Az ateizmus és a liberalizmus ugyanaz?
Figyelt kérdés
Szerintem nem, mert a liberalizmus a konzervativizmus pontos ellentéte. Az ateizmusra meg azt mondtam, hogy istenben való hit hiánya, erre viszont meg leszedték a fejem, merthogy amit én ateizmusnak hiszek, az az agnoszticizmus.2012. máj. 8. 23:35
1/19 anonim válasza:
Nem ugyanaz. Ebben biztos vagyok. Hogy mi a különbség, annak bárhol utána lehet nézni a neten egyértelműen, részletesen.
Teljesen más.
3/19 anonim válasza:
liberalizmus = szabadelvűség
agnoszticizmus = isten(ek) léte nem bizonyítható
ateizmus = isten(ek)ben való hit hiánya
4/19 anonim válasza:
És az egyik egy politikai nézet, a másik meg egy vallási hovatartozás.
5/19 anonim válasza:
Minden liberális ateista, de nem minden ateista liberális.
6/19 logs válasza:
#5: nem, simán lehet valaki hívő, de ettől még liberális (_példa_:az, hogy te miben hiszel, és az, hogy a vallásszabadságot propagálod, nem függ össze)
8/19 anonim válasza:
Pont annyi közük van egymáshoz, mint a banánnak az autópályához.
Aki ilyen fogalmakat össze próbál hasonlítani, annak biztos, hogy se a politikához, se a hithez lövése sics.
9/19 anonim válasza:
A liberális NEM a konzervatív ellentéte, nézz utána Deák, Kölcsey politikai irányzatának = konzervatív liberalizmus. Ennek a hithez meg semmi köze nincs. Én liberális vagyok és hívő. Val liberális teológia is stb.
10/19 A kérdező kommentje:
Nem olvasok semmi után, mert én alapból úgy gondoltam, hogy a kettő nem ugyanaz, csak idegesített hogy valaki a hozzá nem értésével ugat.
2012. máj. 9. 09:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!