Isten legyőzhető?
Nem kell megijedni, ez csak egy filozófiai-logiaki kérdés.
Tehát az ember olyan eszközöket hoz létre, ami a segítségére lehet mert ő maga nem tudja megcsinálni a végrehajtandó feladatot.
Pl egy éles kés vagy egy gépsor.
Mondanom se kell, hogy ezek miatt hányan haltak már meg.
Isten akkor nem járhat úgy, mint a szeletelőgépbe "tévedt" munkás? Nem hozhat létre olyan szörnyet, aki legyőzi őt?
:DDD
Nem egy komoly kérdés. Olyan kérdés, mely olyan embertől származik, ki nagyon tévelyeg. Legyőzhető-e a szíved? Persze, csak akkor meghalsz. Legyőzhető-e Isten? Nem. De ettől függetlenűl ha legyőzné valaki, megmaradna-e bármi is? Vajon van-e világ Isten nélkül? Isten akarta így, és Isten akaratából áll fenn minden. Ha az akarat forrása eltűnne, eltűnne az akarat is, és vele minden, mit ez az akarat tartott fent, mintha soha nem is lett volna.
Hát ha csakis ezen az elvont vonalon megyünk akkor:
1. Nem lehet bizonyitani létezését, és addig nemigazán lehet legyőzni, amig az sem biztos hogy létezik, de a továbbiakban tegyük fel hogy igen (csak itt és most)
2. Mondjuk megvan Isten nagy I-vel, a Teremtő, meg minden, tehát ha valami létezik, kell lennie fizikai sikon is létező részének lennie (enélkül érdektelen).
3. Ha meghatároztuk a helyet ahol Isten található és a kormány eldönti hogy mint konkurens hatalom veszélyezteti a működését, és elrendelik a megsemmisitését, akkor már van hol elindulni.
4.Tegyük fel hogy Isten itt van mondjuk a galaxisunkban, ekkor kilőnek rakétákat meg mindent hogy megsemmisitsék.
vagy sikerül vagy nem.
5. Ha nem létezik, megsemmisiteni sem lehet
6. Ha fizikai sikon nem létezik, akkor a fizikai sikon nem lehet megsemmisiteni.
7. Igy még az tűnik a legvalószinűbbnek, hogy Istent úgy lehet elpusztitani, hogy nem hisz benne senki, és igy, mindenki által elfeledve elpusztul.
Én éppen a technikai fejlődésben látom a választ, hogy nem. Ugyanis mit bizonyított az emberiség eddig? Hogy minden, amit ő maga hoz létre múlandó, romlandó és tökéletlen. Szemben azzal, amit a természet hoz létre, ami tökéletes és minden a legkisebb energiabefektetéssel működik és még a hibáknak is hasznuk van.
Az ember istenhez képest olyan mint egy ide-oda kapó gyerek, aki nagyon nagyon sokat nem tud még. Próbálgat, csinálgat, aztán rájön, hogy ügyetlen. Ezt a legkisebb dolgoktól kezdve a legnagyobbakig értem, pl társadalmi rendszerek. Erről szól Madách tragédiája is.
" Ugyanis aki mindenható, annak nem kell sereg."
Igen, a mi felfogásunk szerint. Ugyanis a sereg nekünk arra kell, hogy öljünk. Az angyali seregek pro kontra nem ölik egymást, mert a bukott angyalokat a Jelenések könyvéből tudjuk, hogy majd a végén vettetik a tűznek tavába. Egy részük megkötözve "várja" az ítéletet. Tehát a mi seregünk ölésre van, az Úr és a sátán serege sokaságok, angyalok, melyek küzdenek egymással, de nem ölésre, hanem értünk és ellenünk.
ma 16:35
Azt hittem istenke mindenható?! Sereg nélkül nem képes legyőzni a sátáni seregeket? (egyébként én is így értettem)
6-os!
Szeretném figyelmedbe ajánlani egy hozzászólást.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
A 25-ös hozzászólást olvasd el. Szó sincs sátánt győzzük le dologról. Azt nem tudjuk, és nem is kell. Isten fogja legyőzni ahogy olvassuk játszi könnyedséggel. Igen tévelyegsz.
Hogyne lehetne legyőzni!
Nekem már többször is sikerült több különféle istent.
ma 16:50
Nem fogom végigolvasni feleslegesen. Szóval minek is a sereg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!