Ateisták! Mi bizonyítaná számotokra egyértelműen Isten létezését?
Több válasszal, és kommentel találkoztam, ahol (bevallottan) ateisták azzal érveltek, hogy nem látják bizonyítva Isten létezését. Tehát: mit szeretnétek látni? Mit fogadnátok el egyértelmű bizonyítéknak? És utána, elhinnétek pl a Bibliát, annak ellenére, hogy az továbbra is illogikus lenne?
Fakultatív kérdés: HITnek neveznétek a bizonyítás utáni állapototokat?
Mondjuk :
Támassza fel Albert Einsteint ( főleg hogy őt elhamvasztották )
Tépje ki a szivemet de maradjak életben szegje meg az anyagmegmaradás törvényét . (de nem alakíthatja energiává mert a speciális relativitás elmélet szerint az anyag energiává az energia anyaggá alakítható . )
Ha nagy nyilvánosság előtt olyasmit tenne, ami ellentmond a fizika törvényeinek. És itt nem bűvésztrükkökre gondolok, de ha például feltámasztana egy több éve halott embert, akit tudósok, orvosok, biológusok exhumáltak, nos az elég meggyőző lenne.
Természetesen a Biblia (Korán, Tóra, attól függ melyikük jön) is hihetővé válna, hiszen a természetfeletti hatalom azt is jelenti, hogy nincs ellentmondás, nincs lehetetlen dolog.
Nagyon tanulságos lett számomra ez a kérdés. Úgy terveztem, hogy többé-kevésbé tételesen igyekszem válaszokat és ellenvetéseket adni minden válaszra, de meg gondoltam magam. Inkább elmondanám, hogy a válaszok alapján, az a kép alakult ki bennem, hogy az ateisták alapból 3 csoportba sorolhatóak:
1. A kommunista-ateisták. Itt nem a szélsőbalos világnézetre gondolok, hanem arra a divatra, amit a középeurópában kommunistának csúfolt rendszer teremtett. Ezek azok, akik hisznek, de hogy miben, az attól függ, hogy éppen mi a mérvadó. Imádkozni fogok, hogy Isten ne térítsen le titeket az ateizmus útjáról, mert akkor jajj lenne a világnak! Ugyanis Ti vagytok azok, akik 500 éve meggyújtottátok az inkvizíció mágjáit. Ti lennétek ma a kereszténység szégyenei, ha most a kereszténység lenne a divat.
2. Az elkeseredettek. A sok megpróbáltatás, az erőszakos térítés, stb miatt választottátok az ateizmust. Megértelek titeket, és veletek érzek, elhihetitek. És ha tetszik, ha nem, azt mondom: imádkozni fogok Értetek, hogy megláthassátok az igazi Isten igazi szeretetét!
És a 3. kategória: A Bölcsek. Ti, akik nyitott szemmel, és nyitott elmével járjátok a világot, és élitek az életet, értetek nem imádkozom. Mert ki vagyok én, hogy beleszóljak Isten terveibe? Mivel tőle függ, hogy megnyitja-e a szíveteket is, és hiszem, hogy akár megteszi, akár nem, azzal terve van.
Aki azzal bizonyítja elméletem helyességét, hogy most nekibőszülten anyázni kezd, kérem itt tegye, és ne privátban!
Köszönöm a válaszokat, és a segítséget!
Találkozunk egy másik kérdésben!
Ez a 3 kategória nem csak az ateistákra hanem a vallásosokra is igaz. Mondhatni mindenkire.
"Kommunista" akik azért vallásosak mert körülöttük mindenki az
elkeseredett: Akit annyi rossz ért,hogy a vallásba menekül.
Bölcs: Aki sok informálódás után választott egyet.
Lényegébe ez nem a: "Hogy lesz valakiből ateista!" című rész hanem a "Hogyan választják meg az emberek a hitüket".
Ill van egy negyedik akik csak lázadásból,hogy kilógjanak a sorból.
Egyébként érdekes míg az 2.-kért imádkozol a 3.-okért már nem mert ha akarja úgyis megváltoztatja őket. Ez azt jelenti isten nem térít senkit a 2. kategóriából, csak ha kérik tőle? A 2. pontban még isten ima által befolyásolható a 3.-ba már nem.
ha teritene megtetunk volna, az emberek teritenek csak.
nem erdekel ki melyik csoportba tartozik v en, nekem csak az a lenyeg hogy szabad szellem maradjak.
egyike imadkozol a masike nem, igaz nekunk ez mindegy , de logikusan nem ti mondjatok hogy szeressetek felebaratitokat, akkor miert beszelsz csoport megkulonboztetesrol. 2 olvass utana a taltos inkvizicionak
Istvan kiraly inditotta el, osi magyar napvallas volt, es a gnoszticizmus , kozepkorban nem az ateistak voltak tobbsegben az inkvizicios rem tettek halalozasi aranyaban
Nem Vagyok
Sajnalom, hogy csak egy zöldet tudtam adni, (csakúgy, mint #41nek, aki miatt véglegesedett bennem ez a kategorizálás), mert nagyon igazat szóltál! Igen, a vallásosakra is érvényesek ugyanezek a kategóriák. Bár a 4. kategóriát is az 1.höz sorolnám, mivel mindkét esetben a külső körülmények az igazán meghatározóak.
A 3. csoportért azért nem imádkoznék, mert túlnő az átlagos emberen a csoportjuk. Ők azok, akiknek kicsiny lökés is elég lehet, és utána a legmélyebb hívők lesznek (de ez fordítva is igaz lehet!), viszont ez a lökés már túlnő az emberen. OKA van annak, hogy még nem kapták meg ezt a lökést (és talán sosem fogják megkapni). És mint mondtam, ki vagyok én, hogy Isten terveibe beleszóljak? A 2.csoport viszonylag könnyen megtéríthető lenne (Isten által), de ugyanilyen könnyen újra eltéríthetőek is lennének. Az első csoport pedig még könnyebben megtéríthető lenne, oda-vissza, csak a környezetüktől függ.
Én a vallásosakat az alábbi csoportba sorolom:
1. Fanatikus, bigott bolond, mint a kérdező, aki folyton bele akar szólni a mások dolgába. Tudjátok, ilyen Jehova tanújástérítő fikcó.
2. Hagyományból vallásos. A családban mindenki az, így ő is az lesz.
3. Életének alkonyán rájön, hogy fel fogja lassacskán dobni a lábikóját, ezért hirtelen keres valami vallást, amiben a legkönnyebb a "mennybe" kerülni, majd ezt követi. Roppant könnyen alakul át az első kategória tagjává.
4. Hosszú megfontolás után választ magának egy istent amiben hihet. Ez a legnormálisabb változat, de ilyenkor meg jön a kérdés. Ő most mitől hívő? Kiokoskodta melyik tetszik neki a legjobban és oda csatlakozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!