Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A tudomány a mai napig se...

A tudomány a mai napig se bizonyítani se cáfolni nem tudta Isten létezését, ez a kapaszkodója a hívőknek és az ateisták nem tudnak megfelelő érveket mondani?

Figyelt kérdés

2012. jún. 29. 18:51
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/123 anonim ***** válasza:
48%

De közel jár hozzá

Dawkins az ateisták pápája eljutott valameddig "Isten" tudományos definíciójának meghatározásában, de aztán meg is torpant. Azt már nem ismerte fel, hogy ez a mém az ateistákat is megfertőzi és azt sem, hogy gyógyítani is lehet. Mivel a gyógyítás elindítása roppant egyszerű... Csak szabadon kell engedni néhány gyógyító vakcina gondolatvírust és az majd szépen terjed magától. Mint a jelen esetben is történik.

Richard Dawkins Az önző gén című könyvében szerepel: "Isten létezik, ha másképp nem is, olyan mém formájában, amelynek az emberi kultúra kínálta környezetben nagy túlélési értéke vagy fertőzőképessége van." Tehát egy ateista leírta, hogy Isten létezik. Az a helyzet, hogy igaza is van, csak nem ment tovább a gondolkodásban.

2012. nov. 24. 10:19
 92/123 anonim ***** válasza:
100%

Kíváncsi vagyok mit válaszolna egy ateista a következő kérdésre: Ha valóban az ősóceánból lettünk az élettelen agyagokból, akkor hogy lehet hogy ugyan annyi vagy valószínűleg sokkal több idő alatt máshol a világűrben nem alakult ki élet. Már régóta kutatjuk, de sehol sem találunk semmit. Ha tényleg oly nagy a valószínűsége mindennek akkor miért nem alakult sehol máshol ki élet? Nem kell hasonlónak lennie a miénkhez. Hanem elvonatkoztatva az ottanai életkörülményekhez alkalmazkodott életformákról beszélek. Pl nem kell hogy lélegezzenek vagy lássanak, csak legyen valami!

A másik pedig sokszor hallom, hogy bizonyítsuk be Isten létezését. Kérdezek én tőletek valamit: A tudósok be tudják bizonyítani a szeretet létezését, vagy a harag, boldogság illetve jókedv létezését? Nem a kiváltó okokra vagyok kíváncsi: hormonok, vagy endorfin amitől boldogok leszünk. Hanem magát az érzést be lehet e bizonyítani? Pedig léteznek! Nincs olyan ember a világon aki ne tudná miről beszélek! Oda akarok kilyukadni, hogy korántsem kell lenézni azokat akik olyan dologban hisznek amit nem minden ember tapasztalt már meg. Sőt, nem mérvadó hányan hisznek benne. Mondok erre egy példát. A guiness rekordok könyvét ha felütöd, szinte 100% hogy az ott említett dologról ha nem tudnál és azt miondanám ezt meg lehet csinálni több ezer ember mondana nekem ellent és csak egy ember hinne benne, mégpedig az aki megcsinálta. Látjátok? Elég ha csak egy ember hisz valamiben és már az is elég.

2013. jan. 7. 07:31
 93/123 Salx Narval ***** válasza:
A kérdésedre egy kérdéssel adom meg a választ. Néztél te már a csillagos égre, láttad már valaha a világegyetem ismert részének a felvételeit? Miből gondolod, hogy máshol nincs élet? Ennek is csak egy tűhegynyi részét vizsgálták meg eddig a tudósok és itt is csak a bolygókon, holdakon, uralkodó természeti viszonyokból következtettek arra, hogy a felszínén nincs a miénkhez hasonló,élet. Drága játék életet keresni és nem megy máról-holnapra. Amúgy találtak már meteorit darabokat, amin baktériumok nyomait fedezték fel, de ez valóban nem túl meggyőző. Most komolyan, téged megingatna a hitedben az, ha találnának valahol baktériumtelepeket, vagy egysejtűeket? Ne tedd, mert tutira létezik élet máshol is, az univerzum hatalmas. A kérdés második részére nem reagálok, mert én nem állítottam az ott leírtakat.
2013. jan. 7. 09:05
 94/123 Salx Narval ***** válasza:

Bocsánat elírtam,

tehát, nem kértem senkitől, hogy bizonyítsa be Isten létét.

2013. jan. 7. 09:07
 95/123 anonim ***** válasza:
33%

Való igaz az emberi tudat kitalált két fogalmat valamire amit csak sejt, vagy érez, hogy lennie kell. Ilyen az Isten fogalom és az életeket éltető két lélek, amelyek az emberi testet is átszövik behálózzák és tulajdonképpen majdnem minden fejlettebb életet.

A tudomány egyiket se tudta eddig megválaszolni-- Mi vajon Isten- létezik-e?

De kérdezem én, melyik vallás vagy hit világ tudta megválaszolni eddig, hogy mi Isten és hol van ez az istenség?

