Miképpen fér össze a szabad akarat a próféciákkal?
A próféciák csak úgy lehetségesek, ha Isten a jövőbe lát.
Ha tudja, hogy a jövőben mi fog bekövetkezni.
Vajon honnan tudja, hogy a szabad akaratú ember igent, vagy nemet mond?
Megteszi, vagy nem azt a tettet, amit megjósolnak?
Ha annak a próféciának valóban be kell következnie, akkor a szabad akaratom nem értelmezhető!
Asimov könvye csak egy könyv, amit ír, fikció. A kvantumfizika viszont nem fikció, és nem modellezhető a korábbi tudományos hozzáállással.
Mit kérdez Isten?
Kedves töftöftöf!
Kösz az elismerést, de nem szolgáltam rá.
Sajnos ezeknek a dolgoknak a kiderítése mem túlságosan nagy igénybevétel annak aki gondolkodik.
Azt megértem és elfogadom, hogy az általam jelzett próbatétel (dereng a neve, de nem merem leírni, hátha eltévesztem) valójában egy példabeszéd, tulajdonképpen kitaláció és arra szolgál, hogy a nehéz helyzetben levőknek is erősítse a lelkét.
A lényege ugyanis az, ha az ember hisz, bízik az Istenben, nem hagyja el az Urat, akkor Ő sem hagyja el a szenvedőt és jobbra fordítja a sorsát.
Alapvetőleg csak üdvözölni tudom én is, mert az embereknek reményt adott, néha elő is fordulhatott, hogy megoldódtak a problémák, de ha mégsem, akkor sem lett úrrá azon az emberen a kétségbeesés, akinek felolvasták.
Különben ez is egy mestervágás, mert a rossz dolgokat eltéríti az Úrról, ne kérje rajta senki számon, ha rossz a sorsa, elmélyíti a hitet, ráadásul tartást ad az embernek, akkor is, ha minden oka megvan a kétségbeesésre.
Nem vonom kétségbe, hogy sok haszna volt az elmúlt idők folyamán, bár vak aligha lett látóvá tőle...
Isten mit kérdez?
Hát nem is tudom, miért, soha nem kérdez?
Esetleg Jézus, aki szintén azonos Istennel, bár ezt nem mindenki véli így, nem minden felekezet.
Lehet, hogy butaságot írtam, légy szives nézz utána, kérdez e Isten egyáltalán. Szerintem igen, de ezt Te jobban tudod nálam.
A kvantumfizika nem tudom miképpen jön ide.
Max Planckkal kezdődött, de Lánzos Kornél és Neumann János is részt vett a fejlesztésében, másokkal egyetemben.
Részben jól kapcsolódik a klasszikus fizikához és a relativitás elméletéhez, de vannak dolgok, amivel ütközik, illetve nem magyarázható vele.
Ezt miért említetted meg?
Nagyon helyes, beszéljünk a kvantumokról egy kicsit.
Príma dolog, ha nem csak Istennel foglalkoztok, hanem más témákra is támad érdeklődés.
Az alapjainál kezdem, aki ennél sokkal többet tud erről, attól elnézést kérek.
A fény hullámtermészetét már régóta ismerik, de minden viselkedése nem magyarázható meg vele.
Ezért Planck 1900 ban bevezette a foton fogalmát, amely szerint a fény részecske természetű is.
Mindezt sok példával bizonyították, Neumann lefektette a matematikai alapjait is, de az alapprobléma megmaradt, hogy hogyan lehet egyszerre hullám és részecske természetű.
A valláshoz csak annyi a köze, hogy ezt éppen olyan nehéz felfogni, mint a szentháromságot (atya, fiú, szentlélek).
Illetve valamivel könnyebb, mert itt csak két probléma van, amott meg három...
Köszönöm a jókívánságodat, de a betegségem csak három napig tartott tulajdonképpen addig romlottam durván, mivel attól az eseménytől számítva 7 napig nem tudtam aludni 7 nap estére értünk haza egyenesen egy kórházba, ahol infúzióval altattak el.
De még sokáig nagyon erős voltam minden készülék amihez hozzányúltam bedöglött, a tv a rádió recsegett a kép összetört. Három zárt ajtó mögött éjjel felébredtem, mert tudtam" hogy valaki épp bejönni készül a lakásunkba. Megéreztem hogy a szomszédban baj van, rosszul lett... és sok kellemetlent éltem át, mert felerősödött minden képességem ami azelőtt volt, csak nem ilyen durván.De csak Ön magam tudtam rendbe hozni-- mert ehhez még nem ért az orvostudomány.
