Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek mikor fog eltűnni...

Szerintetek mikor fog eltűnni az ateizmus?

Figyelt kérdés
Amióta az emberiség létezik, azóta vallásos. Az ateizmus ugye egy egészen új hóbort, pár száz éve a felvilágosodás hozta el nekünk. Vajon még meddig fog létezni? Vagy talán agresszivitásánál fogva sokáig fennmaradhat, vagy megpróbálja majd kiírtani a vallásos gondolkodást erőszakkal, ahogy azt már annyiszor megpróbálta?

2012. okt. 30. 20:46
 81/94 anonim ***** válasza:
84%

Kedves 75-ös.

Igazad van, igazából pont én is így értettem. A Sátán Isten művének létjogosultságát, értelmét tagadja, nem magát Istent, Így gondoltam én is, csak erre vonatkozóan nem fogalmaztam elég egyértelműen, jogos a helyreigazítás.

(Persze a sátáni praktikák közzé tartozik Istennek és még önamgának a Sátánnak is a tagadása, de ez más célt szolgál).

"Az említett törvények minden egyházi jelképre vonatkoznak, nem csak a csadorra vagy burkára. Angliában például kereszttel a nyakadban sem mehetsz iskolába. Egyébként meg nem hinném, hogy a világi iskolákban a muzulmánok kendő viselése teszem azt, bármiféle valós veszélyt jelentene a nem muzulmánokra, vagy ezzel a tettel bárki szabadságát is korlátoznák."

Kedves kérdező

A csador viselete nem a nem-muzulmánokra veszélyes, hanem a muzulmánok gyerekeire. Demokratikus szabad országokról van szó. Az állam nem tűrheti el, hogy pl angol állampolgárságú muszlim apa akár szidással, akár fenyegetéssel, akár veréssel és kőkemény megfélemlítéssel arra kötelezze saját angol állampolgárságú leányát, hogy csadort viseljen! Itt az állam az angol állampolgárságú muzulmán gyereket védi a gyerek apjával és annak fanatikus vallásával szemben! Szélsőséges védekezési mód, de valahol jogos. Mert ez az egyetlen mód, hogy el tudják érni, hogy a gyereknek ne kelljen csadorban járnia. Hátulütője az, hogy így az sem járhat csadorban, aki szeretne, noha biztos, hogy ők vannak kevesebben. Aki minden áron csadorban akarja járatni a gyerekét, az is megteheti gond nélkül, csak vissza kell mennie oda, ahonnan jött, ennyi.

Hogy minden más vallás vallási jelképét is tiltják az meg szerintem annak tudható be részben, hogy elkerüljék a diszkrimináció vádját a muzulmán vallással szemben. Másrészről meg annak, hogy teret nyer a szélsőliberális, vallás-ellenes felfogás is.

2012. nov. 1. 17:30
 82/94 A kérdező kommentje:

Kedves rajcziz, az előtted írtam le, hogy ateizmus alatt mit értek. Kéretik figyelembe venni. Meg miért kéne érveket, hoznom, mikor én tettem föl a kérdést? Olvasd el a kérdést, bár provokatívan van föltéve, a kérdés úgy hangzik, hogy mikor tűnik el az ateizmus, alatta meg a fölvetés, hogy lehet, hogy mégse tűnik el. Most hozzak mind a kettőre érveket, én, aki föltettem a kérdést?? Na ne már, azért tettem föl a kérdést, hogy ti válaszoljatok, ezt századszor írom csupán le. Egyébként meg azért abban a rengeteg szövegben amit leírtam, csak akad egy-két érv, az élesszeműek észrevehetik.

Mivel a kérdésben mind a két lehetőséget fölvetem, hogy eltűnik az ateizmus, és azt is, hogy végül elnyomja a vallásos gondolkodást nem értem, hogy pontosan milyen igazamat kéne nekem bebizonyítanom? Kérdeztem, nem állítottam, hiába írjátok, folyamatosan, egymilliószor, hogy bizonyítsam. De mit bizonyítsak? Az állításomra, a modern kori ateizmus agresszívitására, meg hoztam példákat, mire gondolok. Az, hogy nem elég cáfolnom az érveiteket meg hülyeség, bőven elég, mivel én nem állítottam semmit, csak kérdeztem.

