Szerintetek mikor fog eltűnni az ateizmus?
Kerdezo
Nagy tevedes es levegobol vett alaptalan allitas hogy amiota az emberiseg letezik azota vallasos.
Az ateizmus nem hobortsag, meg szerencse hogy csak neked ez a velemnyed rolla, mert aki informalt az nem azonosul a kijelenteseddel.
Hogy meddig fog letezni ? ez nem fagyi hogy ameddig nyalogatod van es amikor elfogy nincs tobbe. A vilagunkban ha megfigyelted elegge gyakori a kettoseg es a kettoseg illetve a ketto kozott letezo resz alkotja es tartja fent az egyensulyt jelenlegi helyzetben.
Agresszivitasanal fogva sokaig fennmarad ? elmagyaraznad milyen tipusu agresszivitast eszleltel ? vallalos gondolkozast eroszakkal kiirtani ez egy nagy VICC amator gyerekes gondolkozas.
"Az igazi vallás tudáson alapul"
A vallásnak sok köze nincs a tudáshoz: az csak hit.
"a természetfeletti megtapasztalása nélkül nincs igazi vallásosság"
A tapasztalás még nem tudás: az érzékeid és a vágyaid könnyen félrevezethetnek.
"De mondjuk, hogy tudás alatt természettudományos ismereteket értünk (ami számodra a tudás egyetlen formája)"
Plusz még a társadalomtudomány... bár az nem olyan határozott.
"szerintem egész jól megfér a vallással a természettudomány a modern Európában."
Megfér, de nem ez volt a kérdés.
Te azt kérdezted, hogy mikor tűnnek el a teljesen józan gondolkodású emberek (ateisták).
Szerintem soha - és növekedni fog a számuk.
Kedves kérdező!
Kifogásolod az itteni ateisták kommentjeiből áradó tolerancia-hiányt, míg te magad ugyanolyan vagy. Panaszkodsz a süket fülek miatt, míg te abszolút nem hallgatod meg a másikat. Ennél a pontnál szerintem teljesen értelmetlen bárkinek is folytatnia ezt a beszélgetést. Más szemében a szálkát,...
Szerintem nem fog eltűnni, amíg ember lesz a földön, és ezt vallásosként mondom. Az ember néha átmegy olyan krízishelyzeteken, amikor elveszti a hitét, szerintem nagyon sokan átestek ilyenen, hívők is, nem kell álszenteskedni. :)) Paptól hallottam, hogy kamaszkorban még az ateizmus is normális.
Ateizmus akkor szűnne meg teljesen, ha már mindenki látná Istent (hitem szerint ez majd el fog következni a végítéletkor). De addig joga van mindenkinek ahhoz is, hogy ne higgyen Istenben.
Új érveket hozol? Eddig nem vettem volna észre, hogy érveltél volna amellett, hogy az ateizmus igenis el fog tűnni. A vitatkozás pedig nem abból áll, hogy leírod, a másik téved.
Az érvek pedig, mint te is láthatod, nem fogynak el, újabb és újabb válaszok jönnek, más és más érvekkel.
"A vallásnak sok köze nincs a tudáshoz: az csak hit."
Megmondtam előre, hogy ezt fogod válaszolni, egy médium vagyok. ;) Ez a jó öreg fogalomzavar, a vallásos hit, és a hit szó hétköznapi jelentésének az összekeverése, az egyik legnagyobb ateista fegyver.
"A tapasztalás még nem tudás: az érzékeid és a vágyaid könnyen félrevezethetnek."
Ezt is nagyon szépen leírtam, a relatívitás elméleten illusztráva. Hiszen a te logikád szerint, mivel egy bonyolultabb tudományos eredmény elfogadása (a megfelelő képzettség híján), egyszerűen abból fakad, hogy működik a gyakorlatban, az nem tudás, hanem csak csalfa tapasztalás, ami nem ér semmit. Ezek szerint, te is csak egy vallásos ember vagy, aki elfogadja a tudomány eredményeit, de mivel a tudomány minden területéhez nyilván nincs megfelelő képzettséged, csak vallásos módon elhiszed az igazságukat, hiszen azt mondtad az nem számít, hogy a gyakorlatban tapasztalod, hogy működik az elmélet.
Csak a te logikádat követtem. Nem hinném, hogy igazad van. Ha a vallásom működik a gyakorlatban, az bizony komoly érv az igazsága mellett. Szintúgy egy tudományos elmélet, ha működik a gyakorlatban, az komoly érv az igazsága mellett.
És végül: a józan gondolkodású ember és az ateista nem szinónímák. Nézd, nincs semmi baj azzal, ha azt gondolod, egyszer az ateizmus uralja majd a világot, akár lehet, hogy ez fog történni. Csak éppen ez nem tudás, hanem a felvilágosodás nagy hite, hit az ész, a nagybetűs ráció győzelmében. A saját hiteiddel nem vagy olyan kérlelhetetlen, mint a vallásos emberekéivel, én úgy látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!