Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi! Igaz, hogy ti a...

Jehova tanúi! Igaz, hogy ti a rock és a metál zenét az sátán művének tartjátok, és elítélitek?

Figyelt kérdés
Miért ?
2011. aug. 28. 12:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
70%

Nem, ez nem igaz. Aki ezt mondta neked az hazudott. Én is hallgatok ilyen zenéket. Ahogy az egyik válaszoló írta, nem a stílus a lényeg. Alapvetően azt mondhatjuk, hogy az a fontos amit egy zene közvetít, a mögötte levő szellemiség számít. És szerintem pedig elsősorban a dalszöveg az, ami közvetít valamit. Vannak olyan zenék, amiket egy keresztény nem engedhet meg magának, de ez nem azért van mert rock vagy metál vagy bármi más.

Nekem például ha tetszik valamilyen külföldi zene és gyanús, hogy például trágár szövege lehet vagy bármi, akkor rákeresek, próbálok tájékozódni az együttesről, a többi számuk szövegeiről stb...

Mellesleg azt találtam, hogy a rap szövegek között sokkal inkább vannak igazán ocsmányak. Persze, lehet egy heavy metál zene is túlzás, de a rap-re például (szerintem legalábbis) jobban ráillene hogy "Sátán műve" mint a metál zenékre.

2011. dec. 28. 21:11
 12/21 anonim ***** válasza:
66%

Ja igen:

Jehova tanúja,

21/L

(utolsó voltam)

2011. dec. 28. 21:12
 13/21 anonim ***** válasza:
26%

Nyilván van összefüggés a keményebb zenék és az erkölcstelen, vagy lázadó szellemiség és szövegek között. Ezt kár lenne tagadni.

Én pl. a Pink Floyd zenéjét nagyon szeretem, de pl. az Alphaville zenéin nőttem fel és a legnagyobb kedvencem máig (Forever Young :)). A Dire Straits a másik olyan, amit szívesen hallgatok.

Ellenben volt idő, mikor tudatosan gyűjtöttem olyan előadókat, akik a szintetizátor vagy a klasszikus műfaj virtuózai. Ilyen volt Vangelis, JMJ, Mike Oldfield, Vivaldi (főleg a Négy évszak), Georg Friedrich Händel, stb., stb.

Ezt főleg azért volt, mert a dalszövegek igen sokszor sugároznak a Bibliával ellentétes szellemet. Azért ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni.

2012. jan. 3. 01:35
 14/21 anonim ***** válasza:
0%

Hello!

A Jehova Tanúi vallásról van egy jó honlap, ahol kialakult egy jó közösség, olvasgassátok:

[link]

Üdv.

2012. máj. 1. 18:47
 15/21 anonim válasza:
9es válaszolónak,Jehova tanújának írnám: Sátán az mindenkiben ott van,mint a Carpe diem képviselője..Élj a mának,magadnak,de bizonyos mértékkel! Más dolog az ördögimádás,abba most nem is fognék bele,hogy elmagyarázzam. mivel az ember jó is rossz is. minden jóban van valami rossz és fordítva is. Szóval milyen ember, vagy Sátán által elkövetett szörnyűségről van szó? Ki akar bedőlni természetfeletti-alatti szellemeknek?? Témához visszatérve,vannak olyan zenék,amik egyes személyek ördögi énjét tartalmazzák,még ha nem is metál alapúak. Bár a legtöbb ilyenfajta metál már csak aláfestés,pénzhajhász esetleg divat jellegű. De az igazi gonosz,akkor is ott lakozik a szívünkben,ha már vívódásról meg Sátánról folyik a szó a világ kezdete óta..
2012. máj. 13. 23:28
 16/21 anonim ***** válasza:

Még mindig nem vagyok JT, de idő közben kicsit belemélyültem a zenei témába. Kutatásaim alapján az álláspontom az, hogy nem a stílus a döntő, hanem maga az előadó. És nem csak a szövegek, hanem maga a zene is sugározhat a Bibliával ellentétes szellemet, mivel az előadó a saját szellemiségét (vagy az őt befolyásoló szellemiséget) közvetíti a zenével. Erre voltak olyan durva példák, mint hogy néhány dal, aminek utánanéztem beismerten okkult módon született stb.

A rossz fa pedig nem terem jó gyümölcsöt...

A napokban is találtam néhány ideillő oldalt, amiket érdemes böngészni:

[link]

(A listán Az elsőn megtalálható többek között a Pink Floyd is...)

