Ateisták! Mi bizonyítaná számotokra egyértelműen Isten létezését?
Több válasszal, és kommentel találkoztam, ahol (bevallottan) ateisták azzal érveltek, hogy nem látják bizonyítva Isten létezését. Tehát: mit szeretnétek látni? Mit fogadnátok el egyértelmű bizonyítéknak? És utána, elhinnétek pl a Bibliát, annak ellenére, hogy az továbbra is illogikus lenne?
Fakultatív kérdés: HITnek neveznétek a bizonyítás utáni állapototokat?
Mondanál konkrét példát? Pl: elédáll egy ember, és azt mondja:"Én vagyok Isten! Jöttem, hogy bebizonyítsam Neked."
Mit csináljon ez az ember, hogy elhidd: Ő Isten, nem pedig csak egy ügyes mutatványos?
Ideállna elém, és csinálna olyat, ami valóban megmagyarázhatatlan.
Legyintésre hirtelen vastagon elfelhősödik az ég, vagy hirtelen kivilágosodik a borús ég.
Ez engem meggyőzne :)
A pápának hatalmat adtam. Nem vonom vissza. Ha nem tetszik amit csinál, válasszatok olyant, akinek a ténykedése jobban tetszik.
Senkinek sem kellene szenvednie. Mindenből adtam eleget. Csak ha nem egy embernek juttatnátok mindent, akkor mindenkinek jutna.
A Jupiter egyik holdja lakható. És nincs is fényévekre. Ha nem a gazdaságosságot néznétek, rég ott lehetnétek.
Más bizonyítások?
A második válaszoló leírta, amit én is akartam. :)
És hogy mit kéne csináljon? :) Ha valóban ő lenne Isten, akkor neki nálam is jobban kéne tudnia, mivel vagyok meggyőzhető. Vagy nem? :) De mondjuk, ha biztonságban repülhetnénk egy nagyot a felhők fölött minden segédeszköz nélkül szabadon... az pl elég meggyőző lenne. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!