Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az hogy csak a...

Miért van az hogy csak a durva elutasitásbol értenek a Jehova tanui?

Figyelt kérdés
Nem vagyok egy olyan ember aki szeret valakit megbántani.Ma volt itt amugy ismerös Jehova tanuja,én közöltem vele én elfogadom a vallási nézeteit ö is fogadja el hogy én másképpen látom.Nekem az egész családom anyukám, nagymama, nagynéni,Jehova tanuja ismerem a vallást de harminc év is kevés volt ahoz hogy meg változzon a véleményem.Ezt ez az ember is tudja még is fél óra után ugy ment el vissza jön mert nem hiszi el hogy én nem akarom az "örök életet".
2011. máj. 11. 16:46
1 2 3
 11/30 dudiska ***** válasza:
Írod,hogy az egész családod Tanú,helyes az amit teszel?
2011. máj. 12. 13:45
 12/30 A kérdező kommentje:
Nem értem az utolsó reagálást azért mert az egész család az igy nekem is közöttük a helyem?Ismerem a nézetüket de ez nem azt jelenti hogy én is igy gondolom.Ezt meg mondtam nekik is de ök csak az én nézeteim támadták.És én ezt nem tartom helyesnek!Ha el mondom hogy nem érdekel akkor nekik nem szabadna eröltetni!
2011. máj. 12. 17:56
 13/30 anonim ***** válasza:
6%
Szerencsétlen agymosott robotok ezek, nem több. Van, aki drogokba, van, aki szektákba menekül.
2011. máj. 12. 22:36
 14/30 anonim ***** válasza:
52%

Legjobb ellenszer velük szemben,ha megmutatod a bibliából,János Első Levele,3.rész,23.verset:Az ő parancsolata pedig az,hogy higgyünk az ő Fiának,a Jézus Krisztusnak nevében,..!

Felírták a házszámomat,és rendesen kikerülik,elkerülik,a házunkat.Ők a Jehova nevet hangoztatják,a biblia viszont,Jézus Krisztus nevét.Nálam bevált,legjobb védekezés a támadás elvét használva.

2011. máj. 13. 12:45
 15/30 anonim ***** válasza:
Utolsó ez tetszik hihi.
2011. máj. 16. 10:00
 16/30 anonim ***** válasza:

12:45-ös,

erre mit mondanak JT-i?

Érdekes, kíváncsi lennék, hogy ezt hogyan látják.

2011. máj. 16. 14:49
 17/30 anonim ***** válasza:

(János 6:29) Jézus ezt válaszolta nekik: „Az Isten cselekedete az, hogy hitet gyakoroljatok abban, akit Ő küldött el.”

(János 7:28-29) Jézus azért felkiáltott, amint a templomban tanított, és ezt mondta: „Ismertek is engem, és azt is tudjátok, honnan való vagyok. Továbbá, én nem a magam kezdeményezéséből jöttem, hanem valóságos az, aki küldött engem, és ti nem ismeritek őt. Én ismerem őt, mert képviselője vagyok, és Ő küldött el engem.”

(János 8:42) Jézus ezt mondta nekik: „Ha az Isten volna az Atyátok, szeretnétek engem, mert én az Istentől jöttem el, és úgy vagyok itt. Nem is a magam kezdeményezéséből jöttem, hanem Ő küldött el engem.

(Filippi 2:9–11) Az Isten éppen ezért magasabb állásba is emelte, és kedvesen megadta neki a nevet, amely minden más névnek felette áll, hogy a Jézus nevében minden térd meghajoljon: az égben levőké, a földön levőké és a föld alatt levőké, s minden nyelv nyíltan megvallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Istennek, az Atyának dicsőségére.

Jézus vajon kinek a dicsőségére cselekszik?! A sajátjára? Vagy annak a Mindenható Istennek a dicsőségére, akit Ő maga is imád, mint minekünk kellene és akinek a neve Jehova?

Jézus azt mondta, "megismertette az Atyja nevét a tanítványaival". Vajon Jézus van mindenek mögött, vagy még Ő is csak egy szolgája annak, akit imádott? Minden egyes alkalommal erre a személyre hívja fel a figyelmet, akire Ő is felnéz és imádkozik, valamint nem egyenrangúan kezeli Őt.

Tehát szó sincs arról, hogy a Keresztény Görög Iratokban Jézus lenne az imádat tárgya!!!

2011. máj. 16. 17:18
 18/30 dudiska ***** válasza:
Azért mondom,mert örülnöd kellene azért mert körül vesznek olyan emberek akik szeretnek és olyan nevelést kaptál,amit csak kaphat egy gyermek.Sokan olyan családban nőnek fel,ahol nagyon sok az erőszak,nélkülözés,képzeld csak el milyen felnőtt lennél,ha hasonló körülmények között nőttél volna fel?És nem erőltetik,csak mélységesen törődnek veled.
2011. máj. 16. 18:48
 19/30 anonim ***** válasza:

17,18 as,kedves tanú,ha összevetet a Új világ fordítást,más fordításokkal,teljesen más kép fog előtted megjelenni, mint azt az első halgatók értetek rajta. A bibliai szöveg lényege,hogy azt értsük meg amit üzen és nem azt amit én szeretnék ,hallani,vagy olvasni,vagy érteni alatta.

Tény és való ,a józan észnek ellent mond a biblia legfontosabb része :és ez a bűntól való megváltás Jézus Krisztus feltámadása által.Éppen ezért Isten pont a hitünkre koncentrál,elhisszüke amit ír a biblia ,vagy nem.

Sajnos a bibliát kétféleképen lehet értelmezni,:helyesen-és helytelenűl.Mindenki aki a bibliával foglalkozik megvan győződve ,hogy ő helyesen értelmezi.Mivel a biblia önmagát magyarázza,ezértha más magyarázatokat,tanításokat,vagy az eredeti szöveggel egyetnem értő fordításokat használuk,téves lessz a bibli magyarázatunk és téves a felfogásunk.

A tét óriási:ott leszek e a Királyságban vagy nem!

Ha maga Jehova (Isten )mondja ,hogy a Királyságba csak is egy út van :Jézus Kristusba vetett hit(halála,feltámadása,személye,ki ő valójában)akkor végzetes hiba ,ezt kikerűlni és cak a Jehova nevet hangoztatni,hírdetni,mivel ez pontosan ellentétes Jehova akaratával,mivel az örök életet Jézus Krisztusban határozta meg.

Nemtudom elég érthetőe, de mivel ti más fordítást használtok mint amit kellene, lehet hogy nem lessz célra vezető az írásom.

2011. máj. 16. 20:34
 20/30 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó: e témában semmi lényeges eltérés nincs az általam idézett Új Világ fordítás és más fordítások között! Ha figyelmes vagy, akkor nem csak ezt veszed észre, hanem azt is, hogy az idézett versek (és még a Görög Iratokban rengeteg vers) azt támasztják alá, hogy Jézus egy nálánál hatalmasabb uralkodótól kapta a kinevezést és a hatalmat. Ha valami, akkor ez bizonyossággal megállapítható a Szentírásból.

Ennek ellenére Jehova Tanúi is elismerik azt, amit a Biblia feltár Jézus Krisztusról. Tehát NEM CSAK Jehova nevét hangsúlyozzuk, de semmiképpen nem Jézus Istene, Jehova előtt, sőt Jehovát kihagyva és egy Írásellenes, misztikus háromságisten mögé bújtatva Őt! Ez a homályosítás, vagy ködösítés valójában Sátán módszere.

2011. máj. 17. 04:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!