Szerintetek mikor fog eltűnni az ateizmus?
Mondjuk szerintem is káros olyat terjeszteni, hogy az erkölcs relatív dolog, nincs az életnek értelme és a szeretet is csak illuzió. Mert minden a szexért van és a faj fenntartásért...De az ateizmusnak nem az a mondanivalója.
Tudom, hogy manapság mindenhol azt hallanai, hogy te vagy isten, neked minden jár, nyomd el a másikat, ha érvényesülni akarsz. De ez nem feltétlen az Istenben való hit hiánya, hanem az erkölcsben való hit hiánya. Vagy nem?
Igen is létezik a bűn. Bűn ártani a másik embernek (a megtorlás és önvédelem ennél bonyolultabb kérdés már).
Még annyit, hogy ez a villámos szöveg szerintem is egy baromság.
Én például múltkor úgy hoztam ki, hogy halál után van élet, hogy valaki azt írta, hogy szerinte a halál az élet ellenetette. Én meg leírtam, hogy szerintem miért nem az.
De ha az lenne, akkor annak is lenne kezdete és vége. Mert az nem logikus, hogy se kezdete, se vége :D
Ateistaként erre csak ennyit tudok válaszolni:
Majd ha Isten megjelenik személyesen.
Nem mindenki veszi 100%-nak azt,amit a Bibliában leírtak,nem mindenkinek vak a hite.Vannak emberek akik tudományos válaszokat akarnak a Világ kérdéseire.
És az ateizmus mindig is létező dolog volt,az inkvizítorok őket is irtották "eretnekség" címén.Nézz utána,a Google a barátod.
Mondtam,a Google a barátod.Az ellentétek szításának semmi értelme,van az embereknek épp elég baja.Nyugodtan mélyülj el a könyvecskédben,engem egyáltalán nem zavar,én pedig had döntsem el,hogy hiszek-e vagy sem.Úgysem tudja rám erőltetni senki.14-es.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!