Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Judás evangéliuma:mikor az...

Judás evangéliuma:mikor az apostolok együtt voltak, ettek, ittak, imádkoztak, folyt. Lent?

Figyelt kérdés
akkor Jézus belépett hozzájuk, majd hangosan nevetni kezdett, majd szólt, hogy rossz Istenhez imádkoznak. Mert nem az az igaz Isten, aki őket és e világot teremtette, hanem egy másik, nagyobb mindenható. Hogy értelmeznétek ezt?
2010. nov. 30. 00:23
 1/9 anonim ***** válasza:
63%

A vaisnava, avagy krisnás vallás szerint is, van Krishna, az igazi Isten, akinek az energiáját felhasználva teremtette a világot Brahman, vagy kicsoda. És egy Isten van csak, aki mindennek a végső oka, viszont a különböző univerzumokban más és más személy teremti a világokat, és ők is halandók, csak nem évekig élnek hanem olyan sokáig amíg egy univerzum össze nem omlik, vagy ilyesmi. Bár ez kicsit homályos nekem, remélem nem mondok hülyeséget.

Viszont, Júdás evangéliumát nem ismerem, szóval nem tudom hogy erre akart e kilyukadni itt Jézus. Egyébként, hol olvastad ezt? Hol lehet hozzájutni? Valami linket tudsz adni?

2010. nov. 30. 01:14
 2/9 anonim ***** válasza:
71%
Hasonlítsd össze az ószövetségben szereplő isten képet az, újszövetségben szereplővel. Júdás evangéliuma nélkül is szembe tűnő a különbség.
2010. nov. 30. 04:32
 3/9 Salx Narval ***** válasza:
Úgy, hogy ez egy gnosztikus írás, amit az egyház nem fogad el, mert több istenről tesz említést.Számomra ez sem más, mint egy érdekes történelmi irat. [link]
2010. nov. 30. 05:33
 4/9 anonim ***** válasza:
a biblia elmondja számunkra, hogy sokszor sokan rosz istenhez imádkoztak, pl illés idejében baálhoz. napjainkban is előfordulhat ez, hisz a biblia beszámol róla, 2 korintusz 4:4, hogy e világ istene sátán, tehát ha így imádkozol: istenem, e világrendszer istenét emlegeted. ajánlatosabb lehet a Teremtő, vagy az égi atyám megszólítás, de a legjobb, ha nevén szólítod a Teremtődet, hisz úgy nincs kétség, hogy meghalgatásra kerül.
2010. nov. 30. 11:19
 5/9 anonim ***** válasza:
45%

Olvasd el: [link]

ÉS [link]

2010. nov. 30. 13:04
 6/9 Péter44 válasza:
Első nekifutásra azt lehet erre mondani , hogy ez a rész nem véletlenül nem része a hivatalos kánonnak ugyanis ez egy paradox helyzetet teremtene miven Jézus azt mondja: én és az atya egy vagyun. (Nem biztos hogy igy de ez a lényege) Ha a fenti mondatot belekeverjük ebbe akkor ezzel Jézus a saját istenfiúi mivoltát vonná kétségbe ami meg ahoz vezetne, hogy ő nem isteni személy tehát a halálával nem megy végbe a megváltás.
2010. dec. 15. 00:30
 7/9 Salx Narval ***** válasza:
100%
Hát tudjátok ha igaz, ha hamis, az biztos, hogy Júdás "árulása" nélkül, most más lenne a helyzet.Bizony ez, egy kényes irat, mert ugye a tervben szerepelnie kellett Júdás árulásának ahhoz, hogy beteljesedjen az ígéret, más felől viszont Jézus kiléte kerül más alapokra.Nem véletlenül került a tiltott evangéliumok közé, de azért jó, hogy megtalálták és ezt is elolvashatjuk.Én sohasem tudtam igazán elítélni Júdást, valahogy éreztem mindig, hogy az árulása egy nagy terv része, ép úgy mint Jézus áldozata.A két dolgot nem lehet szétválasztani,mind a kettőnek be kellett teljesednie.
2010. dec. 15. 04:08
 8/9 anonim ***** válasza:
12 férfi együtt egy szobában, szerintem nem csak ettek-ittak, imátkoztak. jézus lehet azon nevetett valójában.
2010. dec. 27. 22:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Úgy értelmeznénk,hogy tévtanítás.Én találkoztam Istennel,és nincs köze semmilyen krisnás dologhoz. :)
2011. máj. 11. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!