Az érveidnél meg nem vetted figyelembe az előtted írtakat.

"az ateizmus nem fog eltűnni, mivel egyre több ember ébred rá, hogy nincs szüksége Istenre a világképében"

Ez nem érv, mert ugyanezt megfordíthatjuk. Az ateizmus eltűnik, mert egyre több ember ébred rá, hogy a világképe nem lesz teljes Isten nélkül. Mindkét módon hülyeség ez az állítás, nem bizonyít semmit.

"2.) az ateizmus nem fog eltűnni, mert az emberek belefáradtak az egyházakba, és egyre többen lesznek inkább ateisták"

Ezt is ugyanúgy megfordítható. Egy másik válaszolóval már vitatkoztunk a tendenciákról, nem kívánom mégegyszer leírni, amit ott leírtam. A 4.-re ugyanez vonatkozik.

A 3. és az 5. érvvel pedig az ateizmus szó szerinti értelmezése esetén egyetértenék, de leírtam az előzőekben mire gondolok, amikor az ateizmus szót használom. Nem azokat értem alatta akik, tagadják Isten létét, olyanok bizony mindig lesznek. Na de olvasd el, leírtam már egyszer.

2012. nov. 1. 18:07
 83/94 anonim ***** válasza:
31%
A kérdező szerintem őis ateista mert ugy letudta irni a jomentjeit hogy ne kőtelezte el magát egyik valás melet sem tehát nincs valása igy ateista .
2012. nov. 1. 18:09
 84/94 A kérdező kommentje:

"Demokratikus szabad országokról van szó. Az állam nem tűrheti el, hogy pl angol állampolgárságú muszlim apa akár szidással, akár fenyegetéssel, akár veréssel és kőkemény megfélemlítéssel arra kötelezze saját angol állampolgárságú leányát, hogy csadort viseljen!"

Ez azért így elég durva, ezen logika alapján a világ összes szülője megsérti a gyereke szabadságjogait. Hisz minden gyerek olyan ruhát visel, amilyet adnak rá a szülei, és minden másba is beleszólnak a szülők. A családon belüli erőszakra meg vannak külön törvények, ha valaki rendszeresen bántalmazza a gyerekét az bűncslekményt követ el. De te sem gondolod komolyan remélem, hogy a muzulmán családok többségében fizikai erőszakkal kényszerítik a gyereket, mondjuk a fejkendő viselésére.

2012. nov. 1. 18:20
 85/94 A kérdező kommentje:

Ateista nem az, aki nem tartozik egyházakhoz, hanem az aki tagadja a vallásos gondolkodás létjogosultságát.

Amúgy tényleg nem tartozom egyetlen egyházhoz sem, ez igaz. De ezzel együtt viselnem kell az összes egyház, összes bűnét (jól felnagyítva persze), amit ti rám kentek, és ezt érvnek hívjátok.

Meg azt sem értem, hogy ha valaki ateista, miért hisz az ateizus végső győzelmében. Én vallásosként, ahogy a kérdésben is írtam, lehetségesnek tartom, hogy kiszorul az emberi gondolkodásból a vallásos világszemlélet, bár az én szememben ez az emberiség vége lenne.

2012. nov. 1. 18:30
 86/94 anonim ***** válasza:

"Ez azért így elég durva, ezen logika alapján a világ összes szülője megsérti a gyereke szabadságjogait. Hisz minden gyerek olyan ruhát visel, amilyet adnak rá a szülei, és minden másba is beleszólnak a szülők."

Ezzel azért nem kicsit bagatelizálni igyekszel a problémát. Az, hogy valamelyik nyugat-európai országban, ahol az osztálytársaid pólóban, farmerban, dzsekiben járnak a suliba, neked meg csadorban kell menned mint valami messzeföldön híres csodabogárnak, az azért nem olyan, mintha a szülőknek csak annyi kitétele lenne, hogy na jó, de farmert nem!

Meglátnám te mit szólnál, ha pepita cicanadrágban kellene a munkahelyedre járnod, és piros gumiorrt kéne felragasztanod mellé, az se rosszabb.

