Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi az, amit a vallásos emberek...

Mi az, amit a vallásos emberek nem tudnak elfogadni az evolúció kapcsán?

Figyelt kérdés
Az ember azt hinné, h ez már egy amolyan elfogadott és tudományosan bizonyított kérdés, de a hívők még mindig mereven bizonygatják, hogy nem az. Miért?
2010. jan. 4. 19:09
 81/128 ceri ***** válasza:

1. és 2. kérdésedre olvasd el a 13:09- et

3. nem pont, lehet néhány tized eltérés. Valójában ha elfogadod a 13:09 es választ lehet, hogy a 10k sokkal nagyobb, ha a dns-rns különbsége 1.

Persze a számok szubjektívek, és az én ismereteimnek a matematikai megfelelői.

Most más csak a 13:09-et kellene alátámasztanom, mert gondolom az lesz a következő megjegyzésed.

Bevallom nem tudom alátámasztani. Hallottam egyszer egy előadást a neten a témáról, aminek a részleteire már nem nagyon emlékszem. A linket sem tudom prezentálni. Mivel nem vagyok biológus kénytelen voltam hinni néhány biológusnak, néhány más szintén szakmabeli ellenében.

Ha netán tudod, hogy milyen áltudományos előadást láthattam megköszönném ha elküldenéd a linket, és nem sértődök meg, ha megcáfolod az ott mondottakat.

2010. jan. 9. 18:41
 82/128 aulac ***** válasza:

13.09-nek.

Na, én is tudok ilyen stílusban válaszolni.

Persze teremtés.Csak úgy istenke csettintésére létrejött a fény.Létrehozta csak úgy a növényeket és állatokat.Miből te szerencsétlen?

Homokból (kvarcból) embert készített istenke.

Vizet hozott létre csak úgy. Gondolkodott egy kicsit, miből legyen. Legyen mondjuk hidrogénből és oxigénből.

Naa neee!

Korlátolt emberekkel nem lehet beszélgetni.

Ti bármilyen cáfolatra, csak a bibiában leírt marhasággal válaszoltok. Nevetséges.

2010. jan. 9. 19:19
 83/128 ceri ***** válasza:

19:19

Te miről beszélsz? hol említettem én istent?

Be vagy rúgva, vagy üldözési mániád van?

2010. jan. 9. 19:51
 84/128 aulac ***** válasza:

Lehet, hogy üldözési mániám van, de üldöznek is.

Ha tagadod az evolúciót, akkor értelemszerűen a teremtést tartod magadénak.

Akkor ki teremtett?

2010. jan. 9. 20:10
 85/128 ceri ***** válasza:
Az élet keletkezését az ősóceánban, ezt tagadtam nem az evolúciót. A negró meg a csoki valóban szemtelenkedés, de ha ettől eltekintesz, akkor ez a lényege.
2010. jan. 9. 20:37
 86/128 aulac ***** válasza:
60%

De még mindig nem mondtad meg, hogy akkor hogyan jött létre szerinted az élet a földön.

Mert az élet, mivolta is kérdéses.

Mitől élő valami?

Attól, hogy reprodukálja önmagát?

Akkor a szilícium kristályokkal mi van?

Attól, hogy mozog?

Mozog a levegő is.

Attól, hogy szaporodásra képes?

Akkor az öszvér nem élő?

És még sorolhatnám.

2010. jan. 9. 21:15
 87/128 anonim ***** válasza:
100%

Miért ő kell megmondja neked, hogy mi az "élőlény" definíciója, amikor már V. osztályban tanítják?

Kezd ez a párbeszéd itt nagyon banális lenni.

