Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit mondanak az evolúció...

Mit mondanak az evolúció tagadói és jehova tanúi ezekre a tényekre?

Figyelt kérdés

Az intelligens teremtést cáfolja, az evolúció elméletét alátámasztja az elcsökevényesedett, funkció nélküli lábcsontjai a bálnának. Ha valami felesleges, akkor miért lett megteremtve?

Ugyancsak érdekes dolog az állattenyésztőknél a mesterséges szelekció, a tudatos tenyésztés. Ha csak teremtéssel lehet létrehozni megfelelő élőlényt, akkor miként működhet a megfelelő vérvonal létrehozása, fenntartása a kiválasztott egyedek keresztezésével?

Ez maga a felgyorsított evolúció: [link]

Jehovások állításának cáfolására:

- Az eredmény, a változások megfigyelhetőek.

- Ellenőrzött körülmények között ismételhető.

- Megjósolható működésű, az új egyed a kívánt tulajdonságokat örökli.

2015. aug. 27. 09:54
❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯
 251/513 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"Én azt gondolom, hogy csak fecsegnek "

Nem. Ezt a filmed csinálja (legalábbis, amifg láttam). Hőzöngés, mellébeszélés, egy deka felmérés sincs. És igen. A NOVA projekt és a kísérleti régészek eredményei.

Szóval míg az egyik oldal dolgozik, bizonyít, tesz vesz motyogat, addig számodra a te oldalad dumahegye minden tevékenység nélkül kielégítő választ ad.

Értem. Na, pont ilyen egy piramismisztikus... :D

2015. szept. 21. 15:37
 252/513 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Nem bírom megállni…

„Nyilván a szabványt azért találták ki, hogy nehezítsék a tervezést, kivitelezést. Szerinted .”

Szabványt, ahol minél gyorsabban ki kell fejteni köveket faékekkel, meg rézvésőkkel… Barátom! Itt nem volt futószalag! Meg marógépek! Gyorsan nagyjából kifejtették, odafent meg mások alkalmira pofozták, oszt jónapot. Szerinted mennyi ideig kellett volna elmolyolni azzal a bányában, hogy mindegyik elemet pont méretre szabják??? És szerinted ki lehetett volna előre számolni, hogy az egész piramishoz mi az ideális szabvány?

„Ha meg vennéd a fáradtságot, hogy megismered azt amit kritizálsz -sztem az is csak a hasznodra válna.”

Majd ha te nem igyekszel direkt félreérteni a mondókámat (olajozás felvetésed pl.). Az is komolyan a hasznodra válna.

„Ma ilyet nem tudunk építeni -mert 5 ezer évig talán földrengés nélkül sem fognak állni -akkor sem ha hozzájuk sem nyúlunk”

Jóember! Semmi különöset nem tettek ez ügyben, csak építettek egy geometriailag tök stabil formát, amit belül homogénre tömtek kövekkel. Mi a francért ne lenne ez sokkal földrengésállóbb, mint az összes olyan épületünk, ami nem gúla és tök üreges belül???

„Én különben sem vitatkozni akarok, mert nincs koncepcióm a miértre, csak azt tudom, hogy nem a temetkezési hely a lényeg.”

Te ezt nem tudod, hanem hisztérikusan tagadod, mert az ideológiádnak ez kell.

„Én nem akarok semmit bizonyítani, csak azt tudom, hogy a konzervatív régészet ezekben a témákban abszolút gyerekes és elfogult.”

Nem! Csak értelmes ellenvetések kellenének. Ja, hogy az nincs! Pedig ez így pontosan semmi más, mint hiszti.

2015. szept. 21. 16:01
 253/513 ceri ***** válasza:
0%

"Nem. Ezt a filmed csinálja (legalábbis, amifg láttam). "

Tehát te is csak fecsegsz, olyanról amiről esélyt sem adtál magadnak, hogy megismerd.

Ez a te dolgod, én nem vagyok dadus. Mondtam- Nem akarlak meggyőzni, mert fanatikus hívőket úgysem lehet. Fizetett embereket, megmondókat, vagy bármilyen érdekből elkötelezetteket pedig egyenesen felesleges. Ez nem az én világom. Nekem semmi érdekem nem fűződik ahhoz, hogy te akaratod ellenére nyitott légy. Mindenki olyan amilyen akar lenni.

