A vallásosak miért nem képesek elfogadni más elméleteket?
Én bármit kész vagyok elfogadni, ha azt kétséget nem tűrő módon bizonyítani lehet.
Nem, a szent szövegek nem bizonyítékok. Ilyen alapon a sci-fi regények is bizonyítanának sok mindent.
Az sem a teremtés bizonyítéka, hogy itt vagyunk.
A hócipőm tele van már azzal, hogy ha normálisan érvelve levezetek valamit, maximum bemásolnak 30 oldal szöveget és érvek híján lepontoznak.
Mert meg van győződve a sajátja igazáról. És ha én hiszek az igazságban, akkor te csak tévedhetsz! Téged elfogadlak, de a tant, amit hirdetsz nem. Nyilván fordítva is igaz. Engem csak azért pontoznak le, mert a hitvallásom oda merem írni a hozzászólásom végére. De kit érdekel a pontszám. Egy dolog nem attól lesz igaz, hogy hányan értenek vele egyet. Engem az zavar, hogy én csak úgy lehetek teremtést hívő, ha elfogadom, hogy egy hülye elmebeteg, szemellenzős, semmire való ember vagyok, egy púp az emberiség hátán. Akik viszont azt állítják, az ember az evolúció végterméke, ők természetesen nem hiszik ezt, hiszen ez tudományosan bizonyított, ami persze nem igaz, de ez nem zavarja őket, ők ugyan is műveltek, okosak, széles látókörűek, toleránsak, csak tényleg az olyan fanatista hülyék mint én hozom ki őket a béketűrésükből. A tudománnyal semmi baj nincs, az ugyan is objektív kell, hogy legyen. A baj a tudományok művelőivel van, akikről mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy objektívek. Kevés olyan evolúciót kutató tudós van, aki nincs meggyőződve, a világ így, és csak is így keletkezett. Ettől kezdve viszont már nem objektíven kutat, hanem minden eredményt és leletet, ami ellent mond az elméletnek félre söpör, és minden eredményt és leletet ami erősíti az elméletét, azonnal nagy sajtóvisszhanggal publikál.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
A vallásra a legtöbb embernek kimondva-kimondatlanul a halálfélelem miatt van szüksége.
Gondolj bele, mennyivel könnyebb azt hinni, hogy azért amit cselekszel,a halál után pontoznak, és ha jó voltál,örök időkig minden szép és jó lesz neked. Ehhez képest a puszta tények eléggé sivárak(Szerintük. Én teljesen ki vagyok békülve az ingyenjeggyel a "Nirvana"-ba. Ez elég pontos leírása a semminek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!