Mit mondanak az evolúció tagadói és jehova tanúi ezekre a tényekre?
Az intelligens teremtést cáfolja, az evolúció elméletét alátámasztja az elcsökevényesedett, funkció nélküli lábcsontjai a bálnának. Ha valami felesleges, akkor miért lett megteremtve?
Ugyancsak érdekes dolog az állattenyésztőknél a mesterséges szelekció, a tudatos tenyésztés. Ha csak teremtéssel lehet létrehozni megfelelő élőlényt, akkor miként működhet a megfelelő vérvonal létrehozása, fenntartása a kiválasztott egyedek keresztezésével?
Ez maga a felgyorsított evolúció: [link]
Jehovások állításának cáfolására:
- Az eredmény, a változások megfigyelhetőek.
- Ellenőrzött körülmények között ismételhető.
- Megjósolható működésű, az új egyed a kívánt tulajdonságokat örökli.
""Átlagosan 3 percenként érkezett egy törmeléket szállító dömper, ez egy nap alatt 80 forduló, 12 évig""
Én nem szoptam be, ha nekem szólt, csak kiszámoltam, már hogy a 80 forduló/nap is rossz adat, és hogy nagyságrendekkel több földet mozgattak meg 12 év alatt(több mint 1000-szer), és hogy kb 3,7 naponta mozgattak meg annyi földet, mint az egész Nagy Piramis térfogata. A filmben ezt a jelenetet úgy állították be, mintha sokkal modernebb technikával kevesebb földet is 12 évig tartana mozgatni, de egyszerű matematikával könnyen cáfolható volt ez az ordító hazugság...
Bocs...
Azt hittem... ööö... szóval reflexből nyomtam. Hiba volt.
Igyekeztem magamnak piros kezet nyomni,de...
Oda se neki... majd más. :D
Cerevisiae: Semmi baj, én is megfogalmazhattam volna érthetőbben, ez nem az én napom. Amit láttam a filmből, abból áll, hogy alaptalan, hamis adatokkal vagdalózik, de olyan kib.szott gyorsan, hogy ne legyen ideje az egyszeri embernek elgondolkodni rajtuk egyáltalán.
Szerintem is értelmetlen ez a vita, mivel egy jó vitához két vagy több azonos értelmi szinten álló ember kell, és ebben Vidiripi nem igazán partner. Legalábbis semmilyen tényt nem képes megcáfolni, legfeljebb annyival, hogy nem hiszi el, de még neki áll feljebb...
Jópofák ezek a filmecskék, és hasznosak. Számomra sokat mondó az arab aláírás is. A tudománynak rá kell jönnie, hogy nem legyinthet rá a sarlatánok handabandáira, mert sajna az ember hiszékeny. A tudománynak bizony kell magát reklámoznia, sőt, meg kell magát védenie, ha tetszik neki, ha nem.
Vidiripi
"Miért kell beszopni ezt a hülyeséget?"
Cerevisiae olyat max. te tettél de én nem. Én csak azt hoztam fel hogy nem reagáltál erre a dologra. Azt nem hogy a filmben elhangzotakkal egyet értek!
Mindössze megint csak arra akartam rámutatni hogy nem olyan egyszerű ez az építkezés!
S ezt saját tapasztalatra is építve mondom. Azt ne feled hogy ezt a filmet nem én linkeltem be! Mindössze kíváncsi voltam a véleményedre. Ennyi! :)
"Az USA több államában a költségvetés évi egymilliárd dollárjával támogatott magániskolák közül több százban – Louisiana és Tennessee államban pedig még az állami iskolákban is – a teremtéselméletet tanítják..."
Azt tudtam hogy Európában tanítják a teremtéselméletet.
De visszatérve az USA-ra. Nekem egy Amerikából kis hazánkba települt amerikai mondta azt hogy a hazájában az iskolákban nem lehet tanítani a teremtéselméletet.
Ez a férfi angolt tanít iskolákban. Pennsylvania-ból jött!
Oké a magán iskolákra ez nem vonatkozik. Mondjuk lehet hogy mondta azt is hogy csak az állami iskolákra vonatkozik ez de ha így is volt arra nem emlékszem.