És ha még annyit sem tudsz, hogy a különböző nézőpontok az egyenesből nem csinálnak görbét, akkor nem tudom mi indokolna bármilyen vitát is veled.

2015. szept. 21. 16:07
 254/513 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Én vevő vagyok a vitára. Olyan filmekre nem, ami már a könyökömön jön ki.

Nem tudod elmondani, hogy mivel cáfolták pl. a NOVA projektet?

Te se láttad a filmet?

2015. szept. 21. 16:16
 255/513 anonim ***** válasza:
100%

#253 Ez a típusú nyitottság fogalma a hiszékenység, kritikátlan és vágyvezérelt gondolkodás, a műveletlenség és a tudáshiány együttesét takarja.

Szokás szerint kereken 0 érvet cáfoltál meg, csak megy a szokásos sértegetés hogy hívők vagyunk, meg a szokásos rizsa a "hivatalos" tudományról. Nem b+, TE vagy a hívő, TE vagy gyerekes és elfogult, mert egyszerűbb számodra a jól hangzó mese, mint valóban megérteni a témát.

Annyira sablonember vagy hogy szinte már rutin veled a beszélgetés. Ugyanazok a baromságok, ugyanazok az érvelési hibák, ugyanaz a sötét műveletlenség, ugyanaz a B-scifiben elveszett fátyolos tekintet, és mindig, minden esetben ugyanaz a gerinctelen tagadása annak, hogy hívő lenne.

2015. szept. 21. 17:03
 256/513 ceri ***** válasza:
0%

Nyilván azért ajánlottam megnézésre, mert ott egy regiment válasz van. Nem címszavak szintjén, hanem összefüggéseiben. Nem 1 un bizonyíték, hanem százával és rendszerben. Minek idéznék be bármit, ami sokkal autentikusabban elmagyaráztak vagy éppen kétségbe vontak már mások?

Másrészt én nem oktatgatni akarok -főleg nem hívőket- csak annyit mondtam, hogy gondolkodj, és ne higgy el mindent -főleg ne azoknak higgy akik érdekeltek valamilyen "igazságban". A tudósok pl. szinte mind érdekeltek, aki nem azt kiközösítik, mert egyedül marad. Nem abban a korban élünk amikor az igazság lenne a legfontosabb. Anyagias, érdek, materialista világban élünk. Asszem neked már időd sem lesz rá, hogy rájöjj, hogy mi az igaz. Ne így legyen, de félő! Nekem volt erre időm, és nem kell sehová sem törleszkedni, nyalni. Szabad vagyok, ellentétben a legtöbb emberrel. Így aztán mondhatom amit én igaznak tartok, hiszek. Istennek kell csak megfelelnem, mert így döntöttem. Isten pedig nem más az én szememben mint az igazság. Sem több, sem kevesebb. Viszont nem vívok szélmalom harcot elvakult, kisszerű, idióta, hazudozókkal. Ha valaki téved az az ő baja, ha jó neki ez az állapot, akkor legyen jó neki. Nem erőlködök, mert megtanultam, hogy az emberek utálják az igazságot. Aki nem utálja, az sem szereti ha más mondja meg neki, akkor azt a másik embert fogja utálni.

Neked sem mondok mást, többet -higgy azt amit akarsz. A te hited a te felelősséged. Mert mindenből következik valami, azt pedig neked kell viselni.

2015. szept. 21. 17:25
 257/513 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Hogy hallottam-e már a dogonokról?

Hát persze. Meg is van otthon a cáfolatról szóló könyvem. Tudod az közöttünk a különbség, hogy én mindkét oldal állításait átolvasom. Mondjuk a legendagyártók oldalát módjával, csak a legnagyobb hülyeségeket, mert van azért fontosabb dolgom is.

Most csak egy rövid összefoglaló:

[link]

Amúgy az a terved, hogy az összes áltudományos mesét idelököd nekünk, ami csak létezik? Hosszú a lista, és majd csak belefáradunk? Hát, persze...

2015. szept. 21. 17:33
 258/513 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"A tudósok pl. szinte mind érdekeltek, aki nem azt kiközösítik, mert egyedül marad."