Azt mondod, hogy nem hiszed, hogy a legtöbb muzulmán családban lenne fizikai erőszak. Ezt én sem hiszem, a legtöbb muzulmán családban nem jutnak el idáig, mert a lányok pontosan tudják, hogy jó vége nem lesz. Úgyis meg lehet félemlíteni egy gyereket, hogy gyakorlatilag nem is vered meg nagyon. Őket pedig a kezdetektől fogva nagyon rövid pórázon nevelik. Hogy mernének már szembeszállni az apjukkal és a vallással? Esélytelen!

2012. nov. 1. 19:39
 87/94 A kérdező kommentje:

Kedves ebcsont, nem bagatellizálni akarom a problémát, egyszerűen nem is tartom problémának a dolgot. Hiszen van olyan szülő, aki ilyen, vagy olyan okból hülye ruhákban járatja a gyerekét, és kinevetik és kicsúfolják ezért a suliban. De ezt vallási okból nem teheti meg, egyéb okból meg igen? Kendőt nem adhatsz a lányod fejére, de pepita nadrágban igenis járathatod, azt nem tiltja semmilyen törvény.

És a törvény Angliában az állami munkahelyekre is vonatkozik, tehát felnőtt, független, önálló emberek, a saját döntésük nyomán sem mehetnek fejkendőben (!) (nem a csadorról van itt szó) a munkahelyükre. Ez éppen, hogy az ő szabadságjogaiknak a korlátozása. Ezeket a törvényeket nem azért hozták, hogy bárki jogait megvédjék.

2012. nov. 1. 19:55
 88/94 anonim ***** válasza:

Pedig az oka akkoris ez, hogy tiltják. Nagyon hosszú története van már ott a hercehurcának emiatt.

Én magam csak értem/érteni vélem miről szól ez, de azt nem állítom, hogy egyet is értek vele.

Kifejtettem azt az álláspontot ami feltehetőleg legalább részben tükrözi azok álláspontját, akik ezt a törvényt/határozatot hozták.

Megvédeni az igazukat nem tisztem, merthogy én sem értek vele teljesen egyet.

2012. nov. 1. 20:48
 89/94 Salx Narval ***** válasza:
Kedves Ebcsont, azért próbálkoznak ezekben az országokban mindenféle megszorításokkal, mert rájöttek, hogy oltári nagy hibát követtek el, és a demokrácia mint olyan, nem képes orvosolni a bajt, ami mára már valós gond és nem csak statisztikai adat. Tudod, mint az állatvilágban, amikor egy életrevalóbb szapora faj, kiszorítja az őshonos kevésbé szapora fajokat.:D Vakaróznak, mert nagy a baj, az ezrével bevándorolt és gombamódon szaporodó külföldiek invázióját, nem képes a demokrácia megállítani. Nem csak a kereszténység van veszélyben ezekben az európai országokban, hanem az egész nemzet, hiszen ha rövid távon nem hoznak egy nem igazán demokratikus törvényt, kisebbségben lesznek a saját hazájukban. Jó-jó ehhez azért kell még pár száz év, de ha nem tesznek semmit, be fog következni. Így kell megszállni és elfoglalni európát, fegyver nélkül felszámolni a kereszténységet és minden európai kultúrát.:D Szóval ezek a kendős tiltások, csak erőtlen és tehetetlen kapálózások, mer igazán nem tudják mit is kellene tenni, hogy demokratikus is legyen, meg a probléma se nőjön a fejükre.
2012. nov. 2. 02:24
 90/94 anonim ***** válasza:

Ezt demokratikusan kivédeni már nem tudják, mert nem is lehet.

Hogy az a helyzet ami most van kialakuljon azt megakadályozni meg lehetett volna demokratikus úton, viszont visszacsinálni már csak igen ronda eszközökkel lehetne. Ott már az sem lenne elég, ha több bevándorlót nem engednének be. A bevándoroltak nagyságrendekkel szaporábbak náluk. Ide vezet az, ha az emberek zöme megkajálja a liberális maszlagot és a homokba dugja a fejét.

2012. nov. 2. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!