fel, mégis feltételeztem, hogy néha kiürítesz egyet. Sőt, felteszem, még fotellel is rendelkezel, pedig arról se beszéltél az egész topikban. Ezeket miért nem hánytorgattad fel? Ugyanúgy feltételeztem, hogy Danikent is olvastál, mert minden piramidiótának Daniken az idol ez ügyben. Mint kiderült, te is olvastad régen. Akkor mi is a bajod? Vagyis nem állítottam, hogy te hoztad fel Danikent, csak jogosan feltételeztem, hogy olvastad. Ügyes és huncut csapdák felállítása OK. Csúsztatással, mondatok értelmének saját igény szerinti csűrcsavarással történő önigazolgatás, elégedett mellveregetés, az nem OK. Tisztázd le ezt magadban. Meg azt is, hogy van-e otthon fotel és sörös doboz … valahol a poros Daniken könyv mellett.
„Majd kiderült hogy ezt a másik tudós csoportot az olajvállalatok fizették.”
Nem értjük egymást. Ez nem szemléletmód, és nem földhözragadtság kérdése. Én nem azt állítottam, hogy a tudósok angyalok. A gyógyszerkutatásban, gyártásban is van túlkapás, adathamisítás stbstb, akár a tudomány részéről is. Ugyanis a tudományt is gyarló emberek művelik. Itt a rendszer működéséről van szó! A tudomány önellenőrző rendszer, és önnön hibáira, önellentmondásaira és csalásaira maga a tudomány mutat rá előbb, vagy utóbb. Te magad írod, hogy kiderült, pénzelték a tudóscsoportot. Honnan tudhatnád, hogy ez történt, ha nem lett volna tudományos önellenőrzés? Vagyis más tudósok meg abban érdekeltek, hogy a saját igazuk derüljön ki. A valóság kiderítése azt jelenti, hogy a tudományban rengeteg embernek más a véleménye, mint a többinek, és élesen vitatkoznak egymással, és versenyeznek egymással, hogy a másikat lepipálják, és kiderüljön, hogy az ő nevükhöz kell társítani pl. egy szenzációs felfedezést.
A piramidióták és kreacionista és egyéb vallási félőrültek, az érveléseiknél pont azt használják ki, hogy az átlag ember azt képzeli, hogy a tudomány címszó alatt valami egységes emberi tömörülés jön össze egy irányító eszme vezérfonalát követve, holott a szó ennek halál pontosan az ellenkezőjét jelenti, és eszmék kavalkádja, éles viták, vad verseny zajlik benne, de mindez a tudományfilozófia kritériumainak betartása mellett történik. Azért van ez, mert a valóság iszonyú sokrétű, és iszonyú sok szempontból lehet megközelíteni. A piramidióták azok, akik egységbe tömörülve egy eszmét követve, teljesen egyforma érvrendszerek mellett (mindig azzal kezdve, hogy az új kutatások szerint) azonos hithez torzítva a valóságot hazudnak jól bejáratott koncepciók mentén már több évtizede.
A kreacionizmus tökéletesen ugyanezt teszi az evolúció cáfolásakor is. A kreacionista táborban nincs vita, nincs különbözőség, nem szidja az egyik kreacionista a másikat, hogy hülyeségeket beszél, nincs olyan, hogy valamilyen tudományág elfogadtatásra kerül, ha az élesen ellentmond a Biblia szó szerinti értelmezésekor, így kénytelenek a geológia, a csillagászat, a genetika, a taxonómia és a történelem stb. számos eredményeit is kompletten megtagadni, és nemes egyszerűséggel ezen szakemberek közül, azokat akik nem az ő szájuk íze szerint beszél, leevolucionistázzák, hiába csillagász, vagy elméleti fizikus mondjuk, és semmi köze a biológiai evolúcióhoz.
