Az ateisták mit gondolnak Istenről és Jézusról?
"Az ateizmus vallási, filozófiai és egyéb csoportokat tömörítő gyűjtőfogalom, mely csoportok közös jellemzője az istenben vagy istenekben való hit hiánya."
Nem hisznek, esetleg tagadják, tehát nem is gondolnak róla semmit, azon kívül, hogy nincs, minek következményeképp Jézust sem fogadják el a fiaként.
Én speciel nem hiszem hogy létező ember volt.
Mindenesetre abban a korban kimagaslottak a(z író) morális tanításai, ez tagadhatatlan.
Jézus szinte biztos hogy létezett, nem valószínű hogy a sztoriját az ujjukból szopták az evangelisták. Egyike lehetett a sok zsidó prófétajelöltnek, és Pál a logisztikus zseni nemzetközi vallást csinált a kultuszából. Meglepően könnyű egyébként kultuszt csinálni, itt van egy modern Jézus:
- Jézussal nem foglalkozom, mivel nem hiszek a Mennyei Atyában, ahogyan a vallások állítják.
- Istent káromlom, megszólítom, mint mások a halandó embert, és nagyon sok engem ért támadásért Őt vonom felelősségre. (pl. kézügyesség vagy zenei tehetség hiánya, a vételen emberek halála, pl. balesetekben, a fogyatékosan született gyermekek) Lehet, hogy a tudatalattimban Istenben hívő lennék?
Az imádatot - a fetist -, a könyörgést akkor sem tudom elfogadni!
09:28
Tudod, hogy mekkora ennek a valóságalapja? 0.
Írd be a gugliba: Zeitgeist kritikája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!