Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az evolúció és a vallás...

Az evolúció és a vallás hogyan egyeztethető össze?

Figyelt kérdés

Sokan mondják, hogy egyáltalán nem mondanak ellent egymásnak.

Az evolúciót vissza lehet vezetni az egysejtűekig, a teremtés szerint viszont Isten porból teremtette meg Ádámot. Szerintem a kettő között van némi ellentmondás. A hívők szerint akkor hogyan egyeztethető össze ez a két dolog?

2010. febr. 7. 15:58
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
Itt nem is az most a kérdés, hogy melyik mond igazat. Csak az, hogy a hívők hogy tudják ezt összeegyeztetni?
2010. febr. 7. 16:51
 12/41 anonim ***** válasza:
62%

"sehogy!Az evolúció szerint több millió éve van élet a földön míg a Biblia szerint kb 6000 éve!"

A kérdés a vallásról szólt. Nem a Bibliáról.

Mellesleg a Bibliát is emberek írták, akik szintén tévedhetnek.

És most ne gyertek azzal, hogy Isten sutyorgott az evangélisták fülébe, mert ettől már a hülyét kapom!

Azt nem mondom, hogy Isten nem működött közre az eseményekben, de a Bibliát emberek írták le.

Amúgy pedig teljes mértékben összeegyeztethető.

Az evolúció csak a hogyanra ad választ. A miértre nem.

Ahogy Einstein is mondta: "A tudomány hit nélkül sánta, a hit pedig tudomány nélkül vak."

Mindkettőnek szüksége van a másikra.

L

2010. febr. 7. 16:57
 13/41 anonim ***** válasza:
36%
A Bibliát úgy kell venni, mint alapot az igazsághoz. Tele van egyszerű történetekkel , jó értelemben vett mesékkel. Miért? Mert amikor megíródott, az egyszerű nép számára íródott, akik csak különféle hasonlatokon keresztül tudtak Istenhez közelkerülni. Mit értettek volna abból hogy "és Az Isten pedig megteremté az egysejtűeket, majd a többsejtűeket ezekből pedig levék az amőba, ..." ez így sokkal egyszerűbb, hogy "1 nap, 2 nap...) stb és végül az ember. Ha tényleg 1 db emberpárból lett volna az egész emberiség, akkor kérdem én a fekete, sárga , fehér rasszok miből alakultak ki? Egyszercsak, hogyhogynem egy mandulavágású baba született ?? (mondjuk az is evolúció akárhogy is nézzük...)
2010. febr. 7. 17:07
 14/41 anonim ***** válasza:
35%

"Ha tényleg 1 db emberpárból lett volna az egész emberiség, akkor kérdem én a fekete, sárga , fehér rasszok miből alakultak ki?"

A bibliai hagyomány szerint Noénak három fia volt. Sém, Kám és Jáfet. Sém volt az ázsiaiak ősatyja, Kám az afrikaiaké, Jáfet pedig az európaiaké. Ennek megfelelően Sém mongolid volt, Kám negrid, Jáfet pedig europid.

Hogy Noé mi volt, azt ne kérdezd! :)

A bibliai hagyomány ezzel magyarázza.

De hogy miért lett Noé egyik fia néger, a másik sárga, a harmadik meg fehér, arra szerintem nekik sincs magyarázatuk.

L

2010. febr. 7. 17:14
 15/41 A kérdező kommentje:

"és Az Isten pedig megteremté az egysejtűeket, majd a többsejtűeket ezekből pedig levék az amőba"

Az amőba egysejtű, nempedig többsejtű.

Egyébként értem, hogy miért nem lehetett tudományosan levezetett fejlődéstörténetet leírni a Bibliába. Viszont ha utaltak volna a fejlődésre, valószínűleg fel tudták volna fogni. (Isten elvetette az élet kezdeti csíráját, melyből hosszas fejlődés után...)

2010. febr. 7. 17:19
 16/41 anonim ***** válasza:

"A bibliai hagyomány szerint Noénak három fia volt. Sém, Kám és Jáfet. Sém volt az ázsiaiak ősatyja, Kám az afrikaiaké, Jáfet pedig az európaiaké. Ennek megfelelően Sém mongolid volt, Kám negrid, Jáfet pedig europid."

Ezt bibliai idézetekkel valaki alá tudná támasztani?

A tudomány szerint négy nagy rassz van:

Europid

Negrid

Mongolid

Ausztralid

Ausztralidok kitől származnak?

2010. febr. 7. 17:28
 17/41 anonim ***** válasza:

"Ezt bibliai idézetekkel valaki alá tudná támasztani? "

Nehezen, ugyanis nincs benne a Bibliában.

BIBLIAI HAGYOMÁNY. Mint mondtam.

Amikor ezt "kitalálták", még nem tudtak a veddo-ausztralidokról, ezért őket nem sorolták be sehova. :D

L

2010. febr. 7. 17:39
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

A Biblia azt mondja, hogy a világot Isten teremtette.

Azt nem mondja hogyan.

Nem foglalkozik geológiával.Csak teológiával.

Ég és föld a különbség.

2010. febr. 7. 17:40
 19/41 anonim ***** válasza:
75%

Isten porból teremtette meg Ádámot.

Ez neked nem hasonlít arra, hogy az evolúcióban az egysejtűeket is porszemhez hasonlíthatjuk?

A Bibliát köznyelven írták, hogy az egyszerű emberek is fel tudják fogni, azaz le van egyszerűsítve.

Az evolúcióban van a kezdeti, a hiányzó láncszem. Ez Isten.

Hiszen semmiből nem lesz valami! Csak valamiből lehet valami és ez a valami Isten!

Gondolj csak bele, ha a Föld a jelenlegi pályájától csak egy kicsit is eltérne vagy megfagynánk, vagy megsülnénk. Szerinted ez véletlen, vagy valaki így akarta?

A természet is elég jól össze van hangolva...Egyik dologból következik a másik...Szerintem ez sem véletlen...

De ez is hit kérdése, vagy elhiszed és befogadod Istent, vagy nem...

"Bölcs terveit meg érleli, Rügyet fakaszt az ág, S bár mit sem ígér bimbója, Pompás lesz a virág.

Ki kétkedően boncolja őt, Annak választ nem ád, De a hívő előtt az Úr Megfejti önmagát."

2010. febr. 7. 17:40
 20/41 anonim ***** válasza:
100%

"Gondolj csak bele, ha a Föld a jelenlegi pályájától csak egy kicsit is eltérne vagy megfagynánk, vagy megsülnénk. Szerinted ez véletlen, vagy valaki így akarta?

A természet is elég jól össze van hangolva...Egyik dologból következik a másik...Szerintem ez sem véletlen... "

Én egyetértek veled, de ez azért nem ilyen egyszerű.

Rengeteg bolygó van a világegyetemben, amin nincs élet. Pontosabban olyan, amin nincsenek meg a feltételek az élethez.

A nagy számok törvénye szerint elég nagy az esélye, hogy legalább egy legyen a kismillióból, ami pont megfelelő pályán kering és pont megfelelők rajta a viszonyok. És ez a Föld.

Én hiszek Istenben és hiszem, hogy ő akarta így, de a te magyarázatod egy ateistát nem fog meggyőzni, pont a fent említett dolgok miatt.

L

2010. febr. 7. 17:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!