[link]

[link]

http://www.youtube.com/user/gyilkoszenekcom/videos

Hell's Bell's - The Dangers of Rock 'N' Roll - Part 1 of 18

http://www.youtube.com/watch?v=AKIQ7T-t_V4

A fentebb említett világi zenészek közül két példa: Elgondolkodtató, hogy Mike Oldfieldnek négy házassága volt; ebből három feleségétől összesen hét gyermeke született. A zenéjével kapcsolatban pedig bemásolok egy interjúrészletet:

< - The songs from your late-80s/early-90s period show a definite religious or spiritual influence. Did you begin to practise any religion around that time?

"No, I've never practised a specific religion, but I love going to churches and I love going to ancient monuments, and there is an awareness - some people call it New Age and all the streetwise kids go "Boring! Rubbish!" - but there is a spiritual awareness growing. I mean, anyone who thinks that all we see on this little tiny planet is the be-all and end-all of existence must be pretty stupid, I would say. All I am is open to every possibility, and there is nothing that I would say is impossible. Somehow, when you're in that frame of mind, you write much better music and things really work..."

(...)

- Is Moonlight Shadow really a reference to John Lennon's murder?

"Not really... well, perhaps, when I look back on it, maybe it was. I actually arrived in New York that awful evening when he was shot and I was staying at the Virgin Records house in Perry Street, which was just a few blocks down the road from the Dakota Building where it happened, so it probably sank into my subconscious. It was originally inspired by a film I loved - 'Houdini', starring Tony Curtis, which was about attempts to contact Houdini after he'd died, through spiritualism... it was originally a song influenced by that, but a lot of other things must have crept in there without me realising it." >

Gondolom, ez nem szorul bővebb magyarázatra. Talán annyit, hogy a második kérdés azért merült fel, mert sokan összefüggést láttak a dalszöveg és Lennon meggyilkolása között; csak hát nem stimmelt a pisztolylövések száma...

A "klasszikusok" közül pedig Vivaldi (gúnynevén: a vörös pap): nem tudom, mennyire befolyásolta a zenéit a katolicizmusa, de írt néhány kifejezetten vallásos művet is. (Nem mellesleg kirúgták egy lányiskolából, ahol tanított, mivel kikezdett a fiatal lánykákkal...)

Tehát ezek alapján nem mondható egy-egy műfaj önmagában jónak vagy rossznak, hanem mindig a mögötte levő szellemiség a meghatározó.

Ja, és még egy: tapasztaltam mostanában, hogy néhány JT előszeretettel (szinte a rajongás szintjén) hallgat relaxos zenéket, ill. szerelmes témájú musical- és világi dalokat. Hát, nekem ez is furcsa.

Üdv. :)

2012. máj. 20. 15:17
 17/21 anonim ***** válasza:

Ahogy mar nehanyan valaszoltak is, nem a stilussal van baj, hanem a zene tartalmaval. En Tanu vagyok es szinte csak rockot hallgatok, viszont megvalogatom oket, nem mindegyik szeretem. Hallgatok pl Nightwish-t, Metallica-t(toluk csak a nothing else matters, es a fade to black-et).

Aki neked azt mondta, hogy satan muvenek tartja a rockot, vagy a metalt az elfogult. Eppen nehany ilyen szemely miatt van az, hogy olyan szuklatokorueknek mondanak minket, pedig ez nem minden Tanura igaz!

Nem szabad altalanositani emberek!!!

2012. máj. 22. 14:22
 18/21 anonim ***** válasza:
36%
Es meg annyit, hogy azt a blogot, amit sokan eloszeretettel ajanlgatnak, azt teljesen felesleges olvasgatni, mert kiferditi az igazsagot!
2012. máj. 22. 14:24
 19/21 anonim ***** válasza:

^ Gondolom, a 18. válaszban linkelt blogra gondoltál.

Tudnál egy konkrét példát mondani, amiben szerinted kiferdíti az igazságot? Persze cáfolattal együtt gondoltam.

Csak azért érdekel, mert úgy tudom, hogy eddig még a blogon olvasható állítások közül egyetlen egyet sem tudtak megcáfolni a tanúk, pedig elég sokan olvassák és kommentelnek is. Akár ott is leírhatnád az észrevételeidet.

Üdv. :)

2012. máj. 26. 22:09
 20/21 anonim ***** válasza:
Bocsánat, elírtam: nem a 18. válaszban, hanem a 14.-ben van a link.
2012. máj. 26. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!