Az evolúció és a vallás hogyan egyeztethető össze?
Figyelt kérdés
Sokan mondják, hogy egyáltalán nem mondanak ellent egymásnak.
Az evolúciót vissza lehet vezetni az egysejtűekig, a teremtés szerint viszont Isten porból teremtette meg Ádámot. Szerintem a kettő között van némi ellentmondás. A hívők szerint akkor hogyan egyeztethető össze ez a két dolog?
ha a teremtért szószerint vennénk,akkor mind beltenyészetből születtünk volna,ami mondjuk nem is olyan elképzelhetetlen,látván a mai fejetleséget..:D
nekem amúgy az Isten az élet energiája,ami lehet hogy intelligenciával rendelkezik,ami az embernek felfoghatatlan nagyságú..Tehát isten megteremtette az életet a bolygókon,aztán alakul,ahogy alakul..olyanná,amilyenné kell neki..
2010. febr. 7. 16:03
2/41 anonim válasza:
az evolúció egy a szemünk előtt ma is zajló folyamat (csak nézd meg pl az ősember vagy az őslovat vagy akármit és hasonlítsd össze)...de honnan tudjuk, h a mai lények őseit nem teremtette valami? én nem vagyok vallásos se hívő, de simán bele lehet gondolni egy ilyen elméletbe is... Isten megteremti a földet, rajta a kezdetleges élőlényeket, majd adja nekik az evolúciót, mellyel képesek önállóan, segítség nélkül fejlődni
2010. febr. 7. 16:22
3/41 anonim válasza:
hmm
érdekes, most beleolvastam a teremtéstörténetbe, és még ott is úgy van, hogy egyik nap megteremtette a vízi és repülő állatokat, és csak másnap a szárazföldieket
ha jól tudom, az evolúció szerint is a vízből indult ki az élet
érdekes
2010. febr. 7. 16:27
4/41 anonim válasza:
sehogy!Az evolúció szerint több millió éve van élet a földön míg a Biblia szerint kb 6000 éve!
2010. febr. 7. 16:32
5/41 anonim válasza:
megteremtette a vízi és repülő állatokat, és csak másnap a szárazföldieket
ha jól tudom, az evolúció szerint is a vízből indult ki az élet"
A repülő állatok szárazföldiek, csak egy részük még kötődik a vízhez. De csak táplálkozás szempontjából.
2010. febr. 7. 16:35
6/41 anonim válasza:
szerintem mind a kettő tévedhet..hiába tudják bizonyítani az evolúciót is..a biblia meg mégis csak egy ember írta dolog..abból legfeljebb csak bizonyos százaléka származhat istentől,ha igaz..
2010. febr. 7. 16:36
7/41 anonim válasza:
"sehogy!Az evolúció szerint több millió éve van élet a földön míg a Biblia szerint kb 6000 éve"
És 6000 éves kőszenet még senki se látott! A kettő teljesen összeegyezhetetlen!
2010. febr. 7. 16:38
8/41 anonim válasza:
csak érteni kell a Bibliát, ennyi a titka
2010. febr. 7. 16:43
9/41 anonim válasza:
honnan vesztek ilyen butaságot, hogy a Biblia szerint 6000 éve van élet a Földön??
2010. febr. 7. 16:44
10/41 anonim válasza:
sajnos,és ezzel nem akarok megbántani senkit,de a biblia pont az "ahogyakaromúgymagyarázom" könyvek legrégebbi példánya..:( a tudomány pedig szintúgy változik,ahogy az emberek egyre okosabbak lesznek..ezért az egyiket sem tudom a saját magam által kialakult igazság kategóriájába sorolni..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!