Megjegyzem nem sokat jelent még a 27 millió dolláros költség vetés sem. Mert attól hogy ezt tanítják az nem jelenti azt hogy ettől hinni fognak Istenben az ott tanulók. Napjainkban is sok mindent tanítanak az iskolában. Pl. rajzott is. Mégsem lettem rajz művész. Nem érdemelt amit kellett az megcsináltam és kész de nem azért mert szerettem.
Amerika többségében keresztény országnak számít ennek ellenére fennállásának legnagyobb részében valamilyen háborúban résztvevő volt. S hab a tortán hogy a világ legnagyobb fegyver kereskedője! De jó legyen, átveszik a politikai hatalmat a kreacionisták. Vajon csökkenni fognak e a fegyver eladások? Mit gondolsz?
Vagy miben látod a negatív változást? Bár ha jól gondolom akkor abban hogy elvonják a támogatásokat bizonyos kutatásoktól. S az így megtakarított összeget vajon mire költik? Aszem ez itt a egyik legnagyobb kérdés ami felmerülhet ebben az egyenlőre még fiktív helyzetben.
"Számos vallásos tanulmány születik, amelyik határozottan állítja, és elemzi, hogy miért nem igaz, hogy az evolúció tana szemben állna a hittel, de úgy tűnik, mindhiába."
Igen mert a legtöbb esetben ott az hogy az élet véletlenül jött létre és ez bizony szemben áll a hittel. Én ebben látom a kudarc okát.
"Hraskó Gábor megjegyzése nagyon magáért beszél:
„Sokan félnek a technológiától és ezen keresztül a tudománytól. ÉN AZOKTÓL AZ EMBEREKTŐL FÉLEK, akik köszönettel elfogadják és használják a tudomány és technika vívmányait, miközben az ezeket megalapozó tudást, ismerteket dogmatikusan elutasítják.”"
Hát igen én is találkoztam sok olyan főleg idősebb emberrel aki nem szereti a számítógépet meg az okos telefont. Meg a többi kütyüt! Azért mert nem tudják használni. Viszont sok olyan ember van aki még idősebb korában is képes volt megtanulni ezek használatát. Ja és egyik csoport tagjai sem hívő emberek.
Amiről a Hraskó Gábor beszél az nem csak egyes hívő emberekre igaz ennél sokkal szélesebb a kör s igen ezt én magam is tapasztaltam már.
"A fivérek abszolút a tudomány aktuális eredményeire támaszkodva jutottak arra, amire jutottak. Az egész nem arról szólt, hogy hozzánemértők sosemvolt tudományos tézisekre hivatkozva a népet hülyítették volna ideológiai nyomás alatt."
Mint ahogyan írtam is többször. A testvéreknek "nem szóltak"!
De az tény és való hogy ebben az időben az ilyen repülés még tényleg nem alapult gyakorlati tapasztalatokon. S így valósították meg elképzeléseiket a testvérek.
Nem! A testvérek gondoltak egyet és nekiálltak építeni. Nem foglalkoztak ők a tudomány aktuális eredményeivel. Hogyan választották ki az élénk vitából hogy nekik melyik tézis is felel meg és melyiken induljanak el? Az hogy a tudomány aztán igazolta az elképzeléseiket az már egy másik kérdés. Azt eltudom képzelni hogy megfigyelték pl. a sárkányt reptető gyerekeket vagy azt hogyan vitorláznak madarak. S lehet hogy ebből jött az ötlet hogy csináljanak egy gépet ami repül de hogy nem sok professzorral vagy tudóssal beszéltek az biztos.
"Nem igaz, hogy az egész tudományos világ elutasította a levegőnél nehezebb repülés lehetőségét, sőt, élénk vita folyt erről akkoriban, és a merevszárnyú, vagy csapkodószárnyú gép kivitelezésének lehetőségével már többen is kacérkodtak Wright-ék előtt is..."
Igen egy pici déjà vu érzésem van! (ki mit gondolt a Föld alakjáról) :)))
"Az álom arról szól, hogy az egész Földről eltűnnek a vezetékek, és hogy ezt már rég lehetne kivitelezni, csak leplezik. Biztos az oligarchiába tömörült drótkartell miatt, ami kartellezés előtt tanulmányútra ment az olajcégekhez."
Á szerintem inkább arról lehet szó hogy ha nincs drót akkor nem tudnak áramot lopni!
