A szabad akarat. Mit jelent ez a két szó együtt?
A biblia szerint a szabad akarat az,hogy az ember dönt a sorsáról. De akkor ebben az is benne van,hogy szabad vallásgyakorlat.....nem? Mindenki abban hisz amiben akar.
Egy újabb érdekesség ide kapcsolódik. Ezt már néhányszor láttam: "Miért lázadt fel Lucifer?". Mivel egy angyal nem lehet ateista!!!!! (szerintem)
Szabadon megválaszthatod kit szolgálsz. Ebben van szabad akaratod.
Az ateizmus az Istenben való hit hiánya. A Sátánnál ez nem áll fent. Ő tudja, hogy van Isten. Lázadása oka a Biblia szerint a féltékenység volt.
"Nem hülyeség a vallás, csak nagyon sokan nem vágják, mi a lényege..." 9.42
Mi a lényege?
(Nem kötözködésnek szántam a kérdés, csak érdekelne, ha jobban részleteznéd. Egyébként gyakorlok magam is vallás.
Kedves Kérdésfelvető!
Csatlakozni szeretnék az első hozzászólóhoz, valóban így van: szabadon megválaszthatod kinek szolgálsz.
A helyzetet azonban nehezíti, hogy minden ember bűn által megrontott emberi természettel születik, így - hacsak nem tesz komoly erőfeszítéseket - természete szerint egyértelműen a rossznak szolgál. Sátán csalása pontosan abban rejlik, hogy elhiteti, akkor vagy szabad, ha az ösztöneid irányítanak, ha "azt teszed ami jólesik" a valóságban azonban ez az igazi megkötözöttség, hiszen olyan szokásokat alakít ki benned, amelyeknek a következménye a bűn, a romlás és a pusztulás. Pál így ír erről: "a testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás, bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, viszszavonások, pártütések, irígységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, a miképen már ezelőtt is mondottam, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek."
A valódi szabadság az, ha nem az ösztöneid uralkodnak rajtad, hanem te uralkodsz az ösztöneiden. Ezt az ember saját erőből képtelen megvalósítani, csak isteni segítséggel lehetséges. Ennek gyümölcsei: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. Ez a valódi szabadság!
Remélem tudtam segíteni!
Üdvözlettel: Péter
(Bibliaház Gödöllő)
Nem ellentmondásos a kérdésed?
"A biblia szerint" + "Mindenki abban hisz amiben akar".
Szerinted tehát a biblia (egy bizonyos vallás gerince) kijelentene olyat, hogy higgy bármiben, holott más hiteket elítél? Vagy, a szabad gondolkodót, aki hinni akar, befolyásol egy adott vallás könyvének egyik kijelentése?
Lucifer mióta érdekesség? Van Lucifer? Látta valaki? Fellázadt?! Ott volt valaki ennél az eseménynél? Ha nem, akkor milyen, bizonyíthatóan nem emberi, hanem elsőkezű forrást tud megnevezni?
Egyébként meg, ha nagyon bele akarunk menni, elméletben, akkor isten a főnök, lucifer meg a beosztott. Attól még hisz a főnökben (annak létében) valaki, hogy nézeteltérése támad vele..
1.Azt cselekszed amit akarsz. Te döntöd el hogy hiszel nem? Te döntöd el hogy lopsz-e, csalsz-e, hazudsz-e, megcsalod e feleséged és bekerülsz a Maunikasóba-e?
2. az ateista az aki nem hisz Istenben illetve minden olyan dologban nem hisz ami túlvilági. A gonosz az lehet ateista és istenhívő is. A sátánista is hisz Istenben mivel a sátán Isten és a Bibilia része, viszont nem ért vele egyet.
Kedves Péter az elmémből húzta ki a szavakat, miket leírt előttem, így őt idézném most én.
Attól vagy szabad, hogy az "elméd" uralkodik a testeden, és nem pedig fordítva. De az oktatásban, zenében, öltözködésben és sok más dologban az ellenkezőjét hirdetik, és ezért kerülnek az emberek értetlenül rossz helyzetekbe. A vicces, hogy hiába az anyagtól való függés van előtérbe, egy bűneset során a törvényszék, mégis az elkövető "szabad" akarata mögé bújva hoznak ítéletet, mondván, hogy végig gondolhatta volna azt, amit megtett.(legyen az emberölés, lopás, csalás)
üdv
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!