Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az evolúció és a vallás...

Az evolúció és a vallás hogyan egyeztethető össze?

Figyelt kérdés

Sokan mondják, hogy egyáltalán nem mondanak ellent egymásnak.

Az evolúciót vissza lehet vezetni az egysejtűekig, a teremtés szerint viszont Isten porból teremtette meg Ádámot. Szerintem a kettő között van némi ellentmondás. A hívők szerint akkor hogyan egyeztethető össze ez a két dolog?

2010. febr. 7. 15:58
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:

39

Ezt csak Te gondolod, és azok akik a teremtésben hisznek, hogy a semmiből lesz valami. Ez egy nagyon nagy tévedés, de csak így lehet megmagyarázni, ezzel az elmélettel, hogy van isten. Abban a pillanatban, ha az az állítás hogy a semmiből semmi nem lesz, már meg is van cáfolva ez a kedvesnek hitt öregúr! Akkor az az elmélet, hogy őt is valakinek megkellett teremteni, mert a semmiből nem lesz valami! Másképp is tudnék fogalmazni: istent ki teremtette és az összes univerzumot, ami létezik?(mert ő az univerzumban van állítólag!) Sajnos muszáj visszamenni a kezdet kezdetéig, mert másképp nem nagyon lehet eldönteni ezt a nagy vitát. A föld anyagai és az összes bólygó (a mi naprendszerünkben) anyagai is megvoltak, csak más formában! A fizikai és kémiai törvények sokasága hozta létre a földet, persze biztos, hogy van olyan törvény is köztük, amit nem ismer az emberiség! Ha más naprendszerbe szeretnél átmenni, akkor azt ki teremtette, stb.? Tehát nem a semmiből lett a föld sem! Ha ennyire hiszel istenben, akkor mond meg ő honnan lett, mert különben évekig vitatkozhatunk! Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az tutti, hogy egy nagy hazugság!! Maximális megmagyarázás esetében, igérem én is megtérek!!! GONDOLD VÉGIG! NEM IS OLYAN EGYSZERŰ MINT GONDOLOD!!! Különben én nem haragszom, sőt aranyosnak is tartalak, hogy nagyon harcolsz azért, ami beléd van programozva, de szerintem ráférne egy programfrissítés!!!

2012. febr. 2. 12:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!