A tudományban ügyködő emberek olykor csalnak. Pl. az evolúció kutatása közben volt ilyenre néhány pl., de ezt a két kezeden meg tudod számolni. 150 év alatt! Ez teljesen átlagos érték (bármely tudományágat összehasonlítva vele), de a lényeg az, hogy ezekre a csalásokra maga a tudomány jött rá, és maga a tudomány is publikálta a leleplezésüket. A kreacionizmus soha de soha nem fogja beismerni, hogy csalók is vannak közöttük, és ilyen önvizsgálatot soha nem is végeztek. Ellenben a híveik az ilyen topikokban azzal kezdik, hogy az evolucionisták annyit csaltak, mint égen a csillag, aztán tudnak max. 3-4 db-t felhozni 150 évre visszavetítve, amik közül persze Haeckel mindig előjön, azt hazudva, hogy mindenhol azt tanítják ma is, mindennek tetejében ez igencsak részben volt csalás, és a dolog igenis működőképes, csak nem olyan módon, ahogy azt Haeckel nagyon régen szájbarágósan elképzelte. Itt sokkal inkább egyszerűen tévedésről volt szó, ill. arról, hogy Haeckel a dolgot nagy igyekezetében túldimenzionálta, hozzátódított az ismeretekhez.
Hogy ki csinál igazán globális összeesküvést? Hát pont a kreacosok!
Ez a dokumentum kiszivárgott, majd tagadták, majd elismerték, majd magyarázták, de a lényeg az, hogy NEM természettudományos kutatási célokat fogalamaz meg, hanem egyértelműen valláspolitikai hatalomátvételt:
„Az „Ék dokumentum” tervezet széles körű társadalmi, politikai és akadémiai célkitűzéseket fogalmaz meg, melynek végső célja „egy keresztény és teista meggyőződéssel összhangban lévő tudomány” érdekében „legyőzni a materialista világnézetet” melyet szerintük az evolúció elmélete képvisel,[3] emellett elismerni (a keresztény) Isten létezését.[4] A stratégia célja az amerikai társadalmi irányvonal „megújítása” konzervatív keresztény értékek szerint”
A dokumentum megfogalmazza, hogy nem az a lényeg, hogy Isten valós világát megismerjük, hanem az, hogy mindenkinek kötelezően azt kell vallani Istennek, ahogy ŐK elképzelik Istent, és a legfőbb ellenséget, a biológiai evolúciót mindenképpen sárba kell tiporni, ha része Isten valós világának, ha nem. Először fokozatosan alternatív eszmeként a kreacionizmus kerüljön be az iskolákba, azután fokozatosan szorítsa ki onnan teljesen az evolúcióelméletet. Azután vallási hatalomátvétel, mint a fundamentalista Iszlám államokban.
Na, barátom! Ez egy igazi összeesküvés, ami valóban terjed világszerte, és ami konkrétan lebukott. Érdekes, hogy te ezekről nem tudsz, bezzeg a tudományos összeesküvés elméletek elfogadására, elméleti legyártására roppantmód vevő vagy.
#323 (Vidiripi)
„De volt valami tudós akinek nem engedték hogy további vizsgálatokat végezzen a piramison.”
Mint mondtam, nem angyalok a tudósok sem. De látod ez is nyílt titok. Tudsz róla, nyilvános a vita, megítélheted. Mivel a helyzet feszült, a dolog kutatását vissza lehet tartani, de örökké nem (mellesleg szerintem ez az öntött betonos dolog egyszerűen nem igazán működőképes, vagy csak nagyon részleges módon). A kreacionizmus, a piramidióták semmit se beszélnek ki maguk közül. Ártatlan báránynak tűnnek, mert mindent, de mindent lepleznek a saját köreiken belül, ami nem nehéz, mert mindegyik egyformán béget a nyájban. Cél: rengeteget hazudni, tagadni, tudóstársadalmat szapulni, önmagukat szabadszelleműnek beállítani. Ennyi, és remekül működik.
„Elképzelhető hogy államérdek vagy üzleti érdek áll a dolog mögött vagy mind kettő.”