Mit tettek helyette? --vagy a horizonton túlra helyezték, vagy a felhők csücskére ültették nagy a Napot képzelték istenségnek vagy épp kiküldetésként megkapta az egész univerzumot, hogy ha már megalkotta olyan régen stoppolgassa be ott ahol már kikopott....

A lényeg, hogy senki, se a filozófia, se teológusok, se a tudomány,de az eddig élt emberek közül is egyetlen egy se tudta meghatározni!- SE Isten létezését és azt, hogy hol található, se pedig a életet adó lelket.

Az ateisták nem tudták eddig érvekkel megcáfolni Isten létezését? Ugyan kérem mit cáfoljanak meg talán azt, ami nincs meghatározva?

Az pedig, hogy a hívők mibe kapaszkodnak, az pedig legyen az ő problémájuk. Aki hívővé vált-- legyen az maga a kerti törpe- azt úgy se lehet meggyőzni semmilyen érvvel, mert olyan görcsösen kapaszkodik abba a valami-törpébe való-hitbe, hogy ha elengedné csak rövid időre, hogy legalább egy kicsit ,gondolkodni is képessé válhasson, akkor elveszítené még, talán, önmagát is!

Isten hit?... ennél sokkal prózaibb, ostobább dolgokban is hisznek emberek; kártya jóslás, csillagok állása, pénz-energia, -vagy épp gyógyító energia küldés, átok, vagy épp ártó szellem, rontás levétel... ezekkel csapjátok be és butítjátok egymást sajnos...

A Teremtő ERŐK létezők-- DE! Nem az univerzumban hanem itt a csodálatos Földünkben, amelynek az életünket köszönhetjük. Csodálatosak, fantasztikusak, de nem személyes istenségek, hanem hatalmas erejű Energiák.

az egyik itt tart a Földön és irányítja a természeti erőket-- olykor a bizonytalan holt lelkeket a helyes irányba tereli az isteni energiához a Fénybe. A másik a (úgy is ismert) Fény, a Földünk szívéből áramlik ki és fölé hajolva, átölelve védi az életet, egy istentelen univerzum erejétől.

2013. jan. 10. 00:26
 96/123 anonim ***** válasza:
100%

tzolko: Mint te is írtad kinyílik az ember zsebében a bicska ha hülyítik az embereket. Na te pont ezt teszed és ezért is szólalok fel Vidripi védelmében. Elég humorosnak találom, hogy magyarul írni sem tudsz rendesen anélkül, hogy be ne szúrnál egy két angol szösszenetet amit persze magyarul is kiírsz(nem mintha valakinek is gondot okozna értelmezni a következőt: the time is money). Ezeket mellőzhetnéd. Viszont engem is röhögő görcs kapott el mikor "igyekezetét akceptáltad" Vidripi-nek. Ember, döntsd már el íngolul írsz vagy magyarul. Kész röhej. Mindegy, hogy érdemben is hozzászóljak gondok akadnak a szöveg értéssel is úgy látom. A búzaszál egy példa volt, nem pedig a kiírt pályázat. De ha már ehhez ragaszkodtál nézzük sorjában:

"Azt magad sem gondolhatod komolyan, hogy az ember még egy szalmaszállal vetélkedő erősségű anyag készítésére sem képes."

Elárulom, hogy még csak a közelében sem vagyunk az ilyen könnyű erős és egyben rugalmas anyag kifejlesztésében ami tápanyagot is tud szállítani a falában. A zászlórúd amit te hoztál fel példának először is tömör. Hosszában sem éri el a 200 szorosát az átmérőjének. Csak egy példa. Ha 10 cm az átmérője akkor 20 méteres zászlórudat kellene elbírnia. Képtelenség. A szívószálat is felhoztad példának ami ugyancsak rossz ötletnek tartom az összehasonlításra és meg is mondom miért. Láttam, sőt nekem is volt már 1 méteres szívószál a kezemben és már az is hajladozott a súlya alatt. Arról nem is beszélve, hogy ha túl hajlott, akkor bizony eltört és már nem funkcionált. Ezzel szemben a szél akár hogy tépi a búzaszélat, az rugalmasságából adódóan nem hogy nem törik el, de vissza is egyenesedik.

A másik értelmezési hiba: "Ha valaki kiírná a "szalmaszál tendert", azt könnyedén meg lehetne oldani, a mérnökök számára ez semmiség, de nincs szükség rá, mert a búza elvégzi ezt a feladatot.

2013. jan. 10. 05:28
 97/123 anonim ***** válasza:
100%

tzolko: bocsánat elküldtem az előzőleg fogalmazott levelem ami egy kicsit nyersre sikerült itt egy másik ami nincs teljesen kész de idő hiányában be kell érnek ennyivel.

Felmerült bennem egy két gondolat a közted és Vidripi közt elhangzottak alapján. Alaptalanul alkalmaztad a személyeskedő hangnemet gúnnyal összefonva. Először is az angol tudásod gyér, én nem kérkednék vele és én nem is tudom akceptálni sem hogy téged idézzelek.(agolun nem tudóknak: accept: elfogad de itt keveredik az angol a magyarral) A kijelentésed miszerint:

"Azt magad sem gondolhatod komolyan, hogy az ember még egy szalmaszállal vetélkedő erősségű anyag készítésére sem képes." nem helytálló.

