Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem értenek meg a...

Miért nem értenek meg a vallásosak? (folyt. Lent)

Figyelt kérdés

Feltettem egy kérdést!Nagyon kérek mindenkit,olvassa el a kommenteket,mert már nem is válaszolnak rá,pedig jogosnak érzem,amit írtam,mégis ellenségesek,amikor én a véleményükre,a saját véleményükre lettem volna kíváncsi!Leszektásoztak,én nem értem,hogy nem tudják meglátni a jót,és a szépet,hogy van ez?Mi a véleményetek?Írhattok ide,vagy amoda is,csak valaki mondjon már valamit,hogy én vagyok a hülye,vagy van benne valami abban,amit írtam!Mindenféle ember véleménye érdekel,attól függetlenül,hisz e Istenben,vagy sem..

Íme a kérdés:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..

2010. febr. 10. 10:19
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
amúgy mi mind Isten gyermekei vagyunk,nem???
2010. febr. 10. 11:42
 12/22 anonim ***** válasza:

Első vagyok:nagyon is képben vagyok,viszont 24 évesen ez már így nem egészséges.

Ezt különben az írásképed is tisztán mutatja.

Hidd el,ez nem a vallásról szól,itt már nagyobb a tét!

2010. febr. 10. 11:45
 13/22 anonim ***** válasza:

Nekem most csak annyi jutott az eszembe, hogy mi van azokkal, akik nap mint nap meginognak a hitükben, pedig "hivatalosan" vallásosnak vallják magukat. Hogyan érik el, hogy újra és újra erős legyen a hitük, pedig nem tehetnek róla, ha elbizonytalanodnak, amiről is csak Isten tudhat.. Ilyenkor ez nem bűn? Önmagukat csapják be, de Istent nem lehet.. Hogy is van ez?

A lényeg az lenne akkor, hogy mit mutatunk kifele, mit vallunk be?

Mert minden normális ember tudja, mi erkölcsös, hogyan kéne az emberekhez viszonyulnunk, a nem vallásosak sem követnek el sokszor több bűnt.

2010. febr. 10. 11:48
 14/22 A kérdező kommentje:

66% Kérlek mond valamit,mi a baj velem?baj,hogy sokat filózgatok ilyeneken?Miért kellene szakemberhez mennem ezért?Mit látsz az írásképemben?Tökéletes életem van,vannak barátaim,vőlegényem,művészlélekként festeni is szoktam,járok szórakozni,tök jól érzem magam,szeretek beszélgetni,egészséges vagyok,úgy érzem lelkileg is,szeretem a harmóniát,segítek,akin tudok,mi lenne a probléma?Ha így elmennék egy pszichológushoz,hogy tulképp semmi bajom,rendben az életem,csak beszélgetni akarok,akkor mit mondana?Azt hogy hülye vagyok,hogy ilyenek miatt fordulok hozzá..neked amúgy ez a végzettséged,hogy így értessz hozzá?Nem sértésből kérdem,csak kiváncsiságból..azért csak nem fogok megbolondulni,vagy belehalni,nem? :D

az előzővel nagyon egyet értek..

2010. febr. 10. 12:35
 15/22 anonim ***** válasza:
Mivel volt már pár furcsa eset, ezért ezúton is jelzem, hogy küldtem privát mailt. Remélem, megkaptad - ha nem, akkor szólj, és meglátjuk, hogy lehet korrigálni. :)
2010. febr. 10. 12:52
 16/22 A kérdező kommentje:
megkaptam! :) Már válaszoltam is,de várok még mást is,akivel hasonló a nézetünk!Mostmár látom,hogy van ilyen ember,tehát nem vagyok egyedül!
2010. febr. 10. 13:49
 17/22 anonim ***** válasza:

Kösz, én is. :)

Aki meg bolondnak néz, az saját magát minősíti, többet nem is kell vele foglalkozni. :)

2010. febr. 10. 15:53
 18/22 anonim ***** válasza:
65%

Szinte az összes vallás fanatizál! Ezért rühellek minden vallást, a budhizmust kivéve, és még néhányat.

