Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek mikor fog eltűnni...

Szerintetek mikor fog eltűnni az ateizmus?

Figyelt kérdés
Amióta az emberiség létezik, azóta vallásos. Az ateizmus ugye egy egészen új hóbort, pár száz éve a felvilágosodás hozta el nekünk. Vajon még meddig fog létezni? Vagy talán agresszivitásánál fogva sokáig fennmaradhat, vagy megpróbálja majd kiírtani a vallásos gondolkodást erőszakkal, ahogy azt már annyiszor megpróbálta?

2012. okt. 30. 20:46
 11/94 A kérdező kommentje:
Nipredil az Észak-Ír konfliktus nem vallási eredetű, hanem etnikai, a katolikusok írek, a protestánsok meg angol és skót eredetűek, az írek Írországhoz szeretnének tartozni, a protestánsok az Egyesült Királysághoz. Ez még példának is rossz volt. És főleg semmi köze ahhoz, mikor fog eltűnni az ateizmus.
2012. okt. 30. 21:50
 12/94 anonim ***** válasza:
97%
Akkor fog eltűnni ha lesz bizonyíték Isten létezésére.
2012. okt. 30. 21:50
 13/94 anonim ***** válasza:
43%

Mondjuk szerintem is káros olyat terjeszteni, hogy az erkölcs relatív dolog, nincs az életnek értelme és a szeretet is csak illuzió. Mert minden a szexért van és a faj fenntartásért...De az ateizmusnak nem az a mondanivalója.

Tudom, hogy manapság mindenhol azt hallanai, hogy te vagy isten, neked minden jár, nyomd el a másikat, ha érvényesülni akarsz. De ez nem feltétlen az Istenben való hit hiánya, hanem az erkölcsben való hit hiánya. Vagy nem?

Igen is létezik a bűn. Bűn ártani a másik embernek (a megtorlás és önvédelem ennél bonyolultabb kérdés már).

Még annyit, hogy ez a villámos szöveg szerintem is egy baromság.

Én például múltkor úgy hoztam ki, hogy halál után van élet, hogy valaki azt írta, hogy szerinte a halál az élet ellenetette. Én meg leírtam, hogy szerintem miért nem az.

De ha az lenne, akkor annak is lenne kezdete és vége. Mert az nem logikus, hogy se kezdete, se vége :D

2012. okt. 30. 21:54
 14/94 anonim ***** válasza:
97%

Ateistaként erre csak ennyit tudok válaszolni:

Majd ha Isten megjelenik személyesen.

Nem mindenki veszi 100%-nak azt,amit a Bibliában leírtak,nem mindenkinek vak a hite.Vannak emberek akik tudományos válaszokat akarnak a Világ kérdéseire.

És az ateizmus mindig is létező dolog volt,az inkvizítorok őket is irtották "eretnekség" címén.Nézz utána,a Google a barátod.

2012. okt. 30. 22:02
 15/94 anonim ***** válasza:
97%
Amikor mindenki ateista lesz. Akkor nem lesz értelme megnevezni. Egyébként más szemszögből te is ateista vagy mert gondolom nem vagy nagy Zeusz hívő.
2012. okt. 30. 22:11
 16/94 A kérdező kommentje:
Kedves 14-es amit írsz, az egyszerűen nem igaz. A középkori inkvizíciót a katarok ellen hozták létre, a spanyol inkvíció a zsidó és muzulmán kikeresztelkedetteket vizsgálta, a római inkvizíció hatásköre meg csak a Pápai állam területére korlátozódott. Az inkvizíció és az ateisták harca a te fantáziád terméke.
2012. okt. 30. 22:14
 17/94 anonim ***** válasza:
100%
Mert a vallásosok között nincsenek agresszív emberek, ugye? Mindkét oldalon vannak normális és hibbant emberek. Én személy szerint senkivel szemben nem agresszívoskodom, nem kötök belé, nem akarok kiirtani senkit, mert az az életfilozófiám, hogy mindenki véleményét, gondolatait, hitét tiszteletben kell tartani. És ha én tiszteletben tartom azt, hogy te vallásos vagy, akkor te is tartsd tiszteletben, hogy nekem egészen másfajta a világnézetem és nem vagyok vallásos. Minek kell itt a gyiken szítani az indulatot a táborok között? Fogadjuk el egymást és senki ne akarja megtéríteni a másikat semmilyen irányba.
2012. okt. 30. 22:19
 18/94 A kérdező kommentje:
Nemvagyok, Zeusznak mi köze bármihez is? Egy keresztény nem tagadja, mondjuk a természeti népek szellemeinek, isteneinek tulajdonított jelenségeket, egyszerűen csak sátáni eredetűnek tartja őket. Szóval veletek ellentétben én nem tartom hülyének egyetlen vallás követőjét sem, csak maximum azt gondolom rossz szellemi erőkkel került kapcsolatba.
2012. okt. 30. 22:20
 19/94 A kérdező kommentje:
Kedves 17-es neked is szorgalmasan válaszolok, bár te nem válaszoltál az én kérdésemre. Szerintem vitatkozni szabad, az nem provokáció, ha mindenki elmondja a véleményét szabadon egy témában. Mindannyian okosabbak leszünk attól, hogy érveket keresünk a saját véleményünk mellett, mert bizony a szellemi erőfeszítés művel. :)
2012. okt. 30. 22:26
 20/94 anonim ***** válasza:
96%

[link]

Mondtam,a Google a barátod.Az ellentétek szításának semmi értelme,van az embereknek épp elég baja.Nyugodtan mélyülj el a könyvecskédben,engem egyáltalán nem zavar,én pedig had döntsem el,hogy hiszek-e vagy sem.Úgysem tudja rám erőltetni senki.14-es.

2012. okt. 30. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!