"Írom, hogy ha lenne vízautó terv, akkor azt mindenképpen fejlesztenék, de te erre közölted, hogy vagy mégsem."
De a mégsem az egy kijelentés arról hogy tuti hogy nem fejlesztik vagy feltételes mód hogy annak ellenére hogy van egy ilyen lehet hogy még sem fejlesztik.
Mert feltételezhetően! Esetleg előfordulhat de nem biztos hogy:
- nem jöttek rá a működésére.
- félnek a technikától (erről mintha írt volna valamit a Hraskó Gábor)
- a szabadalmi hivatalban vannak fizetett embereik akik szólnak ha ilyen találmányról érkezne bármi is.
- egyéb
Természetesen ezek csak találgatások. Kéretik így is kezelni!
#356 (Vidiripi)
„De jó legyen, átveszik a politikai hatalmat a kreacionisták… Vagy miben látod a negatív változást? Bár ha jól gondolom akkor abban hogy elvonják a támogatásokat bizonyos kutatásoktól.”
A kreacionizmus hitelvei nemcsak az evolúciót támadják, hanem minden olyan tudományág állításait is, amik szerintük ellentétesek a Bibliában megfogalmazottakkal. A kutatások megcsorbítása konkrétan ipari és szellemi hátrányba taszítaná az USA-t, másrészt ezzel a modern világ szégyenfoltjává válna – mondjuk az átlagpolgár műveltségi szintje már így is az. A kreacionizmus hatalomátvétele néhány évtizeden belül egy Iszlám fundamentalista világhoz tenné hasonlóvá az USA-t, ahol szép lassan a más vallásúak, ateisták is üldöztetve lennének (ha nem is az erőszak szintjén). Úgy látszik képtelen vagy felfogni, hogy a tudományos kutatási eredmények nem viszik a pénzt, hanem hosszabb távon baromira hozzák, nem szólva arról, hogy egy olyan társadalmat épít egy a kutatásokat támogató ország, ami a világra szélesebb látókörrel tekint a polgáraival egyetemben. A fegyvereladások kreacionista hatalomátvétellel nem fognak csökkenni, sőt! Szerinted véletlenül határolódik el a katolikus egyház és a protestáns felekezetek közül is több is a kreacionistáktól? Az anglikán, református és az evangélikus egyház is.
Írtam, hogy az evolúcióelmélet és Isten nem egymást kizáró tényezők, és a vallásos emberek többsége ezt nem is tudja. Erre ezt válaszoltad:
„Igen mert a legtöbb esetben ott az hogy az élet véletlenül jött létre és ez bizony szemben áll a hittel. Én ebben látom a kudarc okát.”
Ha emlékeim nem csalnak meg, akkor figyelmeztettek mások is korábban, hogy a biológiai evolúció elmélete nem foglalkozik az élet keletkezésével. Nem is foglalkozhat, hiszen az első evolválásra képes egység nem jöhetett létre evolúció útján, mivel akkor nem lehetne első evolválásra képes egységnek nevezni.
„Nem! A testvérek gondoltak egyet és nekiálltak építeni. Nem foglalkoztak ők a tudomány aktuális eredményeivel.”
Persze. Az ujjukból szopták ki a repülőt Wright-ék. Bár linkeltem neked egy oldalt, amit ha elolvastál volna, akkor nem írsz le ekkora butaságot, de összefoglaló gyanánt elég lett volna az is, ha meglátogatod a wikit:
„Sir George Cayley, Octave Chanute, Otto Lilienthal és Samuel Pierpont Langley munkája alapján 1899-ben kezdtek el repülő szerkezetekkel kísérletezni.”
Azt nem értem,hogy igazából miért van ez így az evolúció egy csomó dologra úgy ad választ,hogy fel lehet használni a jövőre való következtetésre is illetve arra is,hogy valami miért olyan most,mint amilyen. Se a kreacionizmus se más vallás nem ad ilyen eszközt a kezünkbe.Semmilyen összefüggést nem tárnak fel.
Ott volt a video amit linkeltem,gondolom Vidpiri nem nézte meg.
Hogy a lehalászás eredménye a halfajok átalakulása. Ott csak azt mutatják,hogy kisebbé váltak.
