Szerintetek mikor fog eltűnni az ateizmus?
"Ha a vallásom működik a gyakorlatban, az bizony komoly érv az igazsága mellett."
Mindenkinek a vallása működik, mégsem lehet igaz az összes.
Egyrészt kedves rajcziz, ugyanazokat az érveket szajkózzátok folyamatosan, olvasd csak vissza az eszmetársaidat, nem túl változatos a kínálat, igazából ezért könnyű cáfolni.
Másrészt, én vagyok a kérdésfeltevő, tehát nektek kell az érveket hozni, ezt így kívánja az illem, de azért néhány megfontolásra méltó gondolatot én is adtam, úgy vélem, olvass nyugodtan vissza, amire senki sem adott választ még.
Meg egyébként nem kell rögtön agyvérzést kapni, ha véletlenül valaki egy kicsit provokatívabban kérdez tőletek, tessék válaszolgatni, ennyi. Mindenki válaszára próbáltam reagálni, szóval én nem spóroltam az energiával, ezt nem mondhatod. Ezt vedd a tisztelet jelének, hogy átallok időt és energiát fordítani rád.
Azt meg nem tudom, hogy azt a kérdést minek linkelted be.
"Mindenkinek a vallása működik, mégsem lehet igaz az összes."
És ha egy tudományos probléma megoldására több hasznáhatónak tűnő elmélet születik, az azt jelenti, hogy mindegyik hamis. Nem hinném. Ilyen többször előfordul, mikor még nem ismerünk annyira egy tudományos problémát, akkor több elmélet is születik a megoldásra, később kiderül általában melyik volt az igazán helyes.
Tényleg te vagy a kérdező, csakhogy azt állítod, hogy te vitázol. Márpedig a vita érvekre és ellenérvekre épül. Itt elég egyértelműen billen a mérleg.
Messze vagyok én az agyvérzéstől. Válaszolgatunk, csakhogy úgy nincs sok értelme válaszolni, ha a válaszunkat semmibe veszed és csak a magad igazát szajkózod. Nem is mondtam, hogy spóroltál az időddel, de azt a nagy tiszteletadás közben észrevehetted volna, hogy én egy fél linket nem raktam be.
"A aztékok embert áldoztak a vallásuk nevében és a vallásuk működött."
Ez nem tudom mire példa, vagy mit cáfol. Ezt leírtam már egy másik kommentben. De mégegyszer leírom, én keresztényként, nem tagadom a más vallásokhoz kapcsolódó szellemi jelenségek létét, egyszerűen csak sátáni eredetűnek tartom őket. Tehát az, hogy működik az azték vallás, az bizonyíték a szellemi erők létezésére, akár nekem kereszténynek is. Csak én másképp ítélem meg azokat a szellemi erőket, mint az aztékok.
"És ha egy tudományos probléma megoldására több hasznáhatónak tűnő elmélet születik"
De te azt írtad, hogy a vallásod a gyakorlatban működik.
rajcziz, nem vettem senki válaszát semmibe, mindegyikre adtam választ, van amelyikre már korábbi kommentben írtam, arra nem volt kedvem újból válaszolni, kb. ennyi.
Egyszerűen nem igaz, hogy olyan érvek lettek volna, amit ne válaszoltam volna meg, hogy én miért nem tartom igaznak. Az egy-két óvodás szintű érvet leszámítva.
Ezek szerint vagy elfogadom igazságnak, amit mondasz, vagy bevágod a durcit, nekem nyolc, nem muszáj írni, ha ennyire fölöslegesnek tartod.
Azáltal, hogy elmondod, miért nem tartod igaznak az egyes érveket, legfeljebb azt tudod bebizonyítani, hogy mi tévedünk. Azt nem, hogy neked igazad van.
A kommenteidből pedig egyátalán nem az tűnik ki, hogy megadnád nekem (vagy bárki másnak) az alapvető tiszteletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!