Szerintetek vallásosak vagy ateisták vannak többe itthon?
Ha szétnézel magad körül, szerintem már meg is kapod a választ a kérdésedre. Az emberi, erkölcsi, jogi stb. értelemben vett értékek teljes mértékű földbe tiprása egy teljesen értékvesztett társadalom képét vetíti elénk. Nem akarok pesszimistáskodni hiszen nem vagyok pesszimista, de nézz szét, nézd meg mit látsz! Elégedett vagy? Én nem...
Nem azt mondom persze, hogy ez azért van, mert az emberek túlnyomó része nem vallásos (és persze mindenkinek szíve joga, hogy az legyen, vagy ne), de azt gondolom, hogy ha forított lenne az arány, más lenne a helyzet.
Én pl. nemrégiben egy nagyon nehéz élethelyzetbe kerültem. Ha nem hinnék abban (hangsúlyozom, hogy nem bigott módon teszem ezt!), hogy egy rólam gondoskodó, engem szerető, nálam bölcsebb akarat vezetett ehhez a helyzethez, szerintem már meghülyültem volna, de minimum alkoholista lennék. Úgy, ahogyan ezt sokan mások teszik körülöttem...
Talán azért kell az alkotmányban is benne lennie ennek a tételnek, mert hangsúlyozni kívánja a vallás megtartó erejét, ami tetszik, nem tetszik, de VAN. Persze sok a képmutató ember (köztük papok is), de mégis jobban megtart téged/engem, mint embert egy vallásos közössg, mint egy világi )munkahelyi, iskolai stb.) - hatványozottan igaz ez, h bajban vagyok..
Az meg, hogy miért keresztény? Hát, furcsa lenne, ha azt tennék bele, hogy Mo egy hindi ország :)
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:50
Miből gondolod,hogy ha vallásosak lennénk akkor minden szebb lenne,jobb lenne.Nézd meg az ázsiai országokat.Nem keresztény vallásúak ,de hívők és még is terrorban tarthatják a világot(lsd.iszlám országok).Miből gondolhatja akárki,hogy ha hiszünk valamiben akkor mondjuk nem halunk éhen.Szerintem azért meg kell dolgozni.40 évig nem volt nagy vallásosság.Akkor is boldogan éltek egymással az emberek,mert adottak voltak a jó életkörülmények és nem azért voltak jók a körülmények mert hittek istenben.
Remélem nem bántottam meg senkinek se a nézeteit.
Kedves Kérdező! Nem arra gondolok, hogy ha hiszünk Istenben, akkor nem halunk éhen! A vallás értékformáló minőségére gondolok. Ha valaki hívő kereszény, akkor nem fog lopni,adót csalni, bliccelni a vilamoson, megkéselni,amikor este hazafelé tartasz a színházból. Persze, ahogy azt írtam is, tudom, hogy vannak képmutató emberek a "vallásosak" táborában is, akik csak a szájukkal vallásosak. De ez nem a többség! De ha megnézed, hogy milyen gyakran történnek "hétköznapi" bűntények, akkor biztos te is elszörnyedsz. Az elkövetőikkel mindannyian találkozhatunk az iskolában, a munkahelyünkön stb. Azt hisze, nem tévedek, hogy általában nem templomból ismerjük ezeket az embereket.
Azért is hangsúlyoztam az előbbiekben azt, hogy hívő KERESZTÉNY, mert ebben vallásban mások az értékrendek, mint mondjuk a hindi, vagy a mohamedán vallás esetében, amit te is említesz.
Attol fugg,kit nevezunk "vallasosnak" es kit "ateistanak".
Ha az a vallasos,aki rendes tagja valamelyik egyhazkozossegnek,es rendszeresen templomba jar,ateista pedig minden mas,akkor a vallasosak elenyeszo kisebbsegben vannak.
Ha viszont csak az az ateista,aki "hivatalosan" nem hisz semmilyen transzcendens hatalomban,es mindenki mas,aki hisz valamilyen szinten,vallasos,akkor szerintem alig par szazalek ateista lehet.
Az en kornyezetemben pl. sok olyan ember van,aki megveti az egyhazat,de ha picit megkapirgaljuk a felszint,elotunik,hogy a legtobbszor ok is hisznek valamiben,akar Teremtoben,akar angyalokban,szellemekben,stb.Csak legfeljebb nem beszelnek rola,illetve a hetkoznapi eletukben kerulik a temat.
A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 18:32
Szerintem teljesen fölösleges hinni bármibe is. Én tökéletesen meg vagyok isten nélkül.
00:35-nek
Igen,lehet.Most még...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!