Aki makacs hittel éli az életét, józan gondolkodás helyett az könnyen válik elvakulttá. A gondolkodás mellőzése, azt eredményezi,hogy máskor is mellőzik a gondolkodást és acsarkodva védenek valamit ami nekik szent.

Az ilyenekkel nem tudsz vitatkozni, mert nem érvekkel harcolnak, hanem agresszióval. Ugyanis érvek nincsenek, mert az érvek logikusak, a vallások pedig többnyire mellőzik a logikát és a realitást. Ott csak hit van.

Amit mondanak az úgy van, volt, lesz, ha a fene fenét eszik is.

Hát kábé ezért nem fogsz sosem tudni ilyen kérdésekre választ kapni, mert bár vannak mérsékelten vallásosak, de leginkább a mérsékelten értelmesek fognak azonnal neked ugrani.

2010. febr. 10. 21:27
 19/22 ceri ***** válasza:
90%

Én magam is hasonlóan gondolkodom, mint te. Biztos én is pszichiátriai eset vagyok.

Már több kérdésre írtam válaszként, hogy a bibliának a szellemisége amit be kell tartanunk, és nem a mese a lényeg. A példázatokat nem szó szerint kell értelmeznünk, az egy évezredekkel korábbi kultúra nyelvén, viszonyai között keletkezett.

Minden vallás eltért bizonyos értelemben Isten tanításaitól, mert mindegyik máshogy értelmezi a tanait.

Szerintem isten tanai nem öncélúak. Azért hozta a tudomásunkra, hogy elviselhetőbb, szebb, boldogabb életet élhessünk. Tehát értünk emberekért, és nem saját magáért. Nekünk nem az a dolgunk, hogy őt imádjuk, dicsőítsük. Isten nem ezt várja tőlünk. Az ilyen magatartást, gondolkodást nárcisztikus önimádatnak hívják, ami tényleg pszichiátriai eset lenne. A legtöbb ateista és dogmatikus hívőben az a közös, hogy ilyen az istenképük. Ebből az irracionális képből vonnak le - más-más ellentétes perspektívából, más-más ellentétes következtetéseket. Mindkét táborra jellemző, az átgondolatlanság, felületesség, a lelki finomságok, és a racionalizmus hiánya. Ezért ez a fenemód nagy ellenségeskedés. Elefántok a porcelánboltban, törnek, zúznak.

A kereszténységen kívül ismerkedj meg keleti vallásokkal, bölcseletekkel is, és biztos vagyok benne, hogy idővel benned is letisztulnak a dolgok. Az meg, hogy ki mit mond? Kit érdekel. Magaddal kell elsősorban békében lenned, mert ez az alapja minden jónak amire törekszel.

2010. febr. 11. 12:01
 20/22 Salx Narval ***** válasza:
Én azt mondom, hogy élj úgy ahogy eddig, becsületesen és vidáman. Nem kell mindent elhinni amit leírnak a Bibliában, én egy szép mesének tartom, nem többnek.Ami Istent illeti, ha ennyire tökéletes embereket akart, akkor miért nem ilyeneket teremtett. Ami azt illeti még az első angyala is elfordult tőle.Ezek szerint az angyalok sem sikerültek valami jól.Ha igaz lenne amit a Biblia állít Istenről, akkor tudnia kellett, hogy az ember el fogja árulni, mégis próba elé állította. Szerintem Ádám helyesen cselekedett, hogy nem hagyta magára a párját a bajban, ezét dicséret és nem halál járna.Végig mehetnék az összes Bibliai történeten, de nem ez a célom,hidd el mindenhol kilóg a lóláb.Ha létezne Isten és olyan mint ahogy leírják, akkor én nem őt választanám. Nekem nem kell egy ilyen könyörtelen úr, aki ártatlan gyermekeket öl és betarthatatlan törvényeket hoz, majd könyörtelenül lesújt.Egy életed van,élj. És ne félj az elmúlástól, semmi sem örök, csak a változás.Az pedig sohasem árt, ha olvasod a Bibliát, csak ne rettegj a büntetésektől, mert emberek írták embereknek.
2010. febr. 11. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!