Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A tudomány a mai napig se...

A tudomány a mai napig se bizonyítani se cáfolni nem tudta Isten létezését, ez a kapaszkodója a hívőknek és az ateisták nem tudnak megfelelő érveket mondani?

Figyelt kérdés

2012. jún. 29. 18:51
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/123 anonim ***** válasza:
71%

Kedves Vidripi!

Most már tudom, miért írok ebbe a kategóriába ilyen lelkesen.

Ezek a naív, de teljesen téves propaganda történetek kimondottan csípik a szemem.

Aligha létezik Amerikában ilyen mafla Bisznisz men, mint amiről írsz.

Bár Amerika a korlátlan lehetőségek hazája, ott még a vak tyúk is találhat szemet és bizonyára kolbászból van a kerítésük.

Azt magad sem gondolhatod komolyan, hogy az ember még egy szalmaszállal vetélkedő erősségű anyag készítésére sem képes.

Az a "vegyi gyár" fogalma is nagyon aluldefiniált.

Titán erősítésű könnyűfémek ennek a sok, sokszorosát tudják.

Nem ajánlom, hogy szalmából űrrepülőgépet készíts.

Ha valaki kiírná a "szalmaszál tendert", azt könnyedén meg lehetne oldani, a mérnökök számára ez semmiség, de nincs szükség rá, mert a búza elvégzi ezt a feladatot.

Az üvegszálas poliészter is kitűnő, pl.: zászlórúd gyártásra.

Egyszerű szívószálat is láttál már, azt is lehetne erősebbre, szívósabbra készíteni, ha erre szükség lenne.

Ne haragudj, egyfolytában röhögök, képtelen vagyok szájtátva hallgatni az ostoba történetet.

A mai ember nyersanyag szükségletét ennél hatékonyabban oldják meg.

Az ember ennél sokkal racionálisabb.

Pláne Amerikában.

Gépész vagyok, tudom mit beszélek.

Nem is értem, minek vesztegetem az időmet.

Az idő pénz! /The time is money/

2012. okt. 30. 03:08
 62/123 Srapnel ***** válasza:
34%

"Szerintem sincs logikai kapcsolat. Te azt állítod hogy nincs én meg azt hogy van. (Isten)"

Ennek szerinted van bármiféle értelme?

2012. okt. 30. 07:40
 63/123 anonim ***** válasza:
6%

Tíz perce röhögök, már a könnyek is peregnek a szememből.

A magyarázat ilyesmi lehet:

Amerikában / menyország/ azt mondja a Biznisz men / nagy főnök/, oké fiúk zsugázzunk /bűnbeesés/

Hárommal emelek, licit megy! /alaptörvények/

Király, bubi, ász /pátriarkák kora/

Fullom van

Poker!

Most észt osztok

Vidripi, besokaltál, Te most nem kapsz lapot...

2012. okt. 30. 15:46
 64/123 anonim ***** válasza:
56%

Bocs Vidripi, igazságtalan vagyok, belátom.

De akkor Te se bosszants engem, marhaságokkal, renden?

Vagyis oké?

Yes sir.

2012. okt. 30. 16:07
 65/123 anonim ***** válasza:
71%

Akkorát mulattam, hogy kihagytan egy "b" betűt is a röhögéstől.

Kérlek, Berta, ne vedd zokon.

Mégegyszer elnézést kérek Vidripitől, de úgyis kimoderálják, mint a legjobb poénjaimat.

Szóval a búza a bizonyíték Isten létezésére?

Akkor azt csak térden állva szabad kaszálni...

2012. okt. 30. 16:22
 66/123 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Srapnel!

Mi már régebben lejátszottunk néhány "partit". Akkor valóban komolyabb beszélgetést folytatunk de igazából nem különösebb fejleménye a dolognak. De tapasztalat szerzés szempontjából nekem jól jött. Ezt a történetet valóban nem kell annyira komolyan venni inkább arra való hogy elgondolkozzunk rajta egy kicsit.

tzolko!

