Miért nem értenek meg a vallásosak? (folyt. Lent)
Feltettem egy kérdést!Nagyon kérek mindenkit,olvassa el a kommenteket,mert már nem is válaszolnak rá,pedig jogosnak érzem,amit írtam,mégis ellenségesek,amikor én a véleményükre,a saját véleményükre lettem volna kíváncsi!Leszektásoztak,én nem értem,hogy nem tudják meglátni a jót,és a szépet,hogy van ez?Mi a véleményetek?Írhattok ide,vagy amoda is,csak valaki mondjon már valamit,hogy én vagyok a hülye,vagy van benne valami abban,amit írtam!Mindenféle ember véleménye érdekel,attól függetlenül,hisz e Istenben,vagy sem..
Íme a kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..
Első vagyok:nagyon is képben vagyok,viszont 24 évesen ez már így nem egészséges.
Ezt különben az írásképed is tisztán mutatja.
Hidd el,ez nem a vallásról szól,itt már nagyobb a tét!
Nekem most csak annyi jutott az eszembe, hogy mi van azokkal, akik nap mint nap meginognak a hitükben, pedig "hivatalosan" vallásosnak vallják magukat. Hogyan érik el, hogy újra és újra erős legyen a hitük, pedig nem tehetnek róla, ha elbizonytalanodnak, amiről is csak Isten tudhat.. Ilyenkor ez nem bűn? Önmagukat csapják be, de Istent nem lehet.. Hogy is van ez?
A lényeg az lenne akkor, hogy mit mutatunk kifele, mit vallunk be?
Mert minden normális ember tudja, mi erkölcsös, hogyan kéne az emberekhez viszonyulnunk, a nem vallásosak sem követnek el sokszor több bűnt.
66% Kérlek mond valamit,mi a baj velem?baj,hogy sokat filózgatok ilyeneken?Miért kellene szakemberhez mennem ezért?Mit látsz az írásképemben?Tökéletes életem van,vannak barátaim,vőlegényem,művészlélekként festeni is szoktam,járok szórakozni,tök jól érzem magam,szeretek beszélgetni,egészséges vagyok,úgy érzem lelkileg is,szeretem a harmóniát,segítek,akin tudok,mi lenne a probléma?Ha így elmennék egy pszichológushoz,hogy tulképp semmi bajom,rendben az életem,csak beszélgetni akarok,akkor mit mondana?Azt hogy hülye vagyok,hogy ilyenek miatt fordulok hozzá..neked amúgy ez a végzettséged,hogy így értessz hozzá?Nem sértésből kérdem,csak kiváncsiságból..azért csak nem fogok megbolondulni,vagy belehalni,nem? :D
az előzővel nagyon egyet értek..
Kösz, én is. :)
Aki meg bolondnak néz, az saját magát minősíti, többet nem is kell vele foglalkozni. :)
Szinte az összes vallás fanatizál! Ezért rühellek minden vallást, a budhizmust kivéve, és még néhányat.
Aki makacs hittel éli az életét, józan gondolkodás helyett az könnyen válik elvakulttá. A gondolkodás mellőzése, azt eredményezi,hogy máskor is mellőzik a gondolkodást és acsarkodva védenek valamit ami nekik szent.
Az ilyenekkel nem tudsz vitatkozni, mert nem érvekkel harcolnak, hanem agresszióval. Ugyanis érvek nincsenek, mert az érvek logikusak, a vallások pedig többnyire mellőzik a logikát és a realitást. Ott csak hit van.
Amit mondanak az úgy van, volt, lesz, ha a fene fenét eszik is.
Hát kábé ezért nem fogsz sosem tudni ilyen kérdésekre választ kapni, mert bár vannak mérsékelten vallásosak, de leginkább a mérsékelten értelmesek fognak azonnal neked ugrani.
Én magam is hasonlóan gondolkodom, mint te. Biztos én is pszichiátriai eset vagyok.
Már több kérdésre írtam válaszként, hogy a bibliának a szellemisége amit be kell tartanunk, és nem a mese a lényeg. A példázatokat nem szó szerint kell értelmeznünk, az egy évezredekkel korábbi kultúra nyelvén, viszonyai között keletkezett.
Minden vallás eltért bizonyos értelemben Isten tanításaitól, mert mindegyik máshogy értelmezi a tanait.
Szerintem isten tanai nem öncélúak. Azért hozta a tudomásunkra, hogy elviselhetőbb, szebb, boldogabb életet élhessünk. Tehát értünk emberekért, és nem saját magáért. Nekünk nem az a dolgunk, hogy őt imádjuk, dicsőítsük. Isten nem ezt várja tőlünk. Az ilyen magatartást, gondolkodást nárcisztikus önimádatnak hívják, ami tényleg pszichiátriai eset lenne. A legtöbb ateista és dogmatikus hívőben az a közös, hogy ilyen az istenképük. Ebből az irracionális képből vonnak le - más-más ellentétes perspektívából, más-más ellentétes következtetéseket. Mindkét táborra jellemző, az átgondolatlanság, felületesség, a lelki finomságok, és a racionalizmus hiánya. Ezért ez a fenemód nagy ellenségeskedés. Elefántok a porcelánboltban, törnek, zúznak.
A kereszténységen kívül ismerkedj meg keleti vallásokkal, bölcseletekkel is, és biztos vagyok benne, hogy idővel benned is letisztulnak a dolgok. Az meg, hogy ki mit mond? Kit érdekel. Magaddal kell elsősorban békében lenned, mert ez az alapja minden jónak amire törekszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!