De ha most azt mondanánk,hogy kifejlesztünk egy új halászást,amivel ezen felül a kis halakból a világosakat könnyen ki tudnánk fogni,akkor egy idő elteltével a csak sötét + kis halak lennének(az adott fajból,ha eleve volt sötét és világos változat). Ha viszont ezek után még azt is kifejlesztenénk,hogy kis,sötét halakat is ki tudunk fogni,amelyek 200-m mélyen vannak,akkor olyan sötét kis halak lennének,amelyeknek erre alkalmasabbak a belső szerveik.
Na most hasonlítsd össze az eredeti fajt a végső fajjal.
Nem fogod egyformának találni..
Tudod miért? Mert túl sok változáson ment keresztül és akkor még nem is szóltam arról,hogy a kis halaknak mások a ragadozóik,mint a nagyoknak és mást tudnak megenni,mint a nagyobbak..
Bocsánat:
.. akkor olyan sötét kis halak lennének,amelyeknek mélyebben élnek és erre alkalmasabbak a belső szerveik.
Vidirip
„A kreacionizmus hitelvei nemcsak az evolúciót támadják, hanem minden olyan tudományág állításait is, amik szerintük ellentétesek a Bibliában megfogalmazottakkal.”
Ha ez a még hatékonyabb fegyverek kutatásának a leállítását foglalná, magában az jó lenne. De nem erről van szó! Igazából nem tudom hogy mi kreacionizmusnak milyen hitelvei vannak nem is foglalkoztam ezzel a kérdéssel. De úgy igazán nem izgulok ez miatt. Lehet hogy ha elég nagy támogatottságot érnek el akkor politikai szinten is foglalkoznak velük de szerintem ez egyenlőre nem áll fent! Meg aztán van a világnak más részei is. (a Földe nem lapos) Oroszország, Kína, India, Japán, Európa stb. Viszont ismerve az emberi természetet hatalomvágy, pénz, stb.
„A kutatások megcsorbítása konkrétan ipari és szellemi hátrányba taszítaná az USA-t, másrészt ezzel a modern világ szégyenfoltjává válna – mondjuk az átlagpolgár műveltségi szintje már így is az.”
Na ez itt a kulcs szó! Műveltségi szint! Ugye nesze neked Való világ meg az ilyen hasonló valóság show-k. Ezen művelődik a nép. Illetve ezzel hülyítik az embereket. Egyébként meg mi van akkor ha szegény USA szellemi hátrányba kerülne? Megjegyzem ifjabbik Bush-al ez bemutatásra került! Meg miért kell ennyire ajnározni az USA-t? Halloween, baseball, meg a többi hülyeség amit átvettek sokan Amerikától. Miközben a saját értékek azok meg háttérbe szorultak. Még a gyorskaja is onnét van most had ne ecseteljem a következményeit! Meg a génmódosított élelmiszerek. Ami koránt sem biztos hogy annyira jó mint ahogyan azt mondják. Nem lehet tudni hogy hosszútávon milyen hatással lesz a környezetre és magára az emberre. Szóval nem is gond hogy ha egy kicsit az USA megszeppen.
„Úgy látszik képtelen vagy felfogni, hogy a tudományos kutatási eredmények nem viszik a pénzt, hanem hosszabb távon baromira hozzák, nem szólva arról, hogy egy olyan társadalmat épít egy a kutatásokat támogató ország, ami a világra szélesebb látókörrel tekint a polgáraival egyetemben.”
Na én meg itt látom a szűklátókörűséget részedről! Igen valóban van ilyen összefüggés. Pontosan ezért hoztam fel a fegyver gyártást. S persze ez esetben a fejlesztés is. Fegyvert fejleszt és ezzel egyetemben el is ad. A fegyver gyárak még a gazdasági válság idején is elképesztő profitot termeltek. Az USA történelmében alig van olyan időszak amikor ne állt volna háborúban valakivel.
Na de van egy másik dolog is ez pedig az élelmiszer. 21. századi élelemtermelési technológiákat figyelembe véve simán tudnának annyi élelmet termelni hogy egyetlen éhező ember sem lenne az egész Földön. Mindenkinek jutna elég élelem. Hiába a tudományos áttörés több területen is ennek ellenére milliók éheznek vagy alultápláltak. S ennek egyetlen oka van. S nem a tudomány hanem az emberi természet.
