Miért van az hogy csak a durva elutasitásbol értenek a Jehova tanui?
"én közöltem vele én elfogadom a vallási nézeteit ö is fogadja el hogy én másképpen látom."
Na ez az amit nem szabad nekik mondani,soha nem fogják elfogadni,hogy te nem Jehovában hiszel.Nem érdemes velük vitázni,agymosott elmebetegek,ezt nem tudom máshogy kifejezni sajnos.és persze,ha durván elutasítod,akkor igazolva érzik a saját elméletüket,hogy azért voltál vele durva,mert Jézust is üldözték,meg elutasították,ezért bánnak így Jehova tanúival is....
Tudnod kell, hogy az erősen vallásosak részéről ez egy küldetéstudat. A Biblia-magyarázatuk szerint prédikálniuk kell, és minden háztartást meglátogatni. A rendszer szerint mindegyik Tanú-párnak ki van jelölve melyik területet kell "bemunkálniuk", tehát ott mindenkit megkeresniük, és felajánlani nekik, hogy beszélgetnek a Bibliáról velük, ha van kérdésük, elmagyarázzák, stb. Ezt azért teszik, mivel minél több embert akarnak "megmenteni". Hitük szerint nincs Pokol, a halál pedig jelenleg egy alvó állapot. Armageddon után az arra ítéltetettek feltámadnak egy jobb világban, a többiek pedig tovább "alszanak" de ez az alvás már materiális halál lesz. Ettől akarják megóvni az embereket.
fél-1 évenként járnak vissza egy területre, hátha az ott lakók az utóbbi látogatásuk óta már máshogy gondolkodnak.
Lehet az üdvösségük is függ a prédikációjuktól - mintha így lenne. Szóval menniük kell, mivel ők szeretnének majd tovább élni Armageddon után, ezért mennek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!