Granulátum kérdése:

Isten legyőzhető?

Figyelt kérdés

Nem kell megijedni, ez csak egy filozófiai-logiaki kérdés.

Tehát az ember olyan eszközöket hoz létre, ami a segítségére lehet mert ő maga nem tudja megcsinálni a végrehajtandó feladatot.

Pl egy éles kés vagy egy gépsor.

Mondanom se kell, hogy ezek miatt hányan haltak már meg.

Isten akkor nem járhat úgy, mint a szeletelőgépbe "tévedt" munkás? Nem hozhat létre olyan szörnyet, aki legyőzi őt?

2012. ápr. 14. 16:07
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
5%

ma 16:57

Azért nem olvasom el, mert ismerem Péter válaszait és szembemegy több egyházi vélekedéssel is, mintha valami jehovás, vagy amerikai neoprotestáns lenne. Egyébként katolikus voltam, tudom mik a tanok. Szóval minek vannak a seregek?

2012. ápr. 14. 17:02
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Te aztán jól megnézted!

Az bizony nem Péter válasza. Hihihi

2012. ápr. 14. 17:05
 13/26 anonim ***** válasza:
30%

"Az bizony nem Péter válasza. Hihihi"

Pedig mintha láttam volna... Most megfogtál. Elolvasom.

2012. ápr. 14. 17:07
 14/26 anonim ***** válasza:
29%
Úristen! Ezt a baromságot mégsem olvasom végig, mert csak felidegesít. Olyanokat magyarázol bele, amit a Katolikus anyaszentegyház is csak jelképesnek gondol. Egyáltalán, ha Isten akkor nagy mindenható, akkor miért nem pusztította el a lázadása után? Vagy, ha ő mindentudó, akkor eleve miért teremtette meg? Első égbolt, másodék égbolt, hupikék égbolt, anyám borogass! Beteg aki ezt elhiszi. Ez egy sci-finek inkább elmegy.
2012. ápr. 14. 17:15
 15/26 tél ***** válasza:
12%
Erre a kérdésre határozott igen is bármilyen hihetetlen legyőzhető még a személytis megtudom nevezni Jákób volt az a személy akit Isten orvul megtámadott, de Jákób minden isteni hókusz-pókusz nélkül legyűrte Istent. De miután elengedte Isten az egy"elektro sokkolóval" csípőficamossá tette!Ezért ezután a fiát küldte az emberek közé, de azt meg keresztre feszítették nem tudom ezután mivel próbálkozik?
2012. ápr. 14. 17:16
 16/26 anonim ***** válasza:
Isten mindenható tehát tudna olyan dolgot létrehozni ami legyőzi őt. Ha nem tudna ,nem lenne mindenható.
2012. ápr. 14. 19:20
 17/26 Án07 ***** válasza:
44%

Isten nem legyőzhető.Hogy lehet ilyen kérdést feltenni?

S,ha legyőzhető is lenne,ami abszolút röhely,akkor sem egy porszemnyi bolygó porszemnyi lakosa foglya legyőzni a világmindenség Urát.Ő mindig is volt,van,és lesz!

Ez épp elég meggyőző mondat,nem?

2012. ápr. 14. 19:33
 18/26 anonim ***** válasza:

Okos kérdés, én nem érzem provokálónak.

Szerintem úgy van, hogy amikor az embernek saját eszközei okozzák vesztét, akkor az aligha róható fel az eszközök érdemének. Vagyis nem az éles kés fordul önhatalmúlag az ember ellen, hanem mondjuk egy másik ember fordítja azt ellene. Vagyis az emberben van benne a potenciál, hogy a másik ember vesztét okozhatja, akár véletlenül, akár szándékosan. Az eszközök, amiket alkot, csak ennek a képességnek a megnyilvánulásai (is).

Namármost ugye emberből sok van, Istenből meg egy. Nem fog jönni egy másik Isten, hogy valamit ellene fordíthasson, ő maga pedig nem fordul maga ellen, és nem éri baleset, hiszen mindentudó.

2012. ápr. 14. 20:25
 19/26 tél ***** válasza:
Olvassátok el a biblia ószövetségét és meglelitek a válasz!
2012. ápr. 14. 21:15
 20/26 anonim ***** válasza:
36%
Lehet már le is lett győzve
2012. ápr. 14. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!