Ez sem működhet örökké, ráadásul nagyon veszélyes. Megteheti az olajcég, hogy megöli a vízzel hajtott autó feltalálóját, és ad acta teszi a doksikat, de értelmes ember tudja, hogy ezzel korántsem zárult le az ügy. Ha egy ember felfedezte ezt, akkor sohasem lehet tudni, hogy hol és milyen másik ember fedezi ezt fel máshol. Számtalan példa van arra, hogy egymástól függetlenül egymástól távol lévő kutatók, feltalálók ugyanarra jöttek rá csaknem egy időben, hiszen pont ezért is van a szabadalmi hivatal, hogy még időben levédd a találmányodat. Egy világraszóló feltalálásnak nagyon hosszú előzménye van, amibe nagyon sok más ember és szakember is részt vesz. Az olyan romantikus elképzelések, hogy a feltaláló elzártan a világtól egy sufniban világcsodát csinál, nem igazán jellemző, az meg kizárt, hogy általános legyen. Az ilyen projektek nagy infrastruktúrát, és rengeteg pénz igényelnek, amely manővereknek ezer és kismillió nyoma marad vissza. Más államok is erről fognak tudni, és biztos lehetsz benne, hogy azok az államok, akiknél nincs olaj, azok hevesen fognak érdeklődni a technológia iránt, mégpedig olyannyira hevesen, hogy minden pénzt és energiát és kémkedést abba fektetnének, hogy a doksikat megszerezzék, vagyis a tudást. Az ilyen autó az ilyen országoknak hatalmas előnyt jelentene. Ezt az olajcégek is tudják, és soha nem lehetnek biztosak abban, hogy a tudás az ő szempontjukból káros módon már nem terjedt-e el olyan országokban, ahol minden kincset megadnának a vízautóért. Az olajcég nem tudhatja, hogy a másik olajcég (miközben minden közös titkos tárgyalásukon együtt bólogatnak) titokban nem fejleszti-e tovább az ellopott vízautó terveit, és nem robban-e ki hirtelen a piacra ezzel, ha a részvényei el kezdenek zuhanni. Lehet, hogy titokban kezd átállni a vízautó gyártásra teljes üzemben.
Mit is fog tenni? Mindenképpen gőzerővel fejleszti ő is a vízautót, legfeljebb titokban, hogyha át kell állni a piacon, akkor ne maradjon le. De ha gőzerővel fejleszti, és mindegyik ezt csinálja, akkor lehetetlen titokban tartani a dolgot, mert előbb vagy utóbb ki fog szivárogni valamelyik olajcégtől…
Ugyanezt kell tudnia a politikának is, hogy rengeteg olajnélküli ország van, aki nagy ívben szarna az olajra, ha lenne vízautó, és… Nem ülhetnek tétlenül a seggük alatt a vízautó tervével.
Amiket te ezekről hallasz, azok csak inkább mesék többségükben, vagy csak részben igazak, ami meseszövések mögötti elképzelések azon alapulnak, hogy akik hallják a mesét, soha nem fogják így végiggondolni a mese mögötti lehetséges valóságot. Viszont remekül hangzik, és lehet vele szenzációskodni a társaságban, és az így elkábított szöszkét ezzel lehet szép lassan az ágyadba is terelni… :). Pedig vannak erre tisztességesebb módszerek is. Nekem sikerült úgy is, hogy rájöttem, az ügyesen tálalt valóság legalább-, ha nem jobban érdekes, és így az is kiváló szöszkecsalogató.
„Két iskola van. Az egyik amiben megtanulsz írni, olvasni, számolni stb. A másik az élet iskolája! Nem biztos hogy le kell mondania.”
Ahol világrengető dologra jön rá? Amivel át lehet írni a történelemkönyveket? És tuti jó bizonyítékai vannak erre? Hát, ha nagyon hülye, és saját maga ellensége, akkor tényleg kihagyja a publikációt. De néhányan annyira szeretnék ezt, hogy még bizonyítékok nélkül is megteszik. Ezek a csalók. Hát ha van bizonyíték is, akkor miért is ne tenné meg a becsületes??? Az a baj, hogy az emberek többsége becsületes, és hiába szeretne nagyon nagy név lenni, de bizonyítékok nélkül baromságokat nem állít. A csaló meg ezekre azt fogja mondani, hogy vaskalaposok, akik nem látnak tovább az orruknál, és összeesküdtek ellene.
