Szerintetek mikor fog eltűnni az ateizmus?
17es vagyok
Azért nem a kérdésedre válaszoltam, mert te meg sem próbálod megérteni a másik oldal véleményét, hanem a kérdésed egyben támadás is volt az ateistákkal szemben, mert egy pozitívumot sem írtál le velünk kapcsolatban, gyakorlatilag szidtál minket. Én erre kulturáltan annyit reagáltam, hogy ne hidd azt, hogy minden ateista olyan, mint amilyet te lefestettél a kérdésedben, és te is tartsd tiszteletben, hogy nem mindenki vallásos. Szerintem ebben benne volt a válasz, hogy a két világ nem létezhet egymás nélkül, ahogyan a sötétségnek sincs értelme világosság nélkül. Addig lesz ateizmus, ameddig vallásosság, ezért kellene tiszteletben tartanunk a másikat és nem lehordani egy kérdésben.
21-es vagyok
Köszi, hogy lepontoztál, pedig én voltam az egyetlen, aki nem támadott rád a kérdésed miatt, hanem az egyetértés és kompromisszum érdekében normálisan válaszoltam. Ezzel bebizonyítottad, hogy te sem vagy jobb azoknál, mint akikről a kérdésedben írsz.
A kérdés buta, a kérdező pedig buta *és* rosszindulatú.
Az első értelmes ember ateista volt (mert még nem volt akkora értelme,hogy felfogja a vallást). Amióta vallás van, azóta van ateizmus is (nem mindenki hisz el mindent).
Ahogy a tudásunk növekszik, úgy növekszik az ateisták aránya is. Nem a felvilágosodás hozta el... csak onnan kezdve nőtt nagyon gyorsan a tudás és az ateisták aránya is.
A vallások ma már szinte csak azért maradhatnak fenn, mert az ateisták többségükben nem erőszakosak. Ha olyan erőszakosak lennének, mint a hívők, akkor már komoly vallásháborúk lennének köztük, és idővel győznének is, természetesen.
"Azért nem a kérdésedre válaszoltam, mert te meg sem próbálod megérteni a másik oldal véleményét"
Jajj hagyjuk már ezt, linkeljek neked a GYIK-ról ateista kérdéseket, amik a gúnyolódáson kívül semmi mást nem tartalmaznak? Két, három ezret össze tudok simán szedni. Én értem az ateista álláspontot és el is fogadom, nincs ezzel semmi baj, én is szoktam kételkedni a hitemben, és sok ateista alapművet olvastam Dawkinstól a modern angolszász filozófusokig. A kérdésem csak azért provokatív kissé (mimóza lelkűeknek legfőképpen), mert több válasz születik, mint egy langymeleg kérdésre. Minden értelmes ateista véleményére adok, nem viccelek, de itt, ezen az oldalon még nem nagyon találkoztam eggyel sem.
Apád f*szát vallásos az emberiség amióta létezik! Régen mibe hittek a mamutba b*zdmeg?
...és ne gyere majd nekem azzal hogy a csillagokban látták istent!
666
"A kérdés buta, a kérdező pedig buta *és* rosszindulatú."
Jó érv, nem mondom.
Lehet, hogy a vallás értelem ellenes, de az, hogy a végén mindig az értelem győz az egy ateista legenda, nincs tudományos alapokra helyezve a dolog, pedig állítólag nektek ez fontos. Vigyázz mert kezdesz hívő lenni. Milyen tudományos bizonyíték van arra, hogy az emberek az értelem helyett nem fogják mégis inkább az ostobaságot (legalábbis neked az) választani. Nem tudtál meggyőzni.
"Apád f*szát vallásos az emberiség amióta létezik!"
Igazad van, ezt csak a kulturális antropológia állítja, de én inkább neked hiszek, mert szofisztikált soraidról lerí, hogy nem akármilyen koponya vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!