2010. jan. 9. 21:54
 88/128 aulac ***** válasza:
Nekem meg az a banális, ha valaki nem hiszi el amit az iskolában tanítanak az evolúcióról.
2010. jan. 9. 21:57
 89/128 ceri ***** válasza:

Kezdetnek:

[link]

2010. jan. 10. 08:17
 90/128 anonim ***** válasza:
91%
Sajnos nem vagyok túlságosan tanult ahhoz, hogy nálam képzettebbekkel tudományosan vitatkozni tudjak. De erre nincs is szükség, mert a fenti kérdés az, hogy én aki a Bibliát hiszem, és vallom, miért nem fogadom el az evolúciót. Azt, hogy itt konszenzus legyen, senki sem gondolja komolyan. Az én gondom például, amikor évmilliókkal, meg évmilliárdokkal úgy dobálóznak, mint ha csak a tegnapi nap lett volna: tudod, előbb ide mentünk, aztán meg azt csináltuk. Még egyszer mondom, nagyon felszínesek a tudományos ismereteim, kérlek ne kössetek bele, de én úgy tudom, ahhoz hogy a kormeghatározások pontosak legyenek, bizonyos feltételeknek meg kell feleljen. Vannak dolgok, amikre azt mondják, hogy ez állandó. Például valaminek a felezési ideje. Azt mondják, hogy ez hatvan milliárd évvel ezelőtt is pontosan annyi idő volt mint ma. Ezt senki nem tudja sem bizonyítani, sem cáfolni, tehát ha igaz, akkor pontos a kormeghatározás, ha nem igaz akkor téves. Ha tízezer évvel ezelőtt még sokkal gyorsabb volt ez a felezési idő, és tudományosan bizonyítsd nekem hogy nem, és mára teljesen lelassult, grafikonon egy parabolikus folyamat, akkor hihetetlen tévedések lehetnek a számítással. Aztán annak idején Róma utcáin összeseperték a frissen lehullott faleveleket, elégették, és beadták kormeghatározásra. Kiderült, több száz évesek. Tehát ha te nem hiszel Istenben, rendben van, csak ne mond azt, hogy aki hisz az mind ostoba. Még egy dolgot a tudósokról: Néhány évtizede emberek sokasága halt meg bakteriális fertőzésben. Aztán felfedezték a penicillint. Már az is tetszik, ahogy felfedezték. Néhány mintát félre tettek, megfeledkeztek róla, és az megpenészedett, vagy is a penész elpusztította a baktériumokat. Amikor az első penicillin készítményeket beadták utolsó stádiumban levő haldokló betegeknek, azok néhány nap múlva, csoda számba menő gyógyulást produkáltak. A tudós társadalom ekkor előállt, és a következő nyilatkozatot tette: néhány évtized, és teljesen felszámoljuk a bakteriális fertőzéses betegségeket. A néhány évtized eltelt, és ma már olyan baktériumtörzsek is vannak, amelyek penicillin jelenléte nélkül tisztességesen szaporodni sem tudnak. És megjöttek a vírusok. Ne haragudj, de ahonnan én nézem olybá tűnik, hogy a tudósok szélmalom harcot vívnak Istennel, és esélyük sincs a győzelemre. De a régészet, és történelemtudomány terén is vannak problémáim. Ha találnak valamit, ami cáfolhatja a Bibliát, másnap mindjárt szétkürtöli a világsajtó, és hetekig csámcsognak rajta. De a mikor feltártak egy ókori agyagtábla könyvtárat, és ott találtak egy égetett agyagtáblát, amin szó szerint az volt írva, amit Mózes írt arról az agyagtábláról, amin Ábrahám megvette a barlangot Sára temetéséhez, a sajtó és mindenki más mélyen hallgatott. Pedig addig a napig a tudós társadalom Ábrahám létét, és valós személy voltát is megkérdőjelezte, ez után már kénytelen volt elismerni, hogy ebben, de csak is ebben a Bibliának volt igaza. Az sosem szenzáció, ha valami igazolja a Bibliát. De nézz utána Isten hogyan alázta meg azt az ateista régészt, aki Jerikó ásatásait végezte, és kénytelen volt beismerni, a falak úgy dőltek le ahogy a Biblia írja, de ehhez is komoly kutatást kell végezz, mert ez sem hír a híradóban. Ott csak a Júdás leveléről hallasz, amit senkinek sem kell bizonyítani, hogy valóban Júdás írta. Kétség sem merülhet fel. Minden úgy igaz, ahogy ott áll. Szóval ne gyere azzal, hogy a tudós társadalom elfogulatlanul vesz részt ebben a csatában.
2010. jan. 10. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!