Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek mikor fog eltűnni...

Szerintetek mikor fog eltűnni az ateizmus?

Figyelt kérdés
Amióta az emberiség létezik, azóta vallásos. Az ateizmus ugye egy egészen új hóbort, pár száz éve a felvilágosodás hozta el nekünk. Vajon még meddig fog létezni? Vagy talán agresszivitásánál fogva sokáig fennmaradhat, vagy megpróbálja majd kiírtani a vallásos gondolkodást erőszakkal, ahogy azt már annyiszor megpróbálta?

2012. okt. 30. 20:46
 21/94 anonim ***** válasza:
96%

17es vagyok

Azért nem a kérdésedre válaszoltam, mert te meg sem próbálod megérteni a másik oldal véleményét, hanem a kérdésed egyben támadás is volt az ateistákkal szemben, mert egy pozitívumot sem írtál le velünk kapcsolatban, gyakorlatilag szidtál minket. Én erre kulturáltan annyit reagáltam, hogy ne hidd azt, hogy minden ateista olyan, mint amilyet te lefestettél a kérdésedben, és te is tartsd tiszteletben, hogy nem mindenki vallásos. Szerintem ebben benne volt a válasz, hogy a két világ nem létezhet egymás nélkül, ahogyan a sötétségnek sincs értelme világosság nélkül. Addig lesz ateizmus, ameddig vallásosság, ezért kellene tiszteletben tartanunk a másikat és nem lehordani egy kérdésben.

2012. okt. 30. 22:31
 22/94 A kérdező kommentje:
14-es és 20-as, most viccesen mondhatnám, hogy menekülj csak a nagyon hiteles wikipédiádba, mint általában szoktatok (nektek ez a non plus ultra, a wikipédia, de egy tankönyvet már nem vennétek a kezetekbe), csak az a vicc az egészben, hogy a szócikk egyetlen esetet sem említ amikor az inkvizíció valakit elitélt volna ateizmus miatt, mert ilyen nem is volt. Inkább megpróbálja a jó öreg ködösítés eszközével az eretnekeket belekeverni a dologba. Az később említett Jean-Francois de la Barre-t meg nem az inkvizíció, hanem a francia hatóságos kínozzák meg és ölik meg. Bárki nyugodtan elolvashatja mit ír a híres wikipédiád. Az inkvizíciót és a világi hatóságokat ne keverjük össze. A google barátod kicseszett veled.
2012. okt. 30. 22:54
 23/94 anonim ***** válasza:
70%

21-es vagyok

Köszi, hogy lepontoztál, pedig én voltam az egyetlen, aki nem támadott rád a kérdésed miatt, hanem az egyetértés és kompromisszum érdekében normálisan válaszoltam. Ezzel bebizonyítottad, hogy te sem vagy jobb azoknál, mint akikről a kérdésedben írsz.

2012. okt. 30. 22:59
 24/94 anonim ***** válasza:
86%

A kérdés buta, a kérdező pedig buta *és* rosszindulatú.

Az első értelmes ember ateista volt (mert még nem volt akkora értelme,hogy felfogja a vallást). Amióta vallás van, azóta van ateizmus is (nem mindenki hisz el mindent).

Ahogy a tudásunk növekszik, úgy növekszik az ateisták aránya is. Nem a felvilágosodás hozta el... csak onnan kezdve nőtt nagyon gyorsan a tudás és az ateisták aránya is.

A vallások ma már szinte csak azért maradhatnak fenn, mert az ateisták többségükben nem erőszakosak. Ha olyan erőszakosak lennének, mint a hívők, akkor már komoly vallásháborúk lennének köztük, és idővel győznének is, természetesen.

2012. okt. 30. 23:02
 25/94 A kérdező kommentje:

"Azért nem a kérdésedre válaszoltam, mert te meg sem próbálod megérteni a másik oldal véleményét"

Jajj hagyjuk már ezt, linkeljek neked a GYIK-ról ateista kérdéseket, amik a gúnyolódáson kívül semmi mást nem tartalmaznak? Két, három ezret össze tudok simán szedni. Én értem az ateista álláspontot és el is fogadom, nincs ezzel semmi baj, én is szoktam kételkedni a hitemben, és sok ateista alapművet olvastam Dawkinstól a modern angolszász filozófusokig. A kérdésem csak azért provokatív kissé (mimóza lelkűeknek legfőképpen), mert több válasz születik, mint egy langymeleg kérdésre. Minden értelmes ateista véleményére adok, nem viccelek, de itt, ezen az oldalon még nem nagyon találkoztam eggyel sem.

2012. okt. 30. 23:03
 26/94 anonim ***** válasza:
94%
2012. okt. 30. 23:05
 27/94 A kérdező kommentje:
Nem pontoztalak le, nem is volt időm, mert neked válaszoltam, ember, nem hiszem el. Amúgy meg miért annyira fontos ez a pontozás, a személyeskedő hisztidről meg ne is beszéljünk.
2012. okt. 30. 23:06
 28/94 anonim ***** válasza:
63%

Apád f*szát vallásos az emberiség amióta létezik! Régen mibe hittek a mamutba b*zdmeg?

...és ne gyere majd nekem azzal hogy a csillagokban látták istent!

666

2012. okt. 30. 23:10
 29/94 A kérdező kommentje:

"A kérdés buta, a kérdező pedig buta *és* rosszindulatú."

Jó érv, nem mondom.

Lehet, hogy a vallás értelem ellenes, de az, hogy a végén mindig az értelem győz az egy ateista legenda, nincs tudományos alapokra helyezve a dolog, pedig állítólag nektek ez fontos. Vigyázz mert kezdesz hívő lenni. Milyen tudományos bizonyíték van arra, hogy az emberek az értelem helyett nem fogják mégis inkább az ostobaságot (legalábbis neked az) választani. Nem tudtál meggyőzni.

2012. okt. 30. 23:13
 30/94 A kérdező kommentje:

"Apád f*szát vallásos az emberiség amióta létezik!"

Igazad van, ezt csak a kulturális antropológia állítja, de én inkább neked hiszek, mert szofisztikált soraidról lerí, hogy nem akármilyen koponya vagy.

2012. okt. 30. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!