Szerintetek a keresztet fel lehetne venni az önkényuralmi jelképek közé?
Minden válhat önkényuralmi jelképé, ha önkényuralmi rendszer használja. A kereszt mindenesetre eredetileg nem az volt, de tény, hogy használták önkényurak is. Éppenséggel fel lehetne fogni annak is.
Gondolom a kérdés arra megy ki, hogy milyen jó volna betiltani a használatát, ne legyenek keresztek sehol.
Nagyon remélem, hogy az ilyen féleszű idióták nem kerülnek a hatalom közelébe, hiszen igazából ők maguk szeretnék az önkény uralmat, s minden vallásszabadságot megszüntetni.
Egyébként mi az az agymosás? Hogy határoznád meg? Aki mást tanít, mint te?
Aki nem az igazságot tanítja? Ki dönti el az igazságot?
Aki nyilvánvaló tényeket tagad? Mi a nyilvánvalóság kritériuma? A többség gondolkodása? A vezetők gondolkodása? A tudósok gondolkodása? A te gondolkodásod?
Egyébként ami ma nyilvánvaló az régen is az volt? Ami ma elavult, az mindig is az volt?
"Rengeteg embert kivégeztek a kereszténység nevében."
Az evolúció és a tudomány nevében is. A zsidókat, cigányokat azért kellett irtani, mert bizonyos német tudósok szerint azok alsóbbrendű káros faj. Beszélő állatok, akik elveszik az életteret a rátermettebbektől. Dr. Mengele saját meglátása szerint tudományos kísérleteket végzett.
Az ateizmus nevében, a babonaság elleni harc jegyében, a világbéke és a világjólét érdekében a kommunisták ölték meg a legtöbb embert rekord idő alatt. Aki ezt tagadja vagy vitatja, az szerény véleményem szerint csak agymosott lehet.
A tisztánlátás végett , az csak az én véleményem , hogy a kereszt akár önkényuralmi jelkép is lehetne , nem gondolnám azt , hogy a vallásszabadságot el kéne törölni. Aki ragaszkodik hozzá az kövesse a vallását , ha úgy akarja. Ez , hogy akkor már az összes zászlót meg címert betiltani amin kereszt van , már mindennek a teteje , semmi ilyesmit nem mondtam. Persze egyszerűbb ezzel terelgetni a témát , mint a keresztény vezetés bűneinél maradni , akiknek mellesleg sokkal , de sokkal több vér tapad a kezéhez mint a kommunista vagy náci vezetésnek együttvéve. Ráadásul utóbbi kettő "csak" pár évtizedig tartott míg végül meg nem bukott mind a kettő , amíg a kereszténység évszázadokon át rabigában , szegénységben és vallási terrorban tartotta az embereket , brutálisan ellehetetlenítve (inkvizíció , kínzások , vallásháborúk) bárkit aki nem értett egyet az egyházzal. Ez még nem minden , az emberek kihasználása/kizsákmányolása is elképesztő méreteket öltött , egyházi adók aminek nagy része a vezetők zsebébe került terményadó , emberek háborúba küldése hatalmi célok által dogmák mögé bújva.
Most meg... most meg virágzik a pedofília , még mindig rengeteg adó megy az egyháznak , sokszor olyanok pénzéből akik nem is vallásosak , milliók mennek el a papok Mercedes /BMW autóira és még mindig mennek az emberek befolyásolására szánt kampányok (hittan).
Felhívnám a figyelmet , hogy az egyház a mai napig eltusolja a papok pedofilos ügyeit , általában annyi történik , hogy az adott pedofil papot áthelyezik egy másik megyébe. Ezeknek persze csak töredéke lát napvilágot , mivel kizárólag azok a hírek kerültek ki amelyek az egyházról kívülről nézve felderíthetőek , ki tudja , hogy mit rejtegetnek még.
Én azt nevezném agymosásnak , ha valaki vagy valakik másokat gátlástalanul és szándékosan befolyásolnak , manipulálnak hazugságok vagy egyéb manőverek által saját haszonszerzésük érdekében. A keresztyén vezetés pontosan ezt csinálta több évszázadon keresztül.
Senki nem vonta kétségbe , a náci meg a kommunista vezetés bűneit , azt sem , hogy a tudomány és evolúció nevében is gyilkolnak. Még így is a keresztény egyházhoz köthető a legtöbb szörnyűség.
Viszont ami a különbség , hogy a tudomány szolgál bizonyítékokkal , az egyháznak meg nincs bizonyítéka semmire. Ettől függetlenül ugyanúgy elítélendő bárminek is a nevében gyilkolnak , csak mint mondtam ezek közül a keresztény ideológia az ami legkevésbé áll szilárd lábakon.
Ha tényleg nem akarnád a vallási jelvények betiltását, sem a vallásszabadság megszüntetését, akkor visszavonom a féleszű idióta minősítést. Elnézést.
Mindenesetre nyilatkoztak már itt nagyeszű ízig-vérig emberbarát ateisták, akik egyes szektakövetők felakasztásáról, kasztrálásáról, deportálásáról, gyermekeik elvételéről értekeztek, mivel szerintük megengedhetetlen az a szülői magatartás, hogy bizonyos varázslós játékokat eltiltsanak.
A kérdést azért tettem ki , mert kíváncsi voltam/vagyok egy kulturált keretek közötti vitára , ahol írnak olyanok is akik szerint az egyház egy elnyomó "gépezet" és az ideológia jelképe amit képviselnek akár önkényuralmi jelkép is lehetne , valamint a másik fél akik szerint nem.
A betiltásból semmi jó nem következne azt én is ellenezném , meg a vallásszabadság megvonását is.
Én nem vagyok ateista , igazából annyira nem is tudom/akarom besorolni magam , ha még is kéne akkor talán az agnoszticizmushoz állok legközelebb.
Szélsőségek mind a két félnél vannak , az ateisták sem kivételek ez alól.
"Ez , hogy akkor már az összes zászlót meg címert betiltani amin kereszt van , már mindennek a teteje , semmi ilyesmit nem mondtam. Persze egyszerűbb ezzel terelgetni a témát , mint a keresztény vezetés bűneinél maradni "
Persze, szó szerint nem mondtad ki, de ezzel járna, nem? Ma nincs túl sok horogkeresztes zászló sem.
"Mutass nekem egy olyan hozzászólást, ahol valaki varázslós játékok tiltása miatt akarta volna az általad felsoroltak egyikét megtenni."
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
#49-es komment
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!