„A fegyvereladások kreacionista hatalomátvétellel nem fognak csökkenni, sőt! Szerinted véletlenül határolódik el a katolikus egyház és a protestáns felekezetek közül is több is a kreacionistáktól? Az anglikán, református és az evangélikus egyház is. „
Biztos hogy nem véletlenül. De pl. én meg elhatárolódom a katolikus, anglikán, evangélikus egyházaktól. Ami szintén nem véletlen s ez még nem is a teljes lista. De azért Amerika ilyen szempontból is érdekes ország. Mert hiába a sok iskolai mészárlás ezek ellenére sem tudták elérni hogy szigorítsanak a fegyverviselési törvényen. A fegyver gyártók ellenállása miatt. S ez teljesen független bármilyen vallási meggyőződéstől. Mert akik ezeket a dolgokat irányítják azokat nem érdekli más csak a profit. S amit felépítettek azt nem hagyják veszni.
„Írtam, hogy az evolúcióelmélet és Isten nem egymást kizáró tényezők, és a vallásos emberek többsége ezt nem is tudja.”
A biológiai evolúcióelmélet szerint az élőlények egymásból fejlődtek ki. A Biblia szerint meg Isten teremtette őket nemük szerint. …………………………………………
„Ha emlékeim nem csalnak meg, akkor figyelmeztettek mások is korábban, hogy a biológiai evolúció elmélete nem foglalkozik az élet keletkezésével.”
Ha emlékeim nem csalnak én meg nem azt írtam hogy „biológiai evolúció”! Látod itt a gond maga a szó hogy evolúció, gyűjtőfogalomként van használva. Az élővilágra is ezt a szót használják de az ember „kialakulására, fejlődésére” is használják. Na de a kettő vajon ugyan az vagy külön van választva? Illetve vajon az emberi evolúció az bizonyítva van? De had világítsak rá még valamire. A hit és biológiai evolúció nem zárja ki egymást. Vázolod fel te. Én erre: „Igen mert a legtöbb esetben ott az hogy az élet véletlenül jött létre és ez bizony szemben áll a hittel. Én ebben látom a kudarc okát.”
Tudod mi az első a legtöbb embernek ami eszébe jut amikor azt hallja hogy evolúció? Javaslom végezz egy kísérletet! Kérdezd meg az átlag embereket arról hogy mivel foglalkozik az evolúció? Sőt becsapósan tedd fel a kérdést. Foglalkozik e az evolúció az élet keletkezésével? (mit gondolsz mit fognak a legtöbben válaszolni az átlag emberek közül?) S ezek még csak nem is hívő emberek. Az átlag ember műveltségi szintje (ahogy te nevezted) az kb. olyan lesz ahogy a kísérlet majd megmutatja. Újra megkérdezem hol az a nagy tudás vágy a fiatalokban? A tömegekben. Mert persze sokan szeretnék tudni hogy mik a sport eredmények vagy a kedvenc együttesük legújabb zenéje kijött e már? Vagy épp egy film mikorra várható meg ilyesmik. Meg ugye az éppen aktuális hírek hogy áll pl. a migráció vagy valamelyik háborús konfliktus vagy épp a deviza árfolyamok.
Ezt nézd csak meg! https://www.youtube.com/watch?v=tcbnYEDtVm0
„Nem is foglalkozhat, hiszen az első evolválásra képes egység nem jöhetett létre evolúció útján, mivel akkor nem lehetne első evolválásra képes egységnek nevezni.”
Ez pont olyan amikor azt hallod hogy „médiák” ez a kifejezés hibás mert maga a szó hogy média az egy gyűjtőfogalom. Ennek ellenére még is használják úgy hogy „médiák, médiákban”
„Persze. Az ujjukból szopták ki a repülőt Wright-ék. Bár linkeltem neked egy oldalt, amit ha elolvastál volna, akkor nem írsz le ekkora butaságot, de összefoglaló gyanánt elég lett volna az is, ha meglátogatod a wikit”
Hát az egyszer biztos hogy nem a kor nagy és neves repülő tudósaival konzultáltak. Abban teljesen biztos vagyok hogy a saját elképzeléseiket valósították meg. Létrehoztak egy céget ami bicikli szereléssel foglalkozott és az ebből származó bevétel egy részét a repülésre fordították.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!