A tudósok közel sincsenek hasonlóan erős rugalmas(és ez a kulcsszó) és könnyű anyag létrehozásában ami egyben tápanyag(vagy valami más) szállítására is képes. A teherbírásról ne is beszéljünk, hisz a kalász súlya jóval meghaladja a szárét! A szívószálas és zászlós elméleted is hiányos. A szívószál eltörik(már ittam 1 méteressel és a saját súlya alatt is meghajlott) a zászlórúd pedig tömör. Csak egy példa, ha 10 cm az átmérője akkor annak 200 szorosa = 20 méter. Szóval ez is képtelenség.

A szöveg értelmezéssel ismét gondok akadtak itt is: "Ha valaki kiírná a "szalmaszál tendert", azt könnyedén meg lehetne oldani, a mérnökök számára ez semmiség, de nincs szükség rá, mert a búza elvégzi ezt a feladatot."

Szerinted a tudósok Istenek és mindent meg tudnak már csinálni? Mindegy a kérdésre visszatérve nem a búzaszál kivitelezése volt a feladat. Remélem értehető és nem kell ezt is elmagyaráznom egy gépésznek amit persze ismételten kiemeltél mint a nagy angol tudásod. :)

Köv megjegyzésed:"Mégegyszer elnézést kérek Vidripitől, de úgyis kimoderálják, mint a legjobb poénjaimat. "

Hihetetlen összetett személyiség vagy: Egy gépész akit idegesít más értelmes hozzászólása, angol tudását megvillantva próbálja az embert a "helyes" útra téríteni, néha egy kis humorral fűszerezve amit a moderátorok valszeg velünk együtt nem igazán díjjaznak. Ráadásul a későbbiekben az is kiderül, hogy mennyire nagylelkű a kis gépészünk, hisz a teli találatos lottó nyereményből csupán egy sört venne magának, a többit szétosztaná a rászorulókon(hátha ezzel mégiscsak megválthatja a jegyet a menyországba, ha valami csoda folytán tévedne). Mert ugye minden értelmes ember ezt tenné?

2013. jan. 10. 07:23
 98/123 anonim ***** válasza:
53%

Kedves barátom!

Sajnos sem "ingolul", sem "angolun" nem értek, angol nyelvterületen csak rövid ideig éltem, ezért valóban nem tökéletes ezen nyelvtudásom.

Vidripi humoros története ellenállhatatlanul ösztökélt hasonló válaszra, felesleges a csodálkozás, de amint látom, Te azok közé tartozol,akit a bárgyú történet álmélkodásra késztetett, mert továbbra is az ostoba érveket hangoztatod, magyarázván a blődséget.

Az egész történet ostoba, manipulatív, számos dolgot figyelmen kívül hagy, ráadásul semmit sem bizonyít, ugyanis a búza sem Isten teremtménye, hiszen annak létére semmi bizonyíték nincs.

Ha pedig gúnyolódni támad kedvem, abban senki sem akadályozhat meg, Te is megtehetnéd, ha lenne valamennyire csekély humorérzéked, legalább akkora, mint a búzás story írójának, aki bizonyára a hasát fogta, mikor saját írását elolvasta.

Sajnálom, mennem kell, szombat este lévén értem jöttek, ezzel meg kell elégedned, bár így is, úgy is teljesen felesleges a számodra a gondolatok finom ábrázolása, mert ahhoz vagy szokva, hogy : "Isten teremtette, mert mindenható".+Bye

:)

2013. jan. 12. 20:55
 99/123 anonim ***** válasza:
100%

Értelmes ember nem keres belépőt nem létező helyre, amilyen a menyország is, ahová törekszel.

A saját lottó ötösömmel azt teszek, amit kedvem tartja, ha akarom, szétosztom, ami könnyen lehetséges, mert kevéssel is beérem, igazából nincs is rá szükségem, ahogy képzeletbeli túlvilágra sem.

2013. jan. 13. 13:51
 100/123 anonim ***** válasza:
100%
Tudod köztem és közted van egy nagy különbség. Régen én hittem az evolúció elvében és nem voltam igazán hívő ember. Viszont most annak tartom magam, mert kiábrándultam a megmagyarázhatatlan materialista hitvilágból. Ezzel szemben kétlem(bár ne legyen igazam), hogy te egyszer is megtapasztaltad én miről beszlek, mikor Istenről mondok valamit. Ha igazam van és te egy bigott ateista vagy aki sosem hitt semmiben, akkor nyiltan ki merem mondani, hogy ÉN már tapasztalatból beszélek, te viszont azt sem tudod miről beszélsz, hisz nincs semmi tapasztalatod hit terén. Majd ha mindkét részről lesz elég tudásod utánna eldöntheted mi a hihetőbb, de addig amíg csak az egyik oldal érveit szajkózod nem mondhatsz véleményt rólam(rólunk hívőkről.). Köszönöm.
2013. jan. 14. 01:49
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!