Te tényleg úgy gondolod hogy ez egy igaz történet? Hihetetlen!

Bár annak örülök hogy sikerült egy kiadósat nevetned. :))))

1. Nem bosszantalak.

2. szerintem nem vagy igazságtalan. Legalább is én nem érzem annak.

3. Nem ígérhetem meg hogy a jövőben nem foglak bosszantani. Sorry!

2012. okt. 30. 23:57
 67/123 anonim ***** válasza:

Rendben Vidripi.

Valójában nekem nincs rossz véleményem a hitről, amíg más ártalmára nincs.

Szelíd igyekezetedet is akceptálom, hogy meggyőzz a véleményed helyességéről.

Kissé talán irígykedek is, mert a vallás olyan pluszt ad számodra, ami nekem nincs meg.

Hasonlatképpen olyan ez, mint ha egy ateista biztosan tudná, hogy rövidesen lottó 5 találatos birtokosa lesz.

Ha nem holnap, hát holnapután, csak idő kérdése.

Ebben egy kissé én is hiszek, nem teljesen, csak 1 a sejtelmem sincs hány millióhoz, pontosan annyira, amennyi a valószínűségszámítás eredménye szerinti esélyem megvan.

Ezért is veszek időnként egy, egy szelvényt.

Magamnak csak egy üveg sört tartanék meg belőle, /annyi azért dukál, nem?/ a többit úgy ahogy van, a nélkülözők sorsának jobbra fordítására használnám.

A magad módján Te is hasonló dologban fáradozol, így hát akár békét is köthetünk.

Azért, ha rossz kedvem lesz, ne csodálkozz majd, ha beszólok az ilyen búzavegyigyáramitistenteremtettdeembersosetudnámegcsinálnicímű hasonlatok hallatán, itt is csak a felvetés végtelenül egyszerű módja bosszantott fel.

A rosszul fogalmazott propaganda már a kommunista időkben is gyakorta ellentétes hatást váltott ki.

Alapvetőleg a legelső, hogy nem szabad az embert hülyének nézni, mert attól nyilván kinyílik a bicska a zsebében.

A kérdéshez meg csak annyit, mégegyszer, mert már leírtam, hogy a tudomány nem foglalkozik a vallással, van más dolga is.

2012. okt. 31. 10:55
 68/123 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"A kérdéshez meg csak annyit, mégegyszer, mert már leírtam, hogy a tudomány nem foglalkozik a vallással, van más dolga is."

Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Mert ott a régészet ami egy csomó olyan dolgot tárt fel ami a Bibliában benne volt de más nem igazán bizonyította. Aztán a régészet egyéb tárgyi bizonyítékokat is feltárt.

Persze a tudomány más területeit is meg lehetne említeni ami a Biblia állítását igazolta.

2012. okt. 31. 12:09
 69/123 anonim ***** válasza:

A régészet a múltban lejátszódó eseményeket kutatja.

Feltár és rendszerez tárgyakat, maradványokat.

Ennek fényében tudományos álláspontokat állít fel, a bibliával és a Hittel még véletlenül sem foglalkozik.

A vallásokkal is csak érintőlegesen, amennyiben kultikus tárgyak a leletek.

Ezek nagy többséggel nem keresztény hagyományok.

Ne keverd ide.

Amint már írtam, a tudományok eredményei néha váltanak ki vitákat, elismerem, de magának a tudománynak ehhez semmi köze!

2012. okt. 31. 12:24
 70/123 Srapnel ***** válasza:

"Mert ott a régészet ami egy csomó olyan dolgot tárt fel ami a Bibliában benne volt de más nem igazán bizonyította. Aztán a régészet egyéb tárgyi bizonyítékokat is feltárt.

Persze a tudomány más területeit is meg lehetne említeni ami a Biblia állítását igazolta."

A tudomány is foglalkozik a belső égésű motorokkal, amik az autókat hajtják és lám, gyakorlatilag minden mai filmben látsz legalább egy autót.

2012. okt. 31. 12:36
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!