Miért nem értenek meg a vallásosak? (folyt. Lent)
Feltettem egy kérdést!Nagyon kérek mindenkit,olvassa el a kommenteket,mert már nem is válaszolnak rá,pedig jogosnak érzem,amit írtam,mégis ellenségesek,amikor én a véleményükre,a saját véleményükre lettem volna kíváncsi!Leszektásoztak,én nem értem,hogy nem tudják meglátni a jót,és a szépet,hogy van ez?Mi a véleményetek?Írhattok ide,vagy amoda is,csak valaki mondjon már valamit,hogy én vagyok a hülye,vagy van benne valami abban,amit írtam!Mindenféle ember véleménye érdekel,attól függetlenül,hisz e Istenben,vagy sem..
Íme a kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..
Szerintem elég súlyos mentális problémákkal küzdesz,hiszen mint írod,"egyedül vagy".
Ez nem vallási kérdés,fordulj pszichológushoz,amennyiben elmúltál már 17 éves.
17 év alatt normális jelenség,amit most átélsz.
Ne haragudj, de nem olvastam végig az összes kommentet....
de van egy olyan érzésem, hogy az ó szövetségben olvasott dolgok borítottak ki...
Ugye Isten adott egy választást az embernek még a paradicsomban, vagy eszik a jó és gonosz tudásának fájáról, vagy nem.Az ember evett, ezért bejött a bűn az életébe.Ez után nem ehetett már az örök élet fájáról, mert a bűn zsoldja a halál.Ezt is a Biblia írja.Ezek után a bűn miatt voltak áldozatok.
Ja és persze, vannak durva "sztorik" az ószövetségben, de azért abba is gondolj bele, hogy az mennyire más kor volt.Ott Isten személyesen szólt az emberekhez, a szolgáihoz, tudták nyilvánvalóan, emberi hallható hangon, hogy mi az amit tenniük kell és sokszor nem azt tették,persze hogy jött az ítélet.
De mi az új szövetségben, a kegyelem korában élünk.Isten annyira szerette a világot, hogy az egyszülött fiát adta érte.Jézus az egyszeri és tökéletes áldozat mindenki bűnéért.Ezért nem kell állatokat leölni, mert Jézus vére a világon most élő, élt, és élni fogó emberek összes bűnét elhordozta. És tőlünk csak annyit vár el, hogy befogadjuk a szívünkbe, betartsuk az igéjét, és hirdessük az evangéliumát. Persze hogy nem lehet az ember tökéletes, hiszen az eredendő bűn mindenkivel vele születik Ádám miatt, és ha megtér az ember utána is követ el hibákat.De van kegyelem!
Amúgy nehéz amit kérdezel, mert tényleg vannak sokan akik nem is hallottak, hallanak Istenről, a Bibliáról.De van egy olyan ige, hogy Isten a pogányokat(tehát akikhez nem jutott el az ige, akik nem tértek meg) a szívük törvényei szerint fogja megítélni.
E mellett van egy olyan ige is, hogy a titkok az Úréi, szóval van egy csomó dolog, amit nem értünk, nem tudunk hogy lesz, ezeket Isten tudja.Minden esetre a pokol is létezik, és persze nem ezzel kell riogatni az embereket, de nem szabad félvállról venni.Hiszen aki tudatosan szembeszegül Isten igéjével, annak tényleg meglesz a büntetése.De nem tudjuk sem az órát, sem a napot mikor jön el az Úr értünk, ezért minden napot úgy kell élnünk, hogy készek legyünk.
Nem tudom tudtam-e segíteni, nem tudom kaptál-e választ a kérdésedre, de írj nyugodtan!
Amúgy nem gondolom hogy szektás vagy, csak sokaknak egyszerű ezt rámondani az Istenfélő emberekre:)
"minden esetben szeretnék jó lenni,és nem azért,mert pokollal fenyegetnek,hanem azért,mert ezt tartom normálisnak,erkölcsösnek,ezt szerintem egy olyan ember is belátja,aki nem hisz Isteben.."
VÉGRE!!!!!!!!!
Valaki, aki szinte ugyanúgy gondolkodik, mint én. :)
Nagyon örülök neked, kedves Kérdező, és nagyon jó látni, hogy vannak még ilyen emberek. :)
Ha mindenki így gondolkodna a dolgokról, sokkal jobb hely lenne ez a világ, sokkal kevesebb szenvedéssel. :)
11:27 Te nagyon kedves ember lehetsz,az a kérdésem,hogy ugye jól tudom,hogy Jézus a törvényt nem eltörölni jött,hanem kiegészíteni,ezért akkor az ószövetségben leírtak még most is törvényben vannak,csak kiegészültek az újszövetséggel..Jézus jobb lett volna,ha újat ír..sz.rból nem lesz vár..de ő tudja..amúgy azért hiszem el néhány szavát a bibliának,így vallás nélkül is,mert fenntartom a lehetőségét,hogy megtörtént...de mivel van kétségem,hogy ez talán részben,de nm teljesen Isten szava,így nem csatlakozom a bibliában hívő vallások közé.
Csak pozitív parancsolatot tudok elfogadni,azt is másként,mint a vallásosok látják..a másik kérdésemben leírtam a ne hazudj dologról való elképzelésemet..érdemes elolvasni,mert ott a lényeg..Amúgy lehet,hogy az első kettő embernek nem igazán akar összeállni a kép,hogy úgy mondjam,nem is értik,mit akarok mondani..sajnálom,lehet rosszul fogalmazom..sokáig voltam külföldön,kicsit nehéz visszazökkenni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!