A vallásosak miért nem képesek elfogadni más elméleteket?
Én bármit kész vagyok elfogadni, ha azt kétséget nem tűrő módon bizonyítani lehet.
Nem, a szent szövegek nem bizonyítékok. Ilyen alapon a sci-fi regények is bizonyítanának sok mindent.
Az sem a teremtés bizonyítéka, hogy itt vagyunk.
A hócipőm tele van már azzal, hogy ha normálisan érvelve levezetek valamit, maximum bemásolnak 30 oldal szöveget és érvek híján lepontoznak.
22.24 vagyok.
Nem olvastad el rendesen a válaszom vagy nem tudtad értelmezni?
"Tiszteletben kellene tartani más meggyőződését"
Egy embernek csak az értelmi és gondolkodóképességét lehet tisztelni. Az ész nélküli hiedelmét soha.Azt mondják a "teremtés" hatezer éve történt a semmiből. Millió dolog van a földön amiről tudott hogy százezer évnél jóval régebbi.Milliárd dolog bizonyítja hogy semmiből nem lesz semmi.Nem a bizonyítékokkal van baj hanem az emberek egy részének gondolkodóképességével.
És az ateisták miért nem képesek elfogadni Isten létét?
Ne kérdezz hülyeségeket!
Én vallásos vagyok, de elfogadom, hogy vannak akik nem hisznek Istenben. Ők is lehetnek jó emberek.
Elfogadom az evolúció-elméletet és minden ilyesmit, ha erre gondolsz, de még így is szükségszerűnek látom Isten létét.
Olyan elméletet nem ismerek, amely minden részletet egybevéve, kimerítően magyarázná a lét és a világ az összes talányát. És szerintem nincs is ilyen, csak egy. Már ha Istent egy elméletnek vesszük.
Elfogadom, hogy te nem hiszel Istenben, de az álláspontodat ugyanúgy nem fogom elfogadni, ahogy te sem fogadod el azt, amiben én hiszek.
"Ilyen alapon a sci-fi regények is bizonyítanának sok mindent. "
Scientológia?
"A hócipőm tele van már azzal, hogy ha normálisan érvelve levezetek valamit, maximum bemásolnak 30 oldal szöveget és érvek híján lepontoznak."
Vannak ilyenek is, de ne általánosíts!
Vannak, akik nem képesek elfogadni, hogy nem abban hiszel, amiben ők, de nekik egyre megy, hogy ateista vagy, muzulmán, hindu, vagy olyan keresztény, aki nem osztja az ő nézeteiket.
Ezek hitbuzgó fanatikusok, akiknek csak egy út létezik.
De vannak ilyenek az ateisták között is.
Akkor mondjam én is, hogy a hócipőm tele van azzal, hogy én leírom, hogy miben hiszek és hogy számomra nem kell bizonyíték arról, hogy Isten létezik és erre föl lehurrognak, hogy hülye, birka ember vagyok, aki szó nélkül követi az Egyház utasításait (amikor ilyet egy szóval sem mondtam és az Egyház sem olyan zsarnok, mint amilyennek egyesek be akarják állítani és amilyen zsarnokok egyes ateisták) és lepontoznak, mert szerintük irracionális vagyok?
L
Nekem elég annyi bizonyíték Isten létére, hogy sokkal jobb a világ, ha hiszel benne és sokkal szebbnek látsz mindent.
Én így látom.
Ha te nem, akkor ez van. Lehetsz úgy is boldog, de én így vagyok boldog. Más meg nem érdekel
L
Ui.: Nem dugom homokba a fejem. Elismerem a tudományos elméletek igazát, de nekem sosem fogod tudni bebizonyítani, hogy nincs Isten, mint ahogy én sem fogom tudni neked kétséget kizáróan bebizonyítani, hogy van.
"Itt konkrétan nem azzal van bajom hogy hisztek. Higgyetek nyugodtan. Nem zavar. Az zavar ha sok valláshoz nem kötődő kérdésnél látom az istenes válaszokat, és lepontozzátok azt, akinek más véleménye van."
Ezek Jehova Tanúi. De ateistákból is vannak ilyenek, úgyhogy csak ne általánosíts!
Jehova Tanúit szidhatod, de ne beszélj úgy, mintha minden vallásos ilyen lenne!
Én is vallásos vagyok, de az ilyeneket én is utálom.
L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!