Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az hogy csak a...

Miért van az hogy csak a durva elutasitásbol értenek a Jehova tanui?

Figyelt kérdés
Nem vagyok egy olyan ember aki szeret valakit megbántani.Ma volt itt amugy ismerös Jehova tanuja,én közöltem vele én elfogadom a vallási nézeteit ö is fogadja el hogy én másképpen látom.Nekem az egész családom anyukám, nagymama, nagynéni,Jehova tanuja ismerem a vallást de harminc év is kevés volt ahoz hogy meg változzon a véleményem.Ezt ez az ember is tudja még is fél óra után ugy ment el vissza jön mert nem hiszi el hogy én nem akarom az "örök életet".
2011. máj. 11. 16:46
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

A végén minden kiderül,kinek volt igaza,és kinek nem.

Minden térd meghajlik Jézus előtt.(Filippi,2,rész)

Majd Ő eldönti igazságosan ,hogy mehetsz e a Királyságba ,vagy nem,.ezen kár vitatkozni.

2011. máj. 17. 15:06
 22/30 anonim ***** válasza:

"Minden térd meghajlik Jézus előtt.(Filippi,2,rész)"

De ki adta Jézusnak ezt a hatalmat és kinek a dicsőségére?! A szövegösszefüggés...

2011. máj. 17. 15:25
 23/30 anonim ***** válasza:
1Móz.1:-Jelenések,22:21.ig ,olvasd végig és ,hátha rájössz valamire!
2011. máj. 19. 19:23
 24/30 anonim ***** válasza:
Add a kezébe az említett könyv tartalmát egy olyannak, aki sohasem hallott még a háromságotokról, garantálom, hogy az életben nem gondolja, hogy "háromszemélyű" az "EGY Isten", főleg nem azokkal a jellemzőkkel, melyeket a háromság dogma kimond Jézusról és a szent szellemről is!
2011. máj. 20. 18:52
 25/30 anonim ***** válasza:
Ők azt nem képesek megérteni, hogy Te pontosan ugyanazzal a meggyőződéssel hiszed a magad meggyőződésedet, mint amivel ők a magukét. Ők azt hiszik ( na meg a többi szektás szintúgy) hogy az ő(k) meggyőződése valamivel "különb" - minőségileg más mint a Tiéd. Ha elfogadnák azt, hogy a Tiéd is pont olyan mint az övék, akkor felmerülne náluk az a kérdés, hogy akkor mennyire megbízható az övék, ha mások pont olyan meggyőződéssel mást hisznek.
2011. máj. 20. 19:31
 26/30 anonim ***** válasza:

A lényeg ,hogy mit ír a Biblia:hogy Jézus a Kriszts!!

Namármost ,ha valaki ezt nem érti,az lehet akármilyen jó biblia ismerő,vagy térítő szónok,a lényeget ki hagyja az életéből,ha csak meg nem világosodik,mint Saulus,a Damaskuszi úton.Kellene egykis hit hogy elfogadjukamit Jehova közöl a Bibliában,de a tanúk,pont nek mondanak ellent a tudtuk nélkül.Azt hiszik ,hogy amit HÍRDETNEK az helyes,szerintük,bárcsak meglátnák a Jehova név mögött Jézus személyét,és ők is üdvözülnének,mer nincs üdvösség senki másban,csak Jézus Krisztusban!

2011. máj. 20. 21:18
 27/30 anonim ***** válasza:

"Jézus személyét,és ők is üdvözülnének,mer nincs üdvösség senki másban,csak Jézus Krisztusban!"

"Jézus által"! Nem mindegy.

Az előzőnek: a Tanúk nem "hiszik", hogy nekik van igazuk, hanem tudják. Bizonyítani tudják - méghozzá hitelesen a pontos Írásból - ellentétben másokkal.

2011. máj. 20. 23:49
 28/30 anonim ***** válasza:
Isten bizony, hogy ATEISTA vagyok!
2011. máj. 21. 11:18
 29/30 anonim ***** válasza:
Nagyon rossz az, ha valaki nem tudja, hogy hol a határ az között, amit csak valaminek az alapján valamilyen módon elhitt és az között, amit valójában tud is. Ez a nagy tragédia. Ezért vannak aztán a vallásháborúk, eretneküldözések, megbélyegzések. Egy krisnás ugyanúgy “tudja”, hogy az ő vallása az igazi és nem csak hiszi azt, hogy az az igazi, mint például egy muzulmán aki szintén “tudja”, vagy egy zsidó, vagy keresztény. Ők mind “tudják” és nem képesek belátni azt, hogy az a másik vallású is pontosan ugyanolyan módon “tudja”, mert mindegyiknek megvan a maga “bibliája” (Biblia, Tóra, Korán, Védák, …) és mindegyik meggyőzi arról, hogy ez az igazi szentírás, amit most a kezében tart.
2011. máj. 21. 15:34
 30/30 anonim ***** válasza:
54%
A Biblia önmagát magyarázza, ha hagyjuk, ha nem a saját elképzeléseinket kényszerítjük rá! Ez a nagy igazság. Ha ebben a szellemben érvelünk és bizonyítjuk az állításainkat, akkor ott sok vitának helye nincs. Persze ehhez őszinteség kell és nem szabad leragadni a hagyományainknál, amiket az elnyomó és demagóg egyházaink raktak ránk évszázadok alatt.
2011. máj. 22. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!