Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért kell térítgetni? Miért...

Miért kell térítgetni? Miért nem lehet elfogadni, hogy a másik másban hisz?

Figyelt kérdés

Én ateistaként tisztelem a vallásos embereket, egyedül a fundamentalistáktól fogom a fejemet (pl. xy dolog azért rossz, mert a biblia tiltja). Meg az itteni térítgetőktől.

20/F

LACi

2011. máj. 15. 18:04
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
49%
Szia! Azért térítgetlek,mert gyűlölöm a bűnt,téged viszont szeretlek.
2011. máj. 16. 07:31
 12/28 anonim ***** válasza:

Senkit sem lehet "megtéríteni".

Csak megtérni lehet. A misszionáriusok dolga, hogy elvigyék az emberekhez azt az üzenetet, amelyet ők Istentől jövőnek hisznek és segítsék azt aki felkészült és vágyik a megtérésre. (Aki nem felkészült és nem vágyik, az nyilván amúgy sem fogja meghallgatni őket, de ha valaki már érdeklődik, legalább intellektuálisan, akkor ezt az érdeklődését ki kell elégíteni, mert igénye van rá.)

Ha tudom, hogy valami jó dolog, mert számomra jónak bizonyult, akkor nyilván szeretném ezt másokkal is megosztani, hogy ők is élvezhessék azt a jót amit én már megtaláltam. Azt hiszem ez az igazi misszionáriusi lelkület lényege.

Ha tudom, mert lelki élményben megtapasztaltam, hogy létezik egy Mennyei Atyánk, aki szeret minket és aki érdekelt a szellemi, lelki és fizikai fejlődésünkben, akkor azt hiszem ez elégé nagy és jelentős dolog ahhoz, hogy mást is érdekeljen.

Ha tudom, hogy a Mennyei Atyám és köztem az ima által meg lehet nyitni egy kommunikációs csatornát és ezen keresztül (ha ráhangolódtam az adás hullámhosszára) tanácsot, inspirációt, sugalmazást kaphatok, amely a mindennapi életemet és a munkámat is segítheti, akkor ez elég jelentős tapasztalat ahhoz, hogy másnak is fontos lehessen.

Hogy a kérdésedre konkrétabban is válaszoljak. Én elfogadom, ha más valaki másban hisz. Tisztelem a más vallásúak, az ateisták hitét, és az agnosztikusok hozzáállását is. Én sem szeretem, ha valaki rá akarja másokra kényszeríteni a gondolatait, hitét, vallását. A politikában vagy a családi életben sem szeretem az ilyesmit. De én mindig meghallgatom, ha bármilyen vallású misszionáriusok jönnek hozzám és beszélgetek velük. Én sem kényszerítem rájuk az én hitemet és ők sem tudják rám kényszeríteni a magukét.

2011. máj. 16. 08:23
 13/28 anonim ***** válasza:

A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:26

"szerinted miért szükséges tolni az igét?"

Természetesen azért, hogy a másikon segítsünk, megismertessük vele az isteni igazságot...de mint az előző válaszomban említettem, ezt nem ráerőltetni kell, vagy éppen a másikba izomból győzködni, meggyőzni...csupán megismertetni kijelentő mondatokkal, alátámasztva logikus, racionális magyarázatokkal. Valójában az Igazsághoz nem ragaszkodik az ember, mivel azt elvenni nem lehet az egyéntől, ahhoz ragaszkodunk, amit félünk elveszteni, így a másikra rátukmálni sem akarja vakon, mert az Igazság magától árad, ha hagyjuk érvényre jutni magunkban, mivel az VAN, mindig...

"Lehet,hogy jobb lesz az emberiség ettől a pár embertől,aki ezt olvassa?"

Ha képesek megérteni mi a való, akkor változnak, ha változnak akkor a pozitív irányba változnak, ha a pozitív irányba változnak az hat a körülöttük élőkre is pozitívan...a rendszer, amit gondolom te is észrevettél úgy működik, hogy rosszra rossz hatás, jóra viszont jó. Nem tudom mennyire olvastad mondjuk a Bibliát, de abban is az van írva, hogy jó fáról jó gyümölcs, rosszról rossz...Tulajdonképpen lavinaszerűen képes elterjedni az Ige, ha képesek akár csak páran befogadni azt...ahogyan lavinaszerűen terjed el a gonoszság(tévedés) is...:)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. máj. 16. 09:38
 14/28 anonim ***** válasza:

Hívő vagyok, ha lehetőségem van, akkor beszélek az embereknek Istenről, ha látom, hogy érdekli őket a téma akkor többet is mondok. DE senkinek sem nyomok le semmit a torkán. ez ellenkező hatát vállt ki.

Jézus hogyan tette?

Nem járkált senki után, nem volt arrogáns, nem kopogtatott Elmondta a mondandóját, majd azt mondta: "Akinek van füle, hallja meg!"

De azért aki erőszakos, ne utáljuk, jót akar, csak nem tudja, hogy túlmegy a határon.

2011. máj. 16. 13:58
 15/28 anonim ***** válasza:
*nem kopogtatott be házakhoz
2011. máj. 16. 13:59
 16/28 dudiska ***** válasza:
47%
Mi van ha nekik lesz igazuk?Mi van ha tényleg jön a világvége?Szerintem akkor majd mondani fogjátok:"Bár hittem volna nekik,pedig olyan sokszor jöttek".
2011. máj. 16. 19:02
 17/28 anonim ***** válasza:

Utolsó, mivel ti nem hisztek a pokolban, ha nektek van igazatok akkor sincs semmi baj, mert a halállal majd megszűnünk létezni.

De félre a tréfát, kérdező: a keresztényeknél ez együttérzés és az a kívánság hogy te is megismerd Jézust. Az erőszak tényleg nem vezet jóra. Én már senkinek nem teszek bizonyságot, hacsak nem kérdezik meg tőlem. Egyébként úgy vagyok vele ha az életem jó példa valakinek, azzal nagyobb bizonyságot tettem, mintha bekopognék vadidegenekhez és színes prospektusokat mutogatnék a földi paradicsomról.

2011. máj. 16. 20:22
 18/28 anonim ***** válasza:
Szerintem a Tanúk munkája nem megy túl semmilyen ésszerű határon, mivel bibliai példát követnek. Igen, ez az ókori példa. Pál például azt írta, hogy mindenkinek a vérétől tiszta. Ezt a 'házrol-házra' végzett munka kapcsán mondta - vagyis ha csak arra várt volna, hogy a helyébe menjenek az emberek, akkor ezt aligha mondhatta volna el.
2011. máj. 18. 12:20
 19/28 anonim ***** válasza:
Csakhogy én nem vagyok Pál apostol. Aki azt is mondta: ne legyetek sokan tanítókul. Ha a körülöttem élők közül néhányan elgondolkodnak, annak már van értelme. Régebben én is részt vettem utcai evangelizációban. Tudod mi az általános tapasztalat? Hogy aki így tér meg, le is morzsolódik a gyülekezetből többnyire. Mindig azok maradtak, akiknek családtagjaik, barátaik voltak élő példák. Nem az én dolgom, hogy tíz embert Istenhez vezessek,hanem hogy az egész életem példa értékű legyen.
2011. máj. 18. 20:15
 20/28 anonim ***** válasza:

"Aki azt is mondta: ne legyetek sokan tanítókul."

Hol?

2011. máj. 18. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!