Miért kell térítgetni? Miért nem lehet elfogadni, hogy a másik másban hisz?
Én ateistaként tisztelem a vallásos embereket, egyedül a fundamentalistáktól fogom a fejemet (pl. xy dolog azért rossz, mert a biblia tiltja). Meg az itteni térítgetőktől.
20/F
LACi
"(pl. xy dolog azért rossz, mert a biblia tiltja)"
Szerintem te hülye vagy. Persze, azért tisztelem, hogy hülye vagy, mert liberális vagyok, és mivel nem ír rólad a Biblia, és én fundamentalista sem vagyok, csak úgy vagyok, és szoktam mondani, hogy ez lehet, hogy fehér, de elfogadom, ha valaki szerint fekete, és amúgy miért zavar, azért nem értem én sem mit kell itt térítgetni, he? Minden vallásos fogja be, és ne szóljon vissza, ha egy ateista támadja a hitét, hanem legyen kussba, és vegye tudomásul, hogy ő csak ne térítgessen itten! :)
No, dióhéjban ennyi! Adhatsz egy piros pacsit!
Nem tudom ki miért térít, de amiért én elszoktam mondani az embereknek, hogy térjenek meg, és bátorítok mindenkit ennek a döntésnek a meghozatalára, ennek nagyon egyszerű oka van. Azért, mert megtapasztaltam a saját életemben, hogy a Biblia minden egyes szava igaz, és a Biblia azt mondja, hogy az ember csak akkor menekülhet meg az örök kárhozattól és nyerhet örök életet, ha megtér a názáreti Jézus Krisztushoz, befogadja Őt a szívébe és az életét alárendeli Neki. Én nem a vallásomba, felekezetembe hívom az embereket megtérésre, hanem a názáreti Jézus Krisztushoz, az élő Isten Fiához, éppen ezért úgy gondolom, hogy Istentől kapott kötelességem, meg egyáltalán embertársi kötelességem, hogy minden embernek megpróbáljak kiutat mutatni. Ha egy égő házból tudnád az utat, te is mentenéd akiket lehet. Alapvetően azok, akik jó szándékkal próbálnak "téríteni", azokat ez motiválja, a szeretet és a hit.
21/f
Nem vagy egyedül.Hadd altassák magukat a mitológiájukba,az ő dolguk.Nem tudnak szembenézni a ténnyel,hogy egyszer feldobják a bakancsukat.Többjük szerintem érzi,hogy egy nagy faxságba éli bele magát.Biztos vagyok benne,hogy jó részük belül kétkedik nem gyengén.De táborokba verődnek,mert ha valamit többen állítanak,akkor az biztosan úgy is van.Elég csak egy vezető és máris kész a műsor.Mindenki örül,hanyatt esik és hallelujah,túlvilágon on-line jó helyre lehet kerülni,csak dolgozni kell érte.
Ezért kell térítgetni.A létszám megerősít,bármilyen hülyeségben is higgyen a banda.
A görcs beáll:nehogy már csak én........
Minél többen annál jobb.....
Véleményem ellenére élvezettel olvasom Üdv:Péter írásait.Szerintem teológiát végzett.
Én is ilyen csapat kispadosa voltam.Csak a newton-i első korty a pohárból meghülyített :)
más mesélni valamiről, és más győzködni valakit az általunk igaznak vélt dologról. az előbbi a valós térítés, az utóbbi pedig a fanatikus hozzáállás, akaratoskodás, s szerintem ez az, amivel nem értesz egyet. teljes mértékben igazad van, ha a "nem egyetértésről" van szó a részedről. azt viszont gondolom észrevetted, hogy ez egy olyan oldal, ahol kérdéseket tesznek fel az emberek, így nyilvánvaló, hogy válaszokat is kapnak rá...ki ilyet, ki olyat, s néha-néha beszélgetések is alakulnak ki, meg persze viták, veszekedések, de az megint csak abba a kategóriába tartozik, amit nem díjazol, ha jól sejtem, hiszen a vita versengésről, a veszekedés indulatokról szól, ahol nem igazán fogadják el egymás véleményét a felek. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Ismét bent vagyunk az OFF csapdában.LOL 26/F szerinted miért szükséges tolni az igét?Lehet,hogy jobb lesz az emberiség ettől a pár embertől,aki ezt olvassa?Lehet egypáran megtérnek kereszténnyé,vagy valami iráni univerzalista vallás hitharcosává stb...
Némelyik ember írását olvasva,mint ha nem is ezen a világon élnének.
Próbálnak meggyőzni átlagos gondolkodású embereket olyan dolgokról,amin még a filozófusok is csak kattognak 800-1500 éve.
Elfogadják,csak nem értenek vele egyet:)És már jön is a bizsergés: meg kell téríteni!!!
Csodálom,hogy a JT-s barátaim már fél éve nem látogattak meg.Tényleg valami készül.Talán világvége?Lehet,hogy meg kéne térnem?
Én csak azt nem értem, hogy ateisták minek olvassák a vallás, illetve valláskritikák kategóriákat, hiszen semmi keresnivalójuk ott, ha nem érdekli őket. Én sem olvasom az autókról szóló topikot, mert nem értek hozzá, nem tudnék hozzászólni, és nem is érdekel.
Üdv: Anna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!