Kérdeztem, hogy állítsuk le az élet keletkezéséről szóló kutatásokat? Mire te:
„Ha rajtam múlna akkor igen! Az összes olyan kutatást ami ezzel foglalkozik és közpénzből finanszírozzák. Mert szerintem vannak más területek amihez sokkal jobban kellene a pénz!”
Tudod te hány tudományos kutatásból származó mellékismeretek indítottak újabb kutatásokat, amik végül új erőforrásokat teremtettek nekünk nagy haszonnal? Szinte mindegyik ilyen volt. Előre nem lehetett sohasem látni, hogy milyen kézzelfogható előnyök jöttek ki ebből. Pl. Darwin sohasem gondolta volna, hogy az evolúció algoritmusát már a gyakorlatban hasznosítjuk az informatikában, robotikában, gyógyszergyártásban, ökológiában, mezőgazdaságban, gyógyításban. Az evolúció ismerete, ami kezdetben sima elmélet volt, ma emberek millióinak az életét segíti fenntartani ( pl. mezőgazdaság; ökológia, orvoslás), jobbá tenni. Az élet kutatása már most számos új vegyi folyamatok felismeréséhez segített, amit akár majd az iparban is lehet hasznosítani.
Te Istennek képzeled magad, hogy tudod, mi lesz jó az emberiségnek, és mi nem??? Felfogod te egyáltalán, hogy a mélységes tudatlanságodból származó elhamarkodott ítéleted mit is jelent??? Szelektálsz önkényesen a kutatómunkák értékei között a saját képzetlen ítéleted szerint??? Ezután már csak egy lépés az inkvizíció és a tudósok szelektálása saját igényre szabva!!! Be akarod vezetni végül a lapos-Föld hitet is, ha neked az a kényelmes hit? Megszabod, hogy mit taníthatnak majd az egyetemek, és mit nem? Egyébként tudod te, hogy milyen minimális pénzt biztosítanak az ilyen kutatásokra??? Úgy kell ezekért rimánkodni, könyörögni..
Bezzeg a Danikenkönyvet megfinanszíroztad gond nélkül ugye? A némberes film készítése mennyibe kerülhetett szerinted? És egy fia rossz szóval nem illetted. A kreacionizmus terjedésébe milliókat ölnek elvakult fanatikusok és politikusok. Összehasonlíthatatlanul nagyobb összegeket, mint amit kapnak a kutatólaboratóriumok fenntartására. Az mehet??? Az nem von el sok pénzt sokkal értelmesebb dolgok elől? Katonai kutatások, mehet? Fegyverkezés? Divattervezők őrültségeire, hülyébbnél hülyébb politikai kampányok finanszírozására növekedő adók… és ezer állatság, amik mellett az életkutató kísérletek közköltsége annyi, mintha a te zsebedből havonta 50 fillért vennének ki… szóval a sok más állatsággal nincs semmi baj. Ami tágítaná az ismereteinket a világról, kielégíteni a kíváncsiság éhségünket, ami roppant érdekes, amitől eszesednénk, ami számos előre nem látható hasznot termelhet… az pusztuljon szerinted, mert nem fér bele az ideológiádba.
Hát ezért viszolygok a vallástól. A hitet elfogadom, a politikát és a vele együtt hamiskártyázó vallást viszont mélységesen megvetem. A nyilatkozatod is abban erősít meg, hogy ezen a téren jók a megérzéseim.
Szimpátia visszavonva. :(
#324 (Vidiripi)
"Nem voltam én mindig hívő ember!..."
Az a baj, hogy te nem hívő ember lettél, hanem vallásos. Szvsz. baromi nagy a különbség.
Igazad van. Túl sarkosan fogalmaztam.
A vallás által megkövetelt protokollok, megszabott szemléletmódok veszélyesen "szögletessé" tehetik a hívőt.
Persze ez nem törvényszerű, és ez a vallás "jóságán" is múlik, no meg a recipiens (befogadó) "jóságán" is.
Egy a lényeg, hogy magában az Istenhit szvsz. nem igen okozhat kárt. Illetve lehet, hogy nagyon jó... de ez utóbbi megítélésében nem érzem magam kompetensnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!