Jehova tanúi! Igaz, hogy ti a rock és a metál zenét az sátán művének tartjátok, és elítélitek?
Jaj, ez a "rock 'n roll a Sátán zenéje"-dumán mindig jókat derülök!:-D Ezen szerintem az Isten is csak nevet, szerintem.
Amúgy más felekezet annak tartja, nemcsak a jehovások.
Második: csak az olyan felekezetek, vagy egyes keresztények, akik nem kizárólagosan a Bibliára támaszkodnak, vagy pedig teológiájuk ellene mond a Bibliának, miközben azt mondják, hogy a Biblia igaz.
Az igazság az, hogy a felekezetek nagyobb része nem foglalkozik komolyabban a stílusokkal. Nekem 1600 keresztény metál albumom van. A pásztorom hardcore zenész.
Ennek a keresztény zenekarnak a basszusgitárosa szintén pásztor: http://www.youtube.com/watch?v=utJfLbErwC0
Atya, gatya, cicagatya... Bocsi, de a klipet látva önkéntelenül is Doug Funny szavai tolultak ajkamra... :)
@ A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:48
Szia!
Azt hiszem, mi még nem futottunk össze. Most pótolnám, jó?
Tényleg nem veszekedésből, de az állításoddal nem igazán értek egyet. Vagy inkább nem értem? Szóval:
"akik nem kizárólagosan a Bibliára támaszkodnak, vagy pedig teológiájuk ellene mond a Bibliának, miközben azt mondják, hogy a Biblia igaz." - Ezt hogy kell érteni? Én teljesen a Biblia igazsága mellett állónak tartom magam; akkor hogyan támaszkodnék másra a Biblián kívül? És hogyan mondana neki ellene a "teológiám"?
Azért is érdekelne a téma, mert
1., Tőlem mindenki azt művel (zenében) és hallgat, amit akar; de:
2., Olvastam néhány könyvet, amelyek részletesen kivesézték a témát, méghozzá eléggé meggyőzően;
és ezen felül:
3., Nem vagyok oda a stílusért, bár van, amit szeretek; én azt tartom, hogy nem árt az óvatosság.
Speciel a linkeddel nem nagyon tudok mit kezdeni: Most így hallgatva, amíg írok, nem rossz /a Scorpions jutott eszembe róla a távoli múltból... :) /; de amikor az előbb néztem, nekem a kinézetük inkább a Modern Talkingra vagy valamelyik másik diszkós együttesre hasonlított a frizurájukkal meg abban a csilivilis cicagatyában...
Elnézést, hogy ennyire belementem, nem akarlak bántani.
És előre is köszönöm a válaszod. :)
Ja, és a kérdezőtől elnézést kérek: JT sem vagyok, csak érdekel a téma.
Na végre...
Elolvastad az összes szöveget, hogy tudod, miről szólnak ?
Szia!
Jehova Tanúja vagyok, de én még ezt így összekötve nem láttam.
Nem a műfaj határozza meg a minőségét.
Ráadásul nem tudom elképzelni Sátánt amint zenél = nem tartom egyik zenét sem tőle származónak tekinteni.
Mi emberek tudunk nélküle is szörnyűségeket produkálni - nem csak a zenében.
Ezért, ha valaki ezt mondta neked, az félre akar vezetni.
Speciel a középsulimba jár egy tanú és az semmilyen
zenét nem halgat.
Hardrock Hallelujah!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!