Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért tesznek fel annyi...

Miért tesznek fel annyi kérdést Istenről az ateisták?

Figyelt kérdés

Mit szeretnétek: megérteni a hívőket, idegesíteni, elgondolkodtatni, "ráébreszteni az igazságra", megingatni... netán hitre jutni... ;), vagy mást?

Ha mondjuk megérteni: miért akarjátok a hívőket annyira megérteni?

Ha mondjuk megingatni: ezt milyen céllal?

Ha "ráébreszteni az igazságra": miért olyan fontos nektek, hogy ők is úgy gondolkodjanak, mint ti?

Ha mondjuk hitre jutni: miért nem valljátok be? :D

Ez nem egy provokatív kérdés, az érdeklődésem őszinte. Úgyhogy minél őszintébbek a válaszok, annál jobb! :)

2011. aug. 29. 23:57
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
48%

Én azt látom, sokan csak provokálni akarják a hívőket, illetve azt, aki hisz Istenben, azonnal elkönyvelik vallási fanatikusnak. Számukra elképzelhetetlen, hogy egy mérnök, informatikus vagy biológus gyakorló vallásos legyen. Hívőként én is szeretném őket megérteni, és azt, számukra miért olyan elképzelhetetlen egy teremtő erő - nem feltétlenül a vallások által belénk sulykolt személyes istenkép - létezése, amire egyre több tudományos elmélet lyukad ki.

Félreértés ne essék, nagyon is tisztelem azokat az ateistákat, akik tájékozottak, nem csőlátásúak, és lehet velük értelmesen beszélni, érvekkel vitázni akár vallási kérdésekben is, de belőlük sajnos egyre kevesebb van.

2011. aug. 30. 00:21
 2/24 Sághegyi Csaba ***** válasza:
39%

Ez nagyon érdekes kérdés, de kifejezetten nem hiszek benne, hogy olyan választ kapnál, ami azt mutatná, hogy nyomós okuk van rá. És mivel nincs, így pszichológiailag lehet következtetni a tetteikből. Azok pedig azt mutatják, hogy szívükben nem istenhit hiánya, hanem a Biblia Istenének a gyűlölete van. Ezt persze soha nem vallják be, makacsul nem hívőknek nevezik magukat.

Én tudom, milyen az, amikor az ember VALÓBAN nem hisz. Az ilyen ember mit csinál? Azzal foglalkozik, ami érdekli. Voltam ateista, azaz hit nélküli. Nekem ne mondja egyetlen ostorozó ateista (legalábbis aki nem valami vallásból került ki), hogy nem hisz, mert tudom, hogy hazudik, ebben a témában otthon vagyok.

2011. aug. 30. 00:23
 3/24 anonim ***** válasza:
88%
Nagy részben provokálásból, mert ugye a keresztények meg folyton tériteni akarnak.
2011. aug. 30. 00:53
 4/24 anonim ***** válasza:
72%
Miért tesznek fel az ateistákról annyi kérdést a hívők?
2011. aug. 30. 01:05
 5/24 Sághegyi Csaba ***** válasza:
41%
Előző: azért, mert az "ateisták" inzultálják a hívőket.
2011. aug. 30. 01:08
 6/24 anonim ***** válasza:
73%
Tehát úgy kezdődött, hogy a szomszéd visszaütött? :)
2011. aug. 30. 01:10
 7/24 anonim ***** válasza:
71%
Én csak azt nem értem, hogy miért állnak hadilábon a logikával az istenhívők.
2011. aug. 30. 04:05
 8/24 anonim ***** válasza:
59%
Az miért logikátlan ,ha a teremtett világot szemlélve egy Teremtőre gondolok.Mint ahogy egy házat nézel ,logikus ,hogy leni kellett egy házépítőnek is .
2011. aug. 30. 07:22
 9/24 anonim ***** válasza:
70%

Én ugyan nem vagyok ateista, de azért teszek fel ilyen kérdéseket, mert egyszerűen nem értem, hogy lehet valaki vallásos. Én olvastam a Bibliát, katolikus voltam, de nem értem hogy lehet elhinni ilyen baromságot. Ha rámutatok egy ellentmondásra a Bibliában, akkor a tisztelt hívők azzal jönnek, hogy nem kell szó szerint értelmezni. De kérdem én, akkor milyen jogosultsága van a keresztény vallásnak, ha a szent könyve semmit nem ér, mert a metafórák és mesék gyűjteménye? Ugye érthető mit értek ezen? A tanítások és alapelvek zöme a Bibliában található, ha azt csak jelképesen kell érteni, akkor a kereszténység összes tanítását jelképesen kell érteni és akkor nincs létjogosultsága, hiszen bármit bele lehet magyarázni.

Továbbá én nem szoktak provokálni a HÍVŐ embereket, akik hisznek ISTENBEN, de az nem VALLÁS, intézményekkel, papokkal, stb. Az hit, amivel semmi baj nincs.

Azért is szoktam felkelni a vallás ellen, mert ez okozta a legnagyobb szörnyűségeket a világon. Keresztes háborúk, inkvizíció, pedofíl papok, homoszexuális papok(állítólag a Vatikán 3/4-e homokos), politizálásaik, AIDS, stb... És nem csak a kereszténység ellen vagyok kikelve: az iszlámnak köszönhetjük a terrorizmust, a nők elnyomását, az istenkáromlók könyörtelen kivégzését, a gyerekek kivégzését amennyiben homoszexuálisok, a fiatalok kivégzését amennyiben más vallásút választ párnak, csonkítások, gyűlöletkeltés, stb...

Láttam már riportot buddhista gyerekekről, akik autómata fegyverrel védtek kolostorokat és használták is szükség esetén, hallottam már a hinduk alacsonyabb kasztok elnyomásáról, szcientológia, stb... Még felsorolni is nehéz a mocsokságokat.

Egy agnosztikus

2011. aug. 30. 07:23
 10/24 anonim ***** válasza:
63%
Az az igazság, hogy a vallás, a hit minden ember alapvető szükséglete. Ez a történelem folyamán mindig is így volt az ősemberektől kezdve, hogy minden népnek volt vallása. Ma is a sok "ateista" ember valami módon keresi Istent, persze ezt maguknak se vallják be, csak Isten helyett horoszkópokat olvasnak, meg jósoltatnak meg ilyenek.
2011. aug. 30. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!