Szerintetek mikor fog eltűnni az ateizmus?
Érdekes, a bátyám is ateista, de szabadidejében nem éppen vallásosakat üldöz, hanem inkább beül a kocsmába a barátaival.
Amúgy a vallások azért alakultak ki, mert sok mindent akkoriban nem tudtak megválaszolni, és ezért különféle meséket találtak ki. A villámról sem tudták, hogy micsoda, ezért egy felsőbb hatalomnak tulajdonították.
Bocsi, de miről van szó?
Több millió ember halt már meg a világon különböző vallások ellentétei miatt, de én még sosem hallottam olyat, hogy ateisták összegyűlnek és jól megverik a misére igyekvőket, majd berobbantják a templomot. Ha agressziót akarsz, akkor írok én neked...
Írország pl tökéletes példája a fanatizmusnak. Tavaly Belfastban utcai harcok voltak, mert a katolikusok és a protestánsok képtelen megférni egymás mellett, de régebben robbantottak is többször.
Aztán ugye az araboknál a síita és szunnita ellentétek. Nagyjából hasonlóan értelmes vita, mit a katolikus-protestáns ellentét, de jó sokan meghaltak már miatta.
Indiában aki a kaszt rendszer ellen házasodik azt a szülei legjobb esetben kitagadják, de van hogy inkább megölik. [link]
Nyílván vannak ateisták, akik provkálni szoktak, vagy bántani másokat, de ilyen a vallásos emberek között is van.
Amíg szeretetben, békében élünk együtt, addig szerintem teljesen mindegy, hogy ki miben hisz, ki mit gondol a világról. A lelked és a cselekedeteid számítanak.
Egyébként meg inkább legyen ateizmus, mint az a sok ezos marhaság. Ők legalább tudomány pártiak. Ha valakinek az megy az agyára (de rosszra nem használja fel), az még hasznos is lehet. Nem úgy mint az a sok káros szemét.
Inkább a vallásosak próbálják az ateistákat/agnosztikusokat erőszakkal kiírtani.
Dr. Richard Dawkins is több fenyegető levelet kapott már fanatikus vallásos emberektől.
2-es Hagyjad már ezt a süket szöveget, amit minden egyes adandó alkalommal elmantrázik valamelyik jólértesült ateista. Ha annyira okos vagy miért nincs egy épkézláb saját gondolatod erről, miért kell egy 19. század végi vallástörténeti könyvekben szereplő óvodás szintű dumát szajkóznod? A villám meg az ősember, apám ez még a marxista tankönyvekbe sem fért bele, annyira primitív duma.
A többieknek meg: ki beszélt fizikai erőszakról? Szellemi, verbális, kultúrális erőszak szemtanúi vagyunk. A médiából 99%-ban a vallásos világképpel ellentétes tartalmak érkeznek, Angliában betiltják a vallásos szimbólumok viselését munkahelyeken, iskolákban, ahogy Franciaoraszágban is, és folytathatnám...
Hogy a kérdésedre válaszoljak:
Amíg az Isten meg nem jelenik. Vagy az istenek.
...addig lesz ateizmus.
Ez lemaradt.
6-os
Jó vicc, minden közszereplő kapott már fenyegető levelet életében, nem nagy cucc. Ez érvnek harmatgyenge volt bármire is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!