S tudod kérdező három különböző dologról meséltem volt egy látomásos amit átéltem amelyet MÁS okozott.
Volt test-elhagyás lélekkel tudatosan.
És átéltem, hogy MÁS kirántotta raportra a lelkem valahová fel magasra-- majd amikor a MÁSOK összevitáztak, attól a hatalmas energiáktól nekem vágódott egy nagy tömegű levegő s én visszacsapódtam a testembe, szinte nyekkenve, hogy még az ágyam is berezonált.
Lehet talán zavarosnak tűnt amit leírtam de nagyon kicsi itt a hely és nehéz volt több eseményt röviden elmesélni.
Ezért ajánlom; [link]
ebből is;19.f. A két csodálatos lelkünk.
csodálatos Földünk és az Istenérveim című fejezeteket
De van benne két olyan fejezet is ami kritikai a tudósok felé és a másik a vallások felé.
A blogban található válasz arra is, milyen az a két energia; foton- elektron és proton amelyek csak feszültségek az atomi részecskén az isteni porszemcsén,a neutronon, s e három alkotó a Mindennek a megteremtője. Még a vallásos- Teremtőknek is!
Mert nincs misztikum, és nem létezik misztikus csodatétel se. Mindent a nagy természet teremtette Törvény ural-- elektro- mágneses -fizikai- kémiai reakciók sorozata és azok teremtette erők. egy folyamatos átalakulás, fejlődés, megsemmisülés és újra keletkezés.
kérdező -- először is felejtsd el az a szó sorrendet, hogy atya fiú és szentlélek-- mert nem igaz!!
"de az alapprobléma megmaradt, hogy hogyan lehet egyszerre hullám és részecske természetű."
ilyen hogy részecske lenne a foton így nem igaz.A foton és az eletron egy ugyan az, csupán egyik kisebb a másik nagyobb hullám feszültség-fehér fényhossz.
De az energia részecskéknek az a tulajdonsága vagy mániája hogy a vele azonos társaságát" keresi, majd azzal láncot alkot- ha ki is szakad belőle valamilyen oknál fogva akkor hullámként indul, de visszafordulva "saját farkába harap" vagy is húrokat képez. De ugyan ez érvényes akkor is ha hosszabb láncot alkotnak, visszafordul és húrt képez egy zárt energia szálat. Ez biztosítja ennek a létezőnek a Tudatát" mint törvényt- ez az "Eredendő-tudat"-kozmikus.
Ha mondjuk egy bolygó belsejében keletkezik, részeként egy nagyobb energiának akkor az energiának két töltése elválni igyekszik egymástól-- máskülönben megsemmisítenék egymást-- ezután tömörül az adott objektum közepén kialakult üreg belsejében és egy szintén oda kerülő neki megfelelő elemmel közösködni képes.- mint a Földünk esetében Higannyal esetleg Ólommal-- DE NEM VASSAL!!
Hasonló természetű a másik töltés protoni részecske is a Fekete energia, csak az más minőségű.
Na de most már talán tudok aludni is-- túl sokat aludtam nappal, mert az elmúlt napok fárasztóak voltak nem az én koromnak való az ilyen rohangálós ügyintézés ügyvéd, végrehajtó bíróság, gyámügy- s oda figyelni hogy minden jól legyen megoldva, mire hazaértem azonnal elaludtam, olyan fárasztó már nekem-- visszaszereztem a házunkat és ráírattam az unokáimra akiket mi nevelünk 9 éve. Még mielőtt a szülők és az ingatlan szélhámosok el nem viszik a fejünk felől a tetőt is..a fenébe.Mennyi bürokrácia nem csoda, hogy a szélhámosok aratnak.
Kedves Mami!
Először is elnézésedet kérem, a multkoriban megkaptam privát leveledet, ami nagyon érdekes és megható volt, többször elolvastam.
Szerettem volna válaszolni, de akkoriban nem sok időm volt, kb. 1 hétig be sem kapcsoltam a laptopom.
Később vírust kaptam és mivel telepített win 7 -tel vásároltam a gépem, install lemez nélkül, a szokásostól eltérő módon kellett lepucolnom a gépem. A takarítás aorán sajnos leveled is elveszett, más, fontos dologgal egyetemben.
