Szerintetek vallásosak vagy ateisták vannak többe itthon?
Biztos hogy ateisták vannak többen.
Volt egy 40 éves nincs isten időszak és az új, digitális generáció is csak a szemének hisz.
Én is ateista vagyok, emberi gyengeségként fogom fel ha valaki vallásos.
Hogy a kérdésedre válaszoljak szerintem Magyarország azok közé az országok közé esik, ahol több az ateista, mint akár a nálunk keletebbre lévő országokban,vagy akár az Észak, valamint Dél Amerikai szekcióban. Ha statisztikákra vagy kíváncsi, akkor tudod, hogy a google a barátod, de gondolom véleményekre voltál kíváncsi. Okai szerintem például a szocializmus, és annak utóhatása, ami jelentősen érintette a vallásos nevelés hiányát ebben az országban.
Magam részéről vallásos vagyok, abban a tekintetben, hogy hiszek egyfajta létezőben, úgymond Teremtőben, ami, vagy aki létrehozta magát az Univerzumot. De ez az "Istenség" nem vallási könyvekben található, vagy akár templomokban, teszem azt Mennyben, hanem áthatja a világmindenséget.
A földi vallások mindegyike a maga nemében hordoz értékeket, de olyat hogy igaz vallás az én szememben nincs, mivel a földi vallások tökéletlenek, akárcsak az emberek, akik kreálták őket.
Én nem vagyok ateista, katolikus vagyok, megkeresztelt, templomba járó hívő. Az én véleményem szerint nincs olyan ember, aki ne hinne valamiben, nem feltétlenül szükséges, hogy az Isten legyen. Isten szabad akaratot adott nekünk, mi magunk eldönthetjük, hogy miben hiszünk, függetlenül attól, hogy az vallási vagy sem. Azt pedig, hogy mi lesz halálunk után, csak találgatni tudjuk, hiába írja le a Biblia, nem biztos, hogy az úgy is van. Én hiszek Istenben, de azt nem tudom, hogy tényleg van Mennyország, ezt mindenki egyedül fogja megtapasztalni, miután elment. Ez egy olyan dolog, amiről még nem sokan számoltak be haláluk után. Még egyszer mondom, hogy hiszek Istenben és gyakorlom a vallásom, de nem vagyok fanatikusan vallásos.
16/F
többen vannak a magukat vallásosnak mondók, bár nem gyakorolják és semmiben nem hisznek-- így viszont igazából ateistának számítanának
Aki vallásosnak mondja magát, az biztosan hisz valamiben, akár gyakorolja a vallását, akár nem. Tehát nem ateista.
Szia!
40 éves vagyok. Érdekes a kérdésed, és további kérdéseket vet fel, ahogyan ezt tapasztalod is. Ha kevesebben vannak a vallásosok, akkor miért kerülhet be az alkotmányba, hogy Magyaroszág keresztény ország?
Úgy gondolom a vallásosság még nem jelent Istenbe vetett hitet. Vagyis sok vallásos ilyen értelemben ateista.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!