Hogyne, hogyne. Kimegy a kis frissdiplomás egyiptológus, és felfedez egy UFO-t, és inkább elhallgatja, mert ezt verték a fejébe az iskolában. Nem ám begyűjti a hírnevet, meg a sok lóvét... Mint köztudott az egyiptológusok halálra keresik magukat, hogy titeket átverjenek. Pénzelik őket a háttérből... Valóságos maffia van mögöttük, és aki nem áll a sorba, az kap egy véres lófejet az ágyába...

... Daniken mester bezzeg nem érdekelt a könyveinek eladásában. Mint minden egyiptológus, ő is csak mellékesen szedte meg magát azzal, hogy felvásároltátok az összes könyvét. Egy többszörösen is börtönviselt embernek, aki persze ettől még írhatott autentikus tudományos könyveket... de abban mi lett volna lovéforrás??? És akkor hogy alapított volna ilyen kis csinos parkocskát???

[link]

Hogy az ördögben nem tudták a maffiás egyiptológusok befogni a száját? Vagy sikerült kiközösíteni maguk közül úgy, hogy véresre kereste utána magát??? De jó lenne, ha engem is így kiközösítenének, csak annyira, mint őt... :D

Mint köztudott, pl. Kákosy László Széchenyi-díjas egyiptológusunk is pont ugyanilyen intézeteket tudott volna alapítani, ha nem nagyobbakat, hiszen TE IS BIZTOSAN SOK KÖNYVET OLVASTÁL TŐLE! Olyan büszke lehettél arra, hogy van egy nagyszerű magyar egyiptológusunk, aki világszerte elismerésben részesült szakmai körökben. Igaz?

Idéznél tőle egy könyvéből egy mondatot, hogy mi is abban ami rém konzervatív dolog, és el kell utasítani Daniken érvelése okán? Akit te úgy tisztelsz...

2015. szept. 21. 17:57
 259/513 Cerevisiae ***** válasza:
81%

"Isten pedig nem más az én szememben mint az igazság."

Uramatyám! Ez már a vég...

Rájöttem! Te azért akarod mindenképpen beigazolni, hogy van visszafejthetetlen misztikum a világban, mert ha van csoda, akkor kell lennie Istennek is! Ha ezt a csodát az egyiptomi piramis igazolja vissza, vagy a dogonok, vagy a Biblia, vagy Daniken próféta... az neked édesmindegy, csak csoda legyen!

Hát ez kész...

:(

2015. szept. 21. 18:20
 260/513 ceri ***** válasza:
36%

Nem -mondtam már.

Ha meg neked ez a csupán feltételezéseket tartalmazó iromány cáfolat- hát tudod- mit is mondhatnék? Semmit nem bizonyít csak tagad. Párhuzamba állít olyan kultúrákat, amit nem lehetne ép ésszel és némi ismerettel. Párhuzamba hozni egy elzárt népet, annak hagyományait, egy ilyen alkohollal és erőszakkal addigra már szétroncsolt és kiírtott kultúrával -na ez aztán a tudományos gondolkodás a javából. Ráadásul ha az egyik megtörtént, akkor a másik esetben is ez történt- ugye. Na ez aztán a tudományos bizonyíték! ill cáfolat. De én nem mondom, hogy lehetetlen a sztori. Csak elmélet, és nem bizonyított ez sem.

Te nyilván a finnugor elméletet is elhiszed. Én pedig Daniken-t nem emlegettem, csak te teszed. Kákosyt pedig nem lehetett elhallgatni. De nem értem hogy jön ez ide? Csak mert piramis? Attól még nem biztos, hogy mindent jól tudott. Voltak és van ma is jónéhány híres magyar egyiptológus, csak hát az átlag ember nem tud róluk semmit. https://www.youtube.com/watch?v=iQ6P6TYGQdM

Azért mert a labda pöttyös, attól még lehet gumiból. Mert a 2 dolog kb így viszonyul egymáshoz.

Gyűjts még tapasztalatot amíg lehet. Nem vitázom veled olyanról amit nem mondtam. Meg különben is.. reménytelen. Te vitázni akarsz, én meg nem. Mint már mondtam, hívőkkel felesleges. Vagy rájössz majd dolgokra, vagy nem. Nekem nem fontos, hogy mit hiszel. Sőt az meg aztán a legkevésbé érdekel, hogy mit pontozol itt az oldalon. Ovis dolognak tartom.

2015. szept. 21. 18:56
❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!