Ezért nem tudtam válaszolni, ha megvan még, kérlek küld el újra.
Amiről írsz, az rendkívül érdekes, utána fogok nézni.
Azon nem szabad csodálkoznod, hogy akik nem éltek át a Tiedhez hasonló élményeket, azok nem értik meg ennek jelentőségét.
Ha azt nézed, hogy ez a topik sem sokban különbözik a hasonlóaktól, vagyis, hogy egy nem vallásos ember fel akarja hívni a hívők figyelmét az ellentmondásokra, akkor megértheted, hogy beszélgetésünk más síkon zajlik, igazából nem a teljes valóság feltárása a célunk, csak egyes részleteket vitatunk meg a Bibliából, illetve a keresztény vallásról.
Nekem van erről kialakult álláspontom, de ha meggyőzően bizonyítják, hajlandó lennék ezt módosítani, mármint a Biblia jelentőségét illetően.
Úgy gondolom, hogy aki vallásos, annak sem árt figyelmesen olvasnia a számára legfontosabb könyvet, hiszen értékrendjét az határozza meg. Minden, ami a teljes megértéséhez közelebb viszi, az Ő javát szolgálja.
Újra elolvastam kommentjeidet, amik egyre jobban érdekelnek, de ahhoz, hogy komolyan hozzászóljak, még további tájékozódásra van szükségem.
Örülök, hogy egészséges vagy.
Szia.
Mami!
Gratulálok, hogy sikerült elrendezned a dolgaid.
Sajnos nekem hivatalos ügyekben kevés szerencsém van, gyakran a rövidebbet húzom.
Bár ehhez nem kell különösebb jóstehetség és valóban, a törvények, szabályok nem mindíg kedvezőek számunkra...
Jó a hasonlatod. A fénnyel pont úgy állnak a dolgok, ahogy leírtad. Különböző kísérletek döntögették a másik elméletet, de aztán jelenleg úgy áll a helyzet, hogy mindkét elmélet tökéletesen megállja a helyét, a fény egyszerre részecske is, és hullám is. E kettő mintha ütné egymást, de mégsem lehet vele mit kezdeni, merthogy mindkettő bizonyított, egyéb módszerek meg még nincsenek, hogy a fény pontos természetét meg tudjuk határozni. Aki ezt egyszer megfejti, az tuti Nobel díjat kap érte.
Szerintem a szentháromsággal kapcsolatban azért nem ilyen vészes a probléma. Isten nem ember, nem előlény, de mégcsak nem is lény, hanem erő. Az erő pedig a legkülönbözőbb módokon nyilvánulhat meg, a katolikus tanításokban 3 megnyilvánulási formája van ennek az EGY ERŐNEK. Nem kell ezen túl sokat agyalni, ez nem a tudomány területe.
Kedves előző.
Magam nem sokat agyalok ezen. Mármint a szentháromságon.
Annyit elsőre is megláttam, hogy a szentlélek az hasonló, mint amiről írsz.
Isten ellenben a maga képére...
Jézusnál pedig még problémásabb, hiszen Ő ember volt. Meglehet, valóságos.
Amíg élt, nem sokan törődtek vele, igazi "élete" halála után kezdődött.
Ez nem is csoda, hiszen így mindeki úgy értelmezi szavait, ahogy neki tetszik. Már nem mondhatja: -nem, barátaim, nem így értettem, hanem...-
Sok hasonló esetet említhetnék.
Vegyük példának Lenint. Aligha volt kedve ahhoz, hogy a mauzóleumban legyen kitömve. Szavait, tetteit félreértelmezte az utókor. Legendák születtek róla, amiknek a valósághoz nem sok köze volt. Pl.: Lenin csizmát ad a kisfiúnak. Már kisdobos koromban jól szórakoztam rajta. Az igazság a tényekben mutatkozik, aligha lehetett Sztálinnál sokkal jobb, esetleg kissé reálisabb, mint a NEP korszak ezt bizonyítja. A módszereket Sztálin tőle tanulta, az alapokat már Ő lefektette. Hiszen cseka már az ő idejében is volt.
Szóval Jézus sem biztosan így értette, amit mondott.
Sokkal nagyobb a ráció, a kvantumokban.
Ezen a héten még egy fia Nobel díjat sem kaptam, sőt, a múlt héten